Partyflock
 
­ Nederland

Catscan presents - I Magnify

gepubliceerd door , op
Catscan presents - I Magnify
9 december 2005
FeestCatscan · I magnify
Datumzaterdag 25 februari 2006
WinactieCatscan actiegesloten
LocatieTarm Centre
De naam Catscan is al jaren niet meer weg te denken uit de internationale hardcorescene. Bart Kok alias Catscan staat garant voor vele klassiekers zoals ‘WOIII’,‘Finishing Profiles’ en ‘The World is Mine’. Ook draaide hij op vele grote en kleine hardcorefeesten over de hele wereld. Ter gelegenheid van zijn nieuwe album reisde Catscan dit jaar stad en land af met zijn knotsgekke ‘My Defragmentated Head Tour’. Vanwege het enorme succes van deze serie feesten is besloten een waanzinnig feest rondom Catscan te organiseren: I Magnify!

Op 25 februari 2006 zullen de funderingen van het Tarm Centre in de Duitse stad Keulen (bekend van Raving Nightmare) worden getest ! Het laatste hardcore event in deze locatie dateert alweer uit afgelopen zomer. Maar liefst vier zalen zullen worden gevuld met alles wat hardcore vandaag de dag te bieden heeft.

De hoofdzaal zal helemaal in het teken staan van zijn eigen label Catscan Ltd. Catscan zal een waanzinnig live-optreden verzorgen waarvoor hij zijn complete studio voor één keertje naar Duitsland zal verhuizen. Ook een dj-battle tegen drie(!) welbekende hardcore dj’s zal ervoor zorgen dat dit een historische avond gaat worden.

Catscan, die net terug is van een aantal optredens in Australië, kijkt nu al uit naar die 25e februari van 2006. Aangezien hij helemaal geobsedeerd is door oude analoge apparaten en synthesizers, is live optreden voor hem een mogelijkheid om te laten zien welke sounds hij allemaal uit deze machines kan halen. “Ik vind het grootste deel van de nieuwe hardcore niet goed omdat het niets met me doet wanneer ik het hoor”, aldus Catscan. “Dit komt door de nieuwe apparatuur. Nummers die alleen met de computer gemaakt worden zijn vaak vlakker, je kan het duidelijk horen. Ik probeer altijd een bepaald gevoel in mijn muziek te verwerken, zodat het een bepaalde stemming oproept als je het hoort.” Als je met Catscan over muziek begint kan hij uren aan een stuk praten over zijn passie. “Ik leef echt voor muziek, als ik op vakantie ben word ik na een week helemaal gek. Ik wil dan zo snel mogelijk terug naar huis om mijn studio weer in te duiken!

Naast het produceren is Catscan bijna wekelijks achter de draaitafels te vinden. Toch ziet hij zichzelf meer als producer dan als dj. Dat neemt niet weg dat hij het draaien voor geen goud zou willen missen. “Het is gewoon te gek om je eigen tracks te laten horen aan het publiek. Ik kan muziek die ik ’s middags heb gemaakt op cd branden en ’s avonds op een feest draaien. Als je ziet dat het op de dansvloer bij zo’n gloednieuw nummer helemaal losgaat, geeft dat een ongelooflijke adrenalinekick.

Catscan raakte geïnteresseerd in hardcore toen hij aan het begin van de ’90’s in een jeugdcentrum wat oudere vrienden plaatjes hoorde draaien zoals ‘Who is Elvis’ en “James Brown is Dead’. Muziek die nu omschreven wordt als ‘oldstyle’. Een paar jaar later kocht hij de cd ‘Thunderdome 7’ waardoor hij hardcore herontdekte. “Ik bezocht in die tijd feestjes in de ‘Amnesia’ in Amsterdam en de ‘Hemkade’ in Zaandam en kwam al snel tot de conclusie dat ik deze muziek zelf wilde gaan maken.” Toen zijn oom hem in 1997 de nieuwste Amiga computer liet zien, leende Bart Kok geld van zijn ouders en begon hij muziek te maken. “Met mijn eerste tracks ging ik naar ID&T, maar daar werd mij verteld dat ik professionelere apparatuur moest kopen. Dat deed ik en toen ik een jaar later terugkwam met tracks als ‘Rotten’ werd me direct een platencontract aangeboden bij ID&T.” Na een aantal jaren bij The Third Movement onder contract te hebben gestaan, released Catscan zijn nieuwe werk nu bij het label Pro Artist Management.

Het feest ‘Catscan presents: I Magnify’ van 25 februari 2006 telt zoals gezegd meerdere zalen. In de tweede zaal zal mainstream hardcore door de speakers knallen, aangezien deze area gehost wordt door Powerrave Records, het label van niemand minder dan Dj Korsakoff. Deze reizende ster heeft zich in een jaar opgewerkt naar de top en dat komt niet alleen omdat ze er zo goed uitziet! De tracks van haar EP ‘The Powerrave Experience’ zijn afgelopen jaar grijs gedraaid en zullen ook deze nacht zeker voorbij komen. Vele bekende dj’s uit het heden en het verleden zullen hun ‘powerrave’ ten gehore brengen. De line-up wordt snel bekend gemaakt, maar dat je een paar verrassingen kan verwachten is zeker!

De derde zaal wordt gehost door het label Industrial Shock van zwaargewicht 100 Kilo Maarten. Deze man, die onder meer bekend is van zijn woeste set op Thunderdome 2004, staat voor keiharde industrial. Liefhebbers van de ruigste hardcore zullen hier absoluut aan hun trekken komen. Ook hier liegt het imposante lijstje artiesten op de line-up er niet om, maar we houden je nog even in spanning wie dit zijn.

Omdat Catscan veel waarde hecht aan nieuw talent zal de muziek in de vierde zaal worden verzorgd door opkomende nieuwe talenten, want de hardcorescene kan alleen blijven bestaan als nieuwe dj’s de kans krijgen hun kunsten te vertonen!

Kortom: noteer 25 februari 2006 nu alvast maar in je agenda, want dit wordt een nacht waarin Catscan zal laten zien hoe hij denkt over de hardcore van vandaag en gisteren. Van experimenteel tot mainstream, van industrieel tot early rave, alle facetten van hardcore komen aan bod in deze geweldige locatie. Catscan Magnifies!

60 opmerkingen

(Y) ziet er goed uit:yes:
Jaja Catscan topkwaliteit muziek. Geef het hokje maar een titel. Ik wou dat alle producers dezelfde passie hadden als deze muziekant :)
Lees op http://night-report.blogspot.com
een interview met Catscan in het Algemeen Dagblad van afgelopen zaterdag (en meer danceverhalen).


DJ CATSCAN, REKENT AF MET 6 VOOROORDELEN OVER HARDCORE

De hardcore-scene bestaat uit neonazi’s
“Het aantal mensen binnen de scene met foute ideeën, is maar heel klein. We doen we er alles aan om die types buiten te houden. Het deurbeleid bij feesten is tegenwoordig veel strenger dan vroeger. Veel dingen worden trouwens verkeerd begrepen. Als de hele zaal ‘Holland, Holland’ scandeert, dan heeft dat niks te maken met racisme. Dat is gewoon een teken dat iedereen het naar zijn zin heeft, net als applaus in een theater.”

Hardcore is teringherrie
“De meeste mensen denken bij hardcore alleen aan vervormde bassen, dat vinden ze niet prettig om te horen. Maar er zijn allerlei soorten. Is trance-achtige hardcore vol emotie ook pokkeherrie? Zelfs mijn moeder, die in een koor zingt, zei laatst nog: wow, dit vind ik ook leuk. Kijk, er wordt natuurlijk wel een hoop slechte herrie uitgebracht, maar daar voel ik me niet verantwoordelijk voor. Ik heb me altijd ingezet voor het kwaliteitsbehoud van de muziek.”

Hardcore maken, dat kan mijn neefje van tien ook.
“Dat is echt grote onzin. Met een computer kun je alles maken, maar klinkt het? Het is niet moeilijk om iets te maken als ‘boing boing krrrr Yeah Motherfucker!’en dan weer de beat. Misschien dat je er vroeger mee wegkwam, maar nu niet meer. De standaard ligt een stuk hoger. Ik maak gebruik van de beste apparatuur. Want om mijn platen zo vet mogelijk te laten klinken wil ik het maximale uit de techniek halen.”

Hardcoreliefhebbers zijn kaal en hebben een trainingspak aan
“Je herkent ze eigenlijk niet meer, ze lijken minder op elkaar dan voorheen. Hoogstens één op de tien is nog kaal. Verder is Lonsdale-kleding erg populair en zie je er veel op legerkistjes lopen. Vergeleken bij vroeger is de scene veel opener geworden. Er zijn bijvoorbeeld ook veel liefhebbers van hardstyle die een avondje komen feesten.”

Op hardcorefeesten staat iedereen stijf van de pillen
“Vroeger slikte zeker de helft van de gabbers pillen. Dat aantal is tegenwoordig veel kleiner. Volgens mij wordt er op hardcorefeesten net zoveel gebruikt als op elk willekeurig ander feest. Nu moet ik wel zeggen dat drugsgebruikers tegenwoordig wat minder goed te herkennen zijn, want de meeste zijn op coke overgestapt. Coke heeft minder opvallende effecten.”

Hardcore heeft geen culturele waarde
“Wat is het verschil tussen klassiek en hardcore? Elke muziek die vanuit het hart wordt gemaakt, is kunst. Waarom zou Rembrandt kunst zijn en gabber niet? Ik zie mezelf absoluut als kunstenaar. Tegenwoordig halen zelfs sommige techno-dj’s hun inspiratie uit hardcore. In plaats van trendvolgers zijn we trendsetters geworden.” (AD)

Lees ook interviews met dj's Chuckie, Luna, Joost van Bellen, Chris Korda en Tiësto.
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 6573, 107048}
Uitspraak van Cizza op vrijdag 9 december 2005 om 14:18:
Als de hele zaal ‘Holland, Holland’ scandeert, dan heeft dat niks te maken met racisme. Dat is gewoon een teken dat iedereen het naar zijn zin heeft, net als applaus in een theater.”


:cheer:(Y)
Met UHM en in het Tarm Centre kan dit niet mis gaan (Y) :P
Uitspraak van Cizza op vrijdag 9 december 2005 om 14:18:
Lees op http://night-report.blogspot.com
een interview met Catscan in het Algemeen Dagblad van afgelopen zaterdag (en meer danceverhalen).


DJ CATSCAN, REKENT AF MET 6 VOOROORDELEN OVER HARDCORE


Uitspraak van Cizza op vrijdag 9 december 2005 om 14:18:
Catscan: "Ik zie mezelf absoluut als kunstenaar.

Dat is ie ook :)
laatste aanpassing
 
dat word knalluhhhh :jaja:
 
Uitspraak van Cizza op vrijdag 9 december 2005 om 14:18:
Als de hele zaal ‘Holland, Holland’ scandeert, dan heeft dat niks te maken met racisme. Dat is gewoon een teken dat iedereen het naar zijn zin heeft, net als applaus in een theater.”

:frusty:

Wel één van de betere mainstream artiesten :yes:
zeer vet, alleen die powerrave zaal mochten ze weg laten van mij..

Maar het is dan carnaval, dus geen koln deze keer :D
 
Beter juist als da carnaval. Catscan is een top producer. Heb ik respect voor + hij is bevriend met vele andere top artiesten die aanwezig zullen zijn + standaard top geluid van UHM met GEEN geluidslimiet in duitsland. Wordt super
Uitspraak van Cizza op vrijdag 9 december 2005 om 14:18:
DJ CATSCAN, REKENT AF MET 6 VOOROORDELEN OVER HARDCORE

klasse :yes:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 726, 2342}
Artiest {SHOWLIST artist 39971, 7538, 60749}
word gezellig!!! :bier:
Super!!!!!! (y) (y) (y)
 
vet (y)

zeker proberen er heen te gaan :yes:
 
Werkzaam bij Overdosed Events
Artiest Scorpio
The Agency:bounce::Bounce:
laatste aanpassing
ze nieuwe plaat is aardig wazig moet ik je zeggen
 
:)
'respect vr deze man, maar



Uitspraak van Cizza op vrijdag 9 december 2005 om 14:18:
Als de hele zaal ‘Holland, Holland’ scandeert, dan heeft dat niks te maken met racisme. Dat is gewoon een teken dat iedereen het naar zijn zin heeft, net als applaus in een theater.”



ik heb er een dubbel gevoel bij
Artiest {SHOWLIST artist 58819, 23746}
ik ben dr bij:D
we gaan beuke!
Als de hele zaal ‘Holland, Holland’ scandeert, dan heeft dat niks te maken met racisme. Dat is gewoon een teken dat iedereen het naar zijn zin heeft, net als applaus in een theater


De eerste keer dat het echt massaal gescandeerd is, was op Mystery Land Outdoor 1998 (Lingebos)

Het Nederlands eftal bereikte ten kostte van Argentinie toen de halve finale tegen Italie.
Uitspraak van Remco op zaterdag 10 december 2005 om 12:40:
De eerste keer dat het echt massaal gescandeerd is, was op Mystery Land Outdoor 1998 (Lingebos)

Het Nederlands eftal bereikte ten kostte van Argentinie toen de halve finale tegen Italie.


Precies dus toen had iedereen het naar zijn zin! ;)
 
Aanwezig:P Word wel vetjes knalluh :cheer:
Op hardcorefeesten staat iedereen stijf van de pillen
“Vroeger slikte zeker de helft van de gabbers pillen. Dat aantal is tegenwoordig veel kleiner.

onzin, dat aantal ligt heus nog wel op 50% :) iig loopt altijd ruim de helft vd bezoekers kort rond op n feest
Uitspraak van warezguy op zaterdag 10 december 2005 om 19:14:
iig loopt altijd ruim de helft vd bezoekers kort rond op n feest


:yes:
Uitspraak van DJ Gakko op zaterdag 10 december 2005 om 14:07:
Precies dus toen had iedereen het naar zijn zin! ;)



Dat het gebeurde, had een reden. Nu niet :S
 
ben benieuwd:d aan de locatie ligt het in ieder geval niet... :P
 
Ben wel benieuwd naar die line up in de Industrial Shock zaal...
 
zolang hij tracks maakt als Still Wasted/Secret Valley/Mindfull Candy, vind ik 'm zeker een kunstenaar (Y)!

Deze tracks klinken gewoon te zuiver en vol :Respect:!
De eerste keer dat het echt massaal gescandeerd is, was op Mystery Land Outdoor 1998 (Lingebos)

Het Nederlands eftal bereikte ten kostte van Argentinie toen de halve finale tegen Italie.

Dit was tegen Brazilie vriend en Euro2000 tegen Italie in de halve finale;-)! Maakt nie uit hoor, maar dat Holland geroep is gewoon een gevoel van saamhorigheid op dat moment!

Catscan weet waar hardcore voor staat!
Uitspraak van verwijderd op zondag 11 december 2005 om 15:24:
zolang hij tracks maakt als Still Wasted/Secret Valley/Mindfull Candy, vind ik 'm zeker een kunstenaar



Mee eens :)
 
Werkzaam bij SEKOIA
zullen we maar hopen dat er een leuk rijtje staat in de industrial shock zaal...

anders waarschijnlijk toch r_aw
 
btw:

catscan's oude plaatjes :lief:
best leuk feesje maar dat ga ik met geld niet redden :no:
Dit was tegen Brazilie vriend en Euro2000 tegen Italie in de halve finale;-)! Maakt nie uit hoor, maar dat Holland geroep is gewoon een gevoel van saamhorigheid op dat moment!


Ja, je hebt gelijk. Maar goed op 04-07-1998 begon dus het Holland, Holland gedoe :P Zal eerlijk zijn, ik schreeuwde toen ook keihard mee :9
Leuk feesje en helemaal niet zo ver weg..:D

Alleen jammer dat dan carnaval is.. :\ Dus ff weekje geen hardcore :P
 
Denk dat ik de carnaval die dag maar voor de carnaval laat :jaja::jaja::jaja:

Voor slechts € 19 is dat goed te doen & OV in Duitsland kost ook bijna nix dus :D:D:D
Catscan is gewoon geniaal qua producties. Als er 1 producer/dj is waarvan je kan zeggen "die heeft ECHT een eigen stijl" dan is hij het wel.

Tuurlijk zijn er anderen die goede muziek produceren, en ook met een eigen stijl, ik noem bijv Dione, D-Passion (Blacklist Amok, anyone?), etcetera...maar Catscan owned gewoon:D

Indien mogelijk, AANWEZIG!
laatste aanpassing
#piep# carnaval,daar doe ik toch niet aan mee :nee:

dus.....
AANWEZIG!
 
rust
 
wanneer komt de line up online??? Ben benieuwd naar de dj's..... :P
laatste aanpassing
Area 1: Catscan, Outblast, Tieum, Vince, Rudeboy & Tomcat, Mortifer, Tommyknocker, Mr. Sinister & Crosswire, Daisy, Placid K, Boris Valeo, MC Mouth Of Madness, LIVE: Catscan & Support.

Area 2: Miro, Brain NRG, Yves, Korsakoff, Mystery, Marc Arcardipane, Pita, DJ D, Evil Activities, Raverunner, Shogun.

Area 3: Sidephex, The Vizitor, The Mover, X-Ess, Triax, Jabo, Kotzaak Klan, Baas, 100 Kilo Maarten, Deimos, Al Core.

Voorlopig.

AREA 3 HIER BEN IK AANWEZIG
 
Je vergeet sceletor
 
Uitspraak van Remco op zaterdag 10 december 2005 om 12:40:
Het Nederlands eftal bereikte ten kostte van Argentinie toen de halve finale tegen

Brazillie.
 
BRIAN NRG!! :jaja:
:woep::woep::woep:
laatste aanpassing
Uitspraak van [SF] Schñjoep [2x5]... op maandag 19 december 2005 om 19:50:
word dit WEER en final-performance van hem ofzo


Doel je op Pandemonium? Hijzelf had nooit aangegeven dat dat zijn laatste optreden was als marshall masters. Maar dat is ook niet boeiend, als hij echt als the mover gaat optreden dan is het sowieso al een goed feest.
Catscan nr. 1 producer voor mij!! Ben er dan ook zeker bij!
Uitspraak van Cizza op vrijdag 9 december 2005 om 14:18:
Als de hele zaal ‘Holland, Holland’ scandeert, dan heeft dat niks te maken met racisme. Dat is gewoon een teken dat iedereen het naar zijn zin heeft, net als applaus in een theater.”


Tsjah ik vind dat gewoon veel te cool..
Niet omdat je perse Holland noemt..
Ook al roep je met de hele zaal POEP!
Het geeft tog een gevoel dat je met zn allen bij mekaar hoort! Dat je je allemaal vermaakt! Zoals hierboven dus ook gezegd werdt!
laatste aanpassing
 
jajajaja nog 1 weekie :cheer: