Partyflock
 
­ Nederland

Mania - 5 Years And Still Counting

gepubliceerd door , op
Mania  - 5 Years And Still Counting
19 oktober 2005
FeestMania · 5 years and still counting
Datumvrijdag 13 januari 2006
LocatieRodenburg Site
Nostalgie
Lang had Mania Events ernaar uitgekeken en na vele maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover. Op zaterdag 13 januari 2001 was housetempel Subway (voormalige Kadance, red.) in Tilburg het decor voor de allereerste editie van het concept Mania.

Op het moment van schrijven is het inmiddels 2005, zijn er een 14tal edities de revue gepasseerd en zijn de voorbereidingen op het 6de jaar Mania in volle gang. In de afgelopen 5 jaar is Mania via de Subway, ‘t Centrum en de Return uitgegroeid tot een van de grootste hardcore feesten die in een discotheek worden gegeven. Onze thuisbasis is inmiddels al jaren discotheek Rodenburg in Beesd.

Mania Events
Hoewel het allemaal is begonnen met Mania, en dit feest nog steeds het bekendste concept van Mania Events is, heeft onze organisatie verder verre van stil gezeten. Mania Events kan zeggen dat ze hebben bewezen veelzijdigheid te zijn met de introductie van de concepten Deliria, Euphoria en Paranoia. Deliria was in januari van dit jaar een groot succes met de hele avond D-Spirit, Wizard & Sceletor. Met andere woorden: de nieuwe generatie, achter de draaitafels. Zij zullen dan ook zeker niet ontbreken tijdens ons vijfjarig jubileum. D-Spirit is overigens al vanaf het prille begin onze resident DJ, iets waar wij uiteraard enorm trots op zijn. Euphoria schudde Tilburg wakker met het beste op het gebied van jump & hardstyle. Dat Tilburg hierom verlegen zat bleek wel uit het feit dat de 2de editie al uitverkocht raakte! Met verrassende decoratie zijn de 2 edities tot dusver nog altijd onderwerp van gesprek in Tilburg e.o. Het seizoensfeest Euphoria is geboren! Paranoia wist van de Tilburgse Kermis editie in 2004 een nog groter feest te maken door een gezonde dosis hardcore naar Tilburg te brengen. En dan natuurlijk Mania, het eerste feest waar bijvoorbeeld het, door velen als hinderlijk ervaren, pogo niet werd en wordt getolereerd! Mania Events pakt het vijfjarig jubileum, zoals door hun bekend, groots uit met een line-up die er niet om liegt.

Line-up
Zo ongeveer alle grote artiesten op het gebied van jump, oldschool, hardstyle, early rave en hardcore hebben de Mania avonden mogen vullen en steeds weer hebben ze er iets speciaals van weten te maken. De eerste keer dat Lethal Insanity Live in Nederland was? Mania! De eerste keer dat Endymion hun nieuwste live act deed? Mania! De eerste keer dat Noize Suppressor in de formatie met DJ Bike & Rudy B. in Nederland optrad? Juist, Mania!

Dit heeft ons ertoe besloten om de artiesten die Mania groot hebben gemaakt uit te nodigen voor het 5-jarig bestaan. De artiesten die op 13 januari 2006 hun opwachting gaan maken zijn:

Lady Lady Dana, Promo, Vince, The Darkraver, Panic, D-Spirit, Buzz Fuzz, Endymion, The Viper, Wizard, Nosferatu, Jappo a.k.a. Unexist, The Vinyl Junk, Ruthless, Catscan, Outblast, Sceletor, Rob & MC Joe, MC Syco

De DJ's over Mania!
Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan heeft Mania Events een tweetal artiesten gevraagd die al in het begin op Mania te zien waren, wat hun ervaringen zijn met de Mania Events feesten:

The Vinyl Junk (op elke Mania in 2001 en 2002 aanwezig!):
Mania 13-01-2001; Ik weet het nog goed, de Subway in Tilburg, een undergroundlocatie met naam en een vette sound... Direct vanaf dit eerste feest wist ik 't, dit feest heeft meer in zijn mars. Iedere volgende editie was een topper, zoniet beter dan de vorige. De Subway sloot zijn deuren, ging Mania nu een wisse dood sterven? Nu weet ik dat het zo had moeten zijn...Mania werd er alleen maar sterker en beter van! Mania staat voor kwaliteit, originaliteit en innovativiteit. Altijd vette shit! A mania is breeding, and that mania is growing stronger and stronger... Watch it.. The future will tell...

D-Spirit (resident!):
De Mania edities hebben me altijd erg aangesproken. Qua sfeer en geluid onderscheidt Mania zich naar mijn mening positief. Helaas heb ik de allereerste editie alleen als bezoeker meegemaakt. Daarna heb ik, als resident DJ zijnde, er geen enkele meer gemist! Bijzonder voor mij was onder andere mijn solo set in The Return in Tilburg. Aparte maar geslaagde ervaring voor mij persoonlijk.

Daarnaast is er maar liefst een 5-tal DJ's die op 8 van de 14 edities hebben opgetreden. Het betreft niet de minste namen, naast Lady Lady Dana, The Darkraver en Panic zijn dat Promo en Vince.

Vince: "De Mania feesten zijn echt een begrip in hardcore-land, iedere keer is het er lekker druk en de sfeer zit er altijd goed in, in iedere area."
Promo: "Mania was een van de eerste organisaties die het zocht in ook de meer donkere kant van hardcore. Dus voor mij erg interessant. Daarnaast is het qua geluid altijd goed voor elkaar, wat het draaien toch ook leuker maakt."


Beperkt aantal kaarten!
Aangezien het recept tot op elk ingrediënt klopt belooft het één groot feest te worden. Natuurlijk zijn het niet alleen de artiesten die het feest maken maar is het publiek er ook verantwoordelijk voor. Als bedankje aan de bezoekers van de afgelopen jaren gaan de kaarten nu dan ook de verkoop in voor slechts 15 euro. Dit houdt natuurlijk wel in dat je snel moet zijn wil je van toegang verzekerd zijn! De kaarten zijn verkrijgbaar bij de bekende voorverkoop adressen die je terug kunt vinden op onze website. Naar verwachting zal er geen kaartverkoop meer mogelijk zijn op de avond zelf dus wil je niets van dit feest missen, zoek dan het dichtstbijzijnde voorverkoopadres zo snel mogelijk op!

Website
Zoals ook bij voorgaande edities zal er voor deze editie ook een knallende digi-flyer ontwikkeld worden. Mania Events is hiermee in volle gang en ze verwachten dan ook dat deze binnen enkele weken on-line zal komen. Tot die tijd opgelet op de speciale trailer!

58 opmerkingen

wat een line-up!!

:Respect:
nou is ff vrij vragen die dag erna :d
afwezig waarschijnlijk :cry:
 
dit mag ik niet missen :bounce:
Artiest Mizzor
effe kijken of ik een gaatje ervoor kan maken!!

Hardcore is a way of life:P
ben er bij b)
laatste aanpassing
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
vet :)
 
ben er ook bij
 
Wow dik BRUUT!!!
Mania :respect: Deliria :respect: Sceletor :respect:

:bounce:
Heeeel veel zin in!!!!!!!!!!! Promo :lief:
Is echt super vette line-up (zoals altijd) nu wel heel super..
Helaas staat Noize Supressor hier niet tussen.. hun live act op mania was echt geweldig de moeite waard om ze nog eens terug te halen !!
:bounce: MANIA :respect:
laatste aanpassing
dit wordt egt goeie
:respect:mania:respect:
:woop:vince:woop: whe dat wordt toeterende oren
verheug me der nu al op en natuurlijk
:respect wizard
 
als ik ga kom ik voor die KK uitsmijters want ze hebbuh met zen 15e 3 man in elkaar gebeukt op de parkeerplaats de vorige x nu is et onze beurt :jaja:
haha jah dat was wel erg kut vorige keer die uitsmijters waren met een grote groep daar en ineens stond ik daar in me uppie binnen van waar is de rest :S
ziet er erg goed uit, denk niet dat ik er bij ga zijn helaas :/
niet te missen dit!

ooit word mania nog in hmh gehouden en daarna in uitverkocht gelredome...en nog beter....afgeladen westfalen!!
beetje jammer dat t altijd op vrijdag is :(
:) denk wel aanwezig. Hoop dat eht beter word dan de vorige keer :S
Geluid was hard. maar vond het echt onzuiver!
Balen dan december, januarie en feberuari zo duur zijn.. word keuze maken denk ik, trek het financieer net niet :(
denk dat ik ook eff een kijkje ga nemen;)

mania :respect:

nette line up!
laatste aanpassing
Mania :respect:
zeker weer aanwezig :d
heeeeeeeele vette line-up!:respect:
Vette lineup(Y)

Maar waar de fuck is Noize suppressor :kwijl:
:cheer:
laatste aanpassing
 
Deze keer zker aanwezig:D wat een Line-up!! :kwijl:
 
Artiest {SHOWLIST artist 16874, 39045}
Goed bezig Kasper!!!

Dit wordt natuurlijk ook weer een top feest!!!
 
Artiest {SHOWLIST artist 13438, 76468}
respect voor mania events ga zo door jongens :respect:
tja nog nooit bij mania geweest maar wel veel positiefs over gehoord :D wel balen dat het de week na x-factor is ivm geld
idd jammer dat het altijd op vrijdag is. ben er nog nooit geweest maar hoor altijd veel goede verhalen. een beetje hetzelfde als slaves to rave????
Heel veel :respect: voor Mania events!
Hebben altijd goede en gezellige feesten.


Graag ook weer een keer Deleria en Paranoia graag! ;)
Zeer goeie line-up

Ruthlessssss!!!!:D:D:D:D
Wizard!!!:D:D

ben der bij;p
Uitspraak van Batau op maandag 7 november 2005 om 20:53:
afwezig waarschijnlijk



Da meen je ni :s da ken ni he ;)
 
Gefeliciteerd Kasper..
En op vrijdag de 13de wordt het mijn 13de mania alweer. Mania blijft super..
Zeker weer present!!!
 
zeker aanwezig vet feest altijd:P:P:P:P:P:P
jappo :respect:
laatste aanpassing
Gweldig ,, heb dr alweer zin aan :D

:respect: Mania :respect:
 
Mania..Altijd goed! :yes: Losgaan! :respect:
lekker horr!
 
en dan gaan we WEER kei hard op het podiüm staan hakkuh!!!¡¡¡ snif snif
 
Artiest Elcol
derbij

als de bus na 5 jaar nog rijd :)
waar kan j kaartjes kopen.. op de website kan k niets vinden
 
Ziet er opzich toch best :yes: lekker :cheer: uit
laatste aanpassing
Denk da dit mn eerste Man!a gaat worde :D
Uitspraak van Knaller :bier: op dinsdag 8 november 2005 om 11:44:
wel balen dat het de week na x-factor is ivm geld


:/

mania... 15 euro
X-factor... 10 euro (voorverkoop)

dat trek ik nog wel met mn studiefinanciering 8)
Zo dan, die line up joh, dat zou wel een reden zijn om vanuit Leiden daarheen te komen! :bounce:
 
oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee morgen is het al!!
Jaah jaah.. vanaaf zijn Skito, Dj Wisdom, D'n Har, Rooie Powerranger en Party_Chicky aanwazig..! :P
Zker wel stampen daarow..:bounce:
Ben der ook weer :D
Hopppppaaa bijna vnv!