Partyflock
 
­ Nederland

X-Qlusive - The Prophet

gepubliceerd door , op
X-Qlusive - The Prophet
4 november 2005
Eindelijk: The Prophet, gaat X-Qlusive op 28 januari! The Prophet, alias Dov Elkabas, heeft keer op keer bewezen dat hij zijn eigen solo optreden meer dan verdient en dus gaat The Prophet de Heineken Music Hall gebruiken waarvoor zij gemaakt is, het creëren van een exclusieve nacht. Met een goede dosis geknal van het hoogste niveau.

Deze X-Qlusive komt voor The Prophet (en zijn vele fans) niet helemaal uit de lucht vallen: zo won hij dit jaar niet alleen de prijs voor beste hardhouse/hardstyle artiest, maar haalde hij ook de vierde plaats in de Top 100 van de Release Dance Awards. Bovendien is het aantal fans van The Prophet explosief gegroeid. Logisch, The Prophet is één van de belangrijkste artiesten van Nederland en een grondlegger van de hardstyle en hardcore in Nederland en heel ver daarbuiten - niet in de laatste plaats omdat hij eigenaar en oprichter is van het welbekende Scantraxx Recordz label.

The Prophet begon zijn carrière in 1983 op een wel héél vreemde manier: Hij ontdekte het mixen van muziek bij een rollerdisco in het Nijlpaardenhuis te Amsterdam. Na daar twee jaar te hebben gedraaid (de rollerdisco sloot haar deuren) verhuisde The Prophet naar club Akhnaton, die in die tijd volledig in het teken stond van hiphop. Zoals veel collega’s die later zouden overstappen op dance leerde hij in de periode de ware skills van het mixen. Voor zijn eerste ‘echte’ optreden moet je terug naar 1988, op het toepasselijke feest ‘Let The Prophet rise’ in de befaamde Jan van Galenhal in Amsterdam. Daar trakteerde hij het publiek op zelfgemaakte geluiden uit synthesizers - met groot succes. Echt hard ging het na oprichting van het ‘The Dreamteam’ in 1991. Gizmo, Buzz Fuzz, Dano en natuurlijk The Prophet zelf werden een begrip in hardcoreland en waren mede verantwoordelijk voor het enorme succes van Thunderdome. Vanaf het eerste moment wist hardcore-liefhebbend Nederland waar ze aan toe waren - beuken tot het grondwater in zicht komt - en het Dreamteam verscheen overal achter de decks. Maar The Prophet liet het daar niet bij. Hij reisde de halve wereld over (Utopia in Sydney, Goliath in Zürich, Voyager in Geneve, Mayday in Dortmund, Atlantis in Los Angeles, en dan is de lijst nog lang niet compleet). Natuurlijk vergat hij ook de fans in Nederland niet en stond hij door de jaren heen op big ones als Qlimax, Sensation, Mystery Land, Thunderdome 2002, Defqon.1 Festival, Innercity, Decibel, Hellraiser en Masters of Hardcore 10 years.

The Prophet is niet alleen een geweldige DJ achter de decks, hij heeft ook heel wat klappers op zijn CV als producer staan. Zo bracht hij meerdere succesvolle tracks uit op labels als Mokum, TestCrash, Pengo, Boedha, D-Boy Black, Q-dance, Seismic en ID&T. Als productiepartners tekenden niet de minsten: Lady Dana, Omar Santana, Rob Gee, 3 Steps Ahead (R.I.P), Duro, Laidback Luke, Bass-D & King Matthew, Zany, Pavo, Brennan Heart, Technoboy en nog veel meer grootheden uit de dancescene. Een mijlpaal in de geschiedenis van The Prophet is de oprichting van zijn eigen label Scantraxx Recordz in 2001. Na de geboorte van het label ontstonden veel nieuwe projecten zoals Hardheadz, Punk Brozz, Taq 9, Dopeman, en Supaboyz. Ook verschenen meerdere releases van opkomende talenten als Davide Sonar, A-lusion, Seizure, en nog vele anderen. Scantraxx Recordz groeide uit tot één van de grootste en meest invloedrijke hardstyle labels ter wereld.

Deze X-Qlusive is alweer de achtste editie. Op eerdere zeer geslaagde edities mochten Lady Dana, Luna en Pavo laten zien wat ze waard waren. Op zaterdag 28 januari staat de nacht dus in het teken staan van The Prophet. Maar The Prophet kennende viert hij dit feest niet in zijn eentje en nodigt hij DJ-vrienden en productiepartners uit. En talenten waar hij toekomst in ziet. Het zal ook niet om één stijl gaan, The Prophet krijgt ruim baan alles uit de kast te trekken. De regie ligt bij The Prophet, zoals het hoort.

237 opmerkingen

 
Woehoee dat word weer bounce :bounce: met mn Lieve vriendinnetje:D:D
Heb er nu al super zin in:D

:bounce::cheer::bounce:
EEN FEEST IS PAS EEN FEEST ALS
the PROPHET IS GEWEEST.

DOV, OUWE RAMMER,
SPREEKT JE LATER,
TOEDELEDOKI
heb er zin in:D:D
 
oooow yeah :D

AANWEZIGGGG!!!!
Misschien wilt hij nog wel voor 1 keer zijn masochist masker opzetten :D
 
zeker respect!!!
hij heeft het verdiend en er recht op.
mijn meiden en ik zijn zekers van de partij word een super feest!!!
 
Super! Lang op gewacht maar 28 januari gaan we weer...:bounce: Goeie locatie, super DJ:respect:
 
Jaaaah:woep: we hebben dr weer zinin!!!..:D
zeker weten aanwezig :jaja:
word een vet avondje knalle !!!!!!!
 
Helemaal Aanwezig...:D

HOEEEPLLAAAA...:D:D:D:D

Knalluh Met ME Hoofdjuhh
lichamelijk aanwezig
geestelijk is nog onbekend
 
echt tof
Dat Gaat Helemaal Top Worre...
Ben Der Bij :)
Nou....ik heb me kaartje al......en we gaan ook weer lekker stuiteren:D:D:D Tot ziens dan maar :P:P:P
jaaaaaaaaaa nog 8 dagen dames en heren...


wordt knallen:D:cheer:
gister Mindcontroller.. nu weekje bijkomen en zaterdag he-le-maal los bij Prophet!!! gaaaaaaaaaaaaaan!!!!! :bounce: :bounce: :respect:
 
ik ben dr zeker bij!
Artiest {SHOWLIST artist 57742, 43116}
Ook verschenen meerdere releases van opkomende talenten als Davide Sonar...


opkomend talent..?
kerel heeft al zoveel gedaan in de scene voordat ie een release op scantraxx had! :)
ja de posse! dat wordt een uniek momentje! och och och wat heb ik een zin, is het al zaterdag????
Werkzaam bij DDC Event Services
Werkzaam bij {SHOWLIST location 20471, 2698}
Juist leuk, eens wat anders tussendoor! Wij housefreaks staan toch voor alles open?

Chris, Eelke, Robin, Christiaan, Joris... we gaan knallen!!!
Heb er zo'n zin in.laatste aanpassing 26 januari 2006 12:11
WE HEBBEN ER ZIN AN!!!!!!!!
(k)(k)(k) CHRYS
laatste aanpassing
 
nog 2 daagjes..

JIPPIE O:)
 
Ik heb er zin in............
 
hehe feestuhh tot we niet meer kunnen!!!!!
tot strax pp
laatste aanpassing
 
En hij maakte het opzekers waar, heeerlijke avond gehad :bounce: