Partyflock

Kenny Dope live op Bacardi Batbeats in Nijmegen

 

Kenny Dope live op Bacardi Batbeats in Nijmegen

gepubliceerd door , op
Master At Work [dj=26092]{Artiest met ID 26092 bestaat niet!}, winnaar van drie Grammy’s en bekend als een levende encyclopedie van beats, komt 19 november naar Nederland voor een live act op de 13e editie van Bacardi Batbeats in concertgebouw de De Vereeniging in Nijmegen. Samen met D-Rashid, Melly Mel en DJ Dansa zal hij tot vroeg in de morgen de nieuwste en meest opzwepende Future Latin Grooves aan het aanwezige publiek laten horen.

[dj=26092]{Artiest met ID 26092 bestaat niet!} (1970) , afkomstig uit Brooklyn, New York, houdt zich al vanaf de jaren tachtig bezig met de hip hop beats van de straat. Eerst organiseert hij street parties met zijn partner Mike Delgado en later begint hij door zijn kennismaking met Todd Terry onder de naam Masters At Work, samen met DJ ‘Little Louie’ Vega. Zijn individuele doorbraak kwam met het album Bucketheads in 1995, met daarop de mega hit ‘The Bomb’. Een ander belangrijk moment was de uitkomst van het album The Nuyorican Experience. Ook hierop is zijn melting pot van house, jazz, funk, soul en hip-hop te horen.

Naast [dj=26092]{Artiest met ID 26092 bestaat niet!}, zal ook D-Rashid te horen zijn op Bacardi bat beats. Deze Nederlandse DJ combineert al jaren tracks uit pure percussie, latin beats en crispy snares en veroorzaakte nagenoeg in zijn eentje de groeiende hype die Latin House heet. Vanuit zijn eigen productiebedrijf werd deze zomer voor het eerst LatinVillage georganiseerd, waar D-Rashid een breder publiek kennis heeft laten maken met de warme klanken van latin en salsa. Ook SalsaLounge is een creatief product van D-Rashid. Tot slot zullen Melly Mel en DJ Dansa in het café gedeelte van De Vereeniging zorgen voor de meer relaxte Latin Club sounds.

Na het veroveren van vooral de randstad, is het voor het eerst dat Bacardi Batbeats plaatsvindt in het oosten van het land. Nog een primeur, voor het eerst in een concertgebouw, namelijk de De Vereeniging in Nijmegen. Een gebouw uit het begin van de twintigste eeuw met een rijke historie, maar met een fantastische akoestiek die uitermate geschikt is voor hedendaagse muziek.

Door de Cubaanse oorsprong heeft Bacardi een sterke band met Latin-muziek. Met de Future Latin Grooves die op de Batbeats-feesten te horen zijn, brengt het merk met passie moderne Latin-dance dichter bij het publiek. Naast internationaal toonaangevende DJ’s krijgen opkomende talenten op Bacardi Batbeats de kans aan een groot publiek te laten horen wat ze in huis hebben.

Bacardi bat beats is echter meer dan een mix aan moderne grooves en zwoele Latin-sounds: tijdens de feesten versmelten muziek, mode en interactieve media tot één geheel. Het unieke systeem BATMXR speelt hierbij een belangrijke rol en zorgt voor driedimensionale realtime interactie via beeld en geluid. De bezoeker wordt een audiovisuele performer die met bewegingen van zijn hand beeld- en geluid-samples activeert, welke door een camera worden geregistreerd en te zien zijn op een groot scherm.

15 opmerkingen

eindelijk! hier heb ik echt lang op gewacht.­
helaas ga naar Qlimax maar klinkt goed:D
kenny dope is de SHIT!!!
als Convertible niet doorgaat is dit wel een hele fijne vervanger...­
paar minuutjes fietsen, maar ik sla over. Sinas :D
BACARDI :respect:
kenny dope ! :respect:
Dope and Baco :P
Grinzz what a combi :respect:
klinkt leuk, ook roog&ericke in xx.. even over nadenken:D
Pim0w
Werkzaam bij Vier
mmh of exxelent of dit..­
Latinhouse.. :lief:

Maar ik ga toch liever naar Qlimax :P
Beter 5 min loop afstand, beter die bacardi's beter die baco pakken, beter latin house
Winter maar het gaat toch heet worden
ben ook aanwezig:)
laatste aanpassing
exxelent is om de maand? 2 weken? dit niet eens..­gewoon een knallen op andere feestjes..­beter dan het zelfde tog?