Partyflock
 
­ Nederland

Rauw in Tivoli

gepubliceerd door , op
Rauw in Tivoli
27 september 2005
Op zaterdag 8 oktober is er weer een nieuwe editie van Rauw in Tivoli, Utrecht met deze keer: Siobhan Fahey, Justice en Joost van Bellen. Nederlands meest rokkende postelectropunkfunkacidrockclub RAUW maakt zich op voor een geweldig winterseizoen met een super programmering. Alle artiesten zijn geboekt tot en met het einde van het jaar en het beloofd een mooie stoere winter te worden. De oktober edities liegen er meteen niet om, 2 van de meest hotte internationale acts staan te trappelen van ongeduld om resident dj Joost van Bellen (en in 11 resident videoman 00KAAP) te vergezellen op 2 knallende nachten.

Het mag een klein wonder heten dat we Siobhan Fahey live op het toneel hebben weten te krijgen. Siobhan Fahey (spreek uit Zzzjuvvvvon Feeehie...) was de lead zangeres van de ‘Biggest Girl Band On The Planet’ (Guiness Book Of Records) Bananarama. De legendarische meidengroep scoorde hit na hit, zo’n 30 in de Engelse charts, hadden een nummer 1 in de USA en maar liefst 5 hit albums. Siobhan Fahey werkte samen met legendes als de Fun Boy Three, de Sex Pistols, Paul Weller en zong zelfs mee op de kinky Band Aid single ‘Do They Know It’s Christmas?’ (jaja, de derde van links, 2e rij van onder).

Na deze hitsige hitmachine verruild te hebben voor het duo Shakespeare Sister bleef het succes aan: 2.5 miljoen albums verkocht ze en haar grootste hit Stay stond maar liefst 8 weken om nummer 1 in Engeland. Ze zong mee met Prince op Galstonbury, en Slash, de gitarist van Guns and Roses, riep na haar optreden in Los Angeles: ”I never thought I’d say this about chicks, but you rock!”. Met Joe Corre (de zoon van Vivienne westwood en Malcolm McClaren) maakte de ze het nummer ‘She Lost Control’ waarbij de XXXX rated videoclip met Dita Von Teese, oftewel de vrouw van Marilyn Manson, medialand flink op de kop zette. Zelf is ze, en nu gaan we roddelen, de ex vrouw van Dave Stewart, de man achter Annie Lennox en de Eurythmics, starstatus gegarandeerd dus! Siobhan Fahey is zonder aarzelen de grootste popster die ooit in 11 of in Tivoli heeft gestaan.

Wat valt er te verwachten? Siobhan een van de weinige artiesten die zichzelf altijd glorieus weet te vernieuwen. Siobhan heeft een nieuwe band (met leden van Whitey!!!), komt met een spetterend solo album, en zal een intens goed optreden gaan doen bij ons op Rauw. Verwacht rauwe gitaren, Wildcat Will, een van de beste en meest sexy drummers aller tijden, vuige underground electro van het beste soort en een podium beest als zangeres die alles zal geven. Siobhan heeft met haar zoveelste come back alleen maar uitverkochte zalen weten te trekken in Engeland en de rest van Europa. Dus aarzel niet met de voorverkoopkaarten! Check ook haar website, werkelijk een van de mooiste van het moment.

Rauw zou Rauw niet zijn om naast deze fantastische oudere jonge goden Siobhan Fahey, Joost van Bellen en 00Kaap niet iets heel nieuws neer te zetten. Het superjonge jongens duo Justice uit Parijs staat voor het eerst achter de draaitafels in Nederland. Gaspard Augé (aka ‘The Moustache’) en Xavier de Rosnay (aka ‘The Chinese Boy’) zijn een absurd goed dj en producers team, die een mega dansvloer hit scoorden afgelopen jaar met ‘NEVER BE ALONE AGAIN’ (CAUSE WE ARE YOUR FRIEND, YOU’LL NEVER BE ALONE AGAIN, SO COME ON! COME ON!). Afijn, de betere Rauw-head zingt het zoo uit volle borst mee. Meteen erna is JUSTICE gevraagd voor remixes van onder andere Daftpunk, Soulwax, Fatboy Slim, N*E*R*D*, Death from Above 1979, etc etc. Een album is in de maak en de verwachtingen zijn torenhoog. Hun dj-mix promo cd is al maanden DE grote hit op het Meubel Stukken kantoor, waarbij ze geen stijl schuwen, van Janet Jackson tot MU, van the Commodores tot Miss Kittin en LFO, alles wordt erdoorheen gejast in een tempo waar zelfs 2manyDJ’s een puntje aan kunnen zuigen. Wij noemen het 2ManyDJ’s voor gevorderden!

Hoe wordt er wereldwijd op gedanst? In Londen is de nieuwste rage space pogo ontstaan, in Parijs de gestrekte hard rock vuisten in de lucht vliegen en in Berlijn de tranen in de ogen bij de meisjes vanwege hun emotionele orgelmelodietjes. Blijken anno 2005 die Duitsers toch nog de meest lieve mensen van Europa te zijn.

We gaan ervan uit dat ook in Amsterdam het oude Metallica motto zal regeren: and Justice for all …

Sorry RAUW fans: het is alweer een aflevering van Rauw die je niet mag missen!

12 opmerkingen

 
Acid-House knaltgoed.
 
r_AW
 
Altijd lekker
helaas al naar QT
 
Leuk :D
Uitspraak van actief op dinsdag 27 september 2005 om 19:40:
helaas al naar QT


helaas??? is geen straf lijkt mij...:p
Rauw avonden zijn altijd top, helaas moet ik het deze keer alleen wel missen ivm awakenings
 
jammer zo tegelijk met awakenings :(
justice is zeker koel!! best een vette primeur..
maar hebben die gasten buiten de Gigolo release nog echt veel andere dingen gedaan? (een nieuwe release op ed banger.. maar dat is volgens mij ook alles)

ben wel benieuwd hoe ze live klinken.. de rest interesseerd me alleen niet zo..
 
allemaal leuk hoor maar : AWAKENINGS
 
Joost RULES the scene
 
jammer dat Tivoli dan weer zo zuigt hè