Partyflock
 
­ Nederland

Live and Loud

gepubliceerd door , op
Live and Loud
23 augustus 2005
Live Drum’n’Bass Night without DJ’s
Na succesvolle edities in het Paard van Troje, de Melkweg en Nighttown zal No-Dex op 27 augustus in de ACU voor het eerst Utrecht kennis laten maken met een live drum’n’bass avond. De laatste twee maanden hebben de No-Dex bands in totaal meer dan 40 keer opgetreden op verscheidene podia in Nederland en het buitenland. De kracht van de livebands wordt samengebundeld op de No-Dex feesten, waar doorgaans vier acts spelen. Terwijl dit feest al aan de gang is zal Oxide9 100 meter verder het Zinin Festival afsluiten. Deze dag is dus de gelegenheid om in Utrecht live Drum’n’bass te zien.

De avond in de ACU belooft wat speciaals, want Suwu3 treed op met Drum Master Loic, die zijn audio/visuele drumkit voor het eerst in het openbaar zal gebruiken. Met deze kit triggert hij naast geluiden ook de visuals die worden geprojecteerd. Op deze manier gaan beeld en geluid dus gegarandeerd goed samen. Op www.no-dex.nl kunnen zij en alle andere liefhebbers hun hart ophalen. Op de site staan inmiddels 16 bands gepresenteerd uit Nederland, Groot Brittanië, Polen, Denemarken, Australië en Nieuw Zeeland. De site is, sinds de lancering in november 2004, door meer dan 16.000 mensen bezocht afkomstig uit meer dan 30 verschillende landen. Deze bezoekers hebben bij elkaar 50 gigabyte aan muziek gedownload. Nog steeds groeit het maandelijks aantal bezoekers gestaag wat aangeeft dat er voor deze mixvorm van Dance en Live Muziek een breed publiek is.

Line Up 27 augustus:

Suwu3 (Synth, Scratch, Gitaar, Vocals, Video, Live-beeld, live drum)
Een creatief gezelschap dat live Drum’n’Bass maakt met een energieke groove en interactieve visuals. De combinatie van ritmische videosequenties en stevige Drum’n’Bass was in 2004 goed voor de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland.

Firefly (female vocals, synths, sequences, sounds)
Deze Haagse band bestaat sinds 1997 en bestaat uit producer Biabaldee en zangeres Damar. Ze maken Drum 'n' Bass met breakbeat en hiphop invloeden, in stijl varierend van hard tot melodieus, met karakteristieke stem van Damar.

Suspicious White Powder (drums, digital saxophone, guitar, bass, sounds, vocals)
Onlangs waren zij de eerste band die in 12 jaar tijd in de Amsterdamse Escape speelde. Met een deels nieuwe bezetting is SWP klaar om de rest van Nederland te veroveren.

2Times (vocals, samples, sequences, synths)
Deze Zoetermeerse heren wonnen dit jaar de Grote Prijs van Zuid Holland. Zij zullen dit feest de interludes doen.

9 opmerkingen

geen flikker aaaan.....
Uitspraak van don vito op dinsdag 23 augustus 2005 om 21:05:
geen flikker aaaan.....



ga lekker ferry corsten luisteren ofzo
 
hoe harder hoe beter...TERROR:P
niet dan??:p

vind alles goed als het maar geen trance is whehehehe


(k) my ass
laatste aanpassing
Uitspraak van KIEKEBOE:D© op woensdag 24 augustus 2005 om 00:34:
ga lekker ferry corsten luisteren ofzo


ja zal ik dat ff gaan doen hood????

vind jij dat wel goed ouwe???
trouwens wat eeen lekkere vette naam heb jij...

PUTTERSHOEKTERROR... echt helemaal te gek!!
 
Jongens jongens, relax allemaal !
De een houdt van Trance, de ander van terror.
Dat weten we nu toch onderhand wel !
Wel een beetje overbodig dat je geen flikker aan moet zeggen, typ dan lekker niks.
Vind dit opzich een leuk plan voor een feest, zou in de toekomst nog wel een keer een techno-feest willen bijwonen met live percussie.
Maar goed, DnB is ook goed te doen denk ik..