Partyflock
 
­ Nederland

D.D.O.D. 5 - Divine Harddance

gepubliceerd door , op
D.D.O.D. 5 -  Divine Harddance
20 mei 2005
FeestD.D.O.D. 5 · Divine Harddance
Datumvrijdag 17 juni 2005
LocatieTrappist
Dat de tijd snel gaat als je plezier hebt is een algemeen gegeven, zo vond alweer bijna een half jaar geleden de eerste D.D.O.D., georganiseerd door Dawn of Dance in Café De Trappist in Amsterdam plaats. Dawn of Dance was in het leven geroepen in november 2004, omdat er, wat Dawn of Dance betreft, te weinig te doen was op het gebied van Harddance in Nederland. Wanneer je van hardcore, hardstyle of techno houdt heb je elk weekend de keuze uit verschillende feesten, maar qua harddance was dit soms nogal karig. Deze muziekstroming bestaande uit verschillende hardere dansstijlen, waaronder hardtrance, UK hardhouse, freeform, een beetje hardstyle en techno invloeden lijkt soms een beetje het ondergeschoven kind van de house muziek te zijn, want naast HQ en een handjevol andere feesten hoort men deze muziek niet al te veel. In plaats van thuis te gaan zitten kniezen als harddance liefhebber zijnde werd er voor gekozen om de handen uit de mouwen te steken en actie te ondernemen.

Is het immers niet zo dat als je een feest, hoe klein dan ook, kan organiseren ergens, dat je dan een beetje meehelpt om de harddancescene iets groter te krijgen? Dankzij Arno en Dave, de eigenaren van café de Trappist was een locatie al snel gevonden; een klein gezellig café, vlakbij het Leidseplein in Amsterdam met waarschijnlijk wel het beste geluidsssyteem dat een café kan hebben. Tot Dawn of Dance's grote vreugde werd de avond een groot succes en werd D.D.O.D. een maandelijks terugkerende Harddance avond, die tot nog toe elke keer druk bezocht werd. Relatief (nog) onbekende dj's en mysteryguests deden de enthousiaste bezoekers van D.D.O.D. elke keer weer uren dansen door één grote gezamelijke grote liefde: de liefde voor Harddance. Ook mensen die niet zozeer voor de muziek kwamen genoten van de gemoedelijke, relaxte sfeer en de lachende gezichten op de foto's spraken boekdelen.

Aanstaande 17 juni is het tijd voor D.D.O.D. 5 - Divine Harddance. Op de vooravond van DefQon 1 kan je je alvast warmdansen op de klanken die ook de dag erna op het strand van Almere zullen gaan klinken. Dawn of Dance vraagt zich stiekem ook zelfs af of het geen (klein) teken aan de wand zou kunnen zijn dat op dit populaire festival dit jaar ook namen prijken als Proteus, Nick Sentience en Dark by Design, wellicht toch een teken dat de Harddance wel degelijk wat groter aan het worden is in Nederland. Als een muziekstroming nog niet zo bekend lijkt te zijn bij de tegenwoordige partygangers is het op zich een goed iets als er namen op een feest komen te staan dat erg druk bezocht wordt door een ander publiek, dat normaliter niet zo snel op een 'alleen maar' Harddance feest zou komen. Een zeer positieve ontwikkeling wat betreft Dawn of Dance.

De line up van D.D.O.D. 5 - Divine Harddance liegt er ook deze keer weer niet om, deze editie staan Charly, Cill, Raine, The Dawn en niemand minder dan Eyreon Project a.k.a. Discord op het muzikale menu om je zintuigen te strelen. Deze editie beginnen we rustig aan en zullen we met onvervalste UK sounds gaan eindigen en aangezien we het niet al te laat maken kan je met een gerust hart genoeg slapen om met voldoende energie de dag erna DefQon 1 onveilig te gaan maken.

The Dawn zal de avond openen met een echte warming up set van tien tot elf, gevuld met funk, een beetje techno en af en toe wat stevigers om je voor te bereiden op de rest van de avond. Tot nog toe heeft zij alleen haar hardere kant laten zien op de voorgaande edities van D.D.O.D., maar deze keer zal ze laten zien dat ze ook een rustige kant heeft, als er maar niet vergeten wordt dat stille wateren, diepe gronden hebben...

Als tweede die avond zal Charly plaats gaan nemen achter de draaitafels, 2005 is een goed jaar geweest voor deze dj tot nog toe. Met koninginnedag draaide hij voor een tweede keer samen met Fausto op de I Love Hardhouse Street Rave en werd hij resident bij Mindgames, een harddance feest dat gehouden wordt in Club Fantasy te IJsselsteijn, waar hij onder andere al met JP, Fausto en niemand minder dan Derb in de line up stond. Charly draait een energieke en verrassende combinatie van Hardtrance, UK Hardtrance en UK Hardhouse, dit gecombineerd met zijn extraverte verschijning achter de tafels maken deze dj een feest om naar te kijken en luisteren op zich. Ook als producer staat deze pas 21 jarige dj uit Tiel zijn mannetje en maakte al verschillende remixes van onder andere Heaven's Cry's Till tears do us part, JP en Fausto's The problem. Zijn eigen productie Charly says is ook goed ontvangen op de dansvloer, op dit moment is hij druk bezig aan een productie in samenwerking met Nazzz. Zij hopen Doing drugs, selling drugs op de Augustus editie van D.D.O.D. te kunnen laten horen wanneer zij samen een spetterende set gaan neerzetten.

Om middernacht is het tijd voor Eyreon Project, een naam die we de laatste tijd vaker en vaker tegenkomen op verschillende feesten, ook onder zijn alias Discord is hij een druk bezet dj, die eigenlijk elke stijl kan draaien die je je maar kan bedenken. Onder zijn alias Discord draait hij onder andere hardcore en darkcore, als Eyreon Project vertegenwoordigt hij onder andere harddance, hardtrance, techno en trance. In 2001 kocht hij zijn eerste draaitafels en mengpaneel om te kijken of hij kon draaien, na een jaar stortte hij zich op het serieuzere werk en na zijn eerste optreden op Firestorm begon hij met verschillende muziekstijlen te experimenteren en vanaf 2003 werd hij al meer en meer op verschillende feesten geboekt. Als Eyreon Project staat hij garant voor snelle melodieën en de pompende beats van de verschillende stijlen die Harddance te bieden heeft of een exclusieve all time classics trance set, het kan allemaal. Hij stond al op diverse feesten als; Erotic New Years Vibe, Xtra Large, Hard Plastic en Crazyland. Deze dj creëert zijn eigen sound, omdat hij gelooft dat iedereen origineel zou moeten proberen te zijn.

Om één uur is het alweer tijd voor de één na laatste dj van deze avond; Cill. De enthousiaste reacties na zijn eerste optreden op D.D.O.D., januari jongstleden waren niet van de lucht. Al was dit zijn eerste 'echte' optreden voor een wat groter publiek hier was echter niets van te merken toen hij het publiek helemaal uit hun dak liet gaan met zijn typische UK Hardhouse set, met een gemak alsof hij dit eigenlijk al elk weekend deed. Hij kwam voor het eerst in aanraking met hardhouse toen hij in 1998 naar High Quality ging en eigenlijk wist hij op dat moment gelijk al dat hij wilde leren draaien. Bij een vriend thuis begon hij met de geleende techno platen van diezelfde vriend, op het moment dat hij zelf begon met platen kopen was het echter Hardhouse wat de klok sloeg. Na anderhalf jaar kocht hij zelf zijn eerste draaitafels en mengpaneel en was hij bijna elke dag aan het draaien. Deze D.D.O.D. zal hij zijn UK Hardhouse gaan aanvullen met verschillende techno invloeden, waar hij de afgelopen tijd mee aan het experimenteren is geweest.

Last but most certainly not least zal Raine deze nacht gaan afsluiten. Op de eerste D.D.O.D. meets UK Hardgrooves vier februari jongstleden opende hij met een stevige set die overwegend uit hardtrance bestond, deze editie zal hij ons gaan trakteren op een overwegend UK Hardhouse set die het publiek ook het laatste uur van D.D.O.D. 5 - Divine Harddance aan het dansen zal houden. Het blijft een mooi gezicht om deze 26 jarige dj aanvankelijk nog wat schuchter achter de tafels te zien staan, maar al gauw gaat hij geheel op in zijn muziek en gaat zelf minstens net zo uit zijn dak als zijn publiek. Raine, oorspronkelijk afkomstig uit Vlissingen, Zeeland begon in 1995 met draaien en draaide aanvankelijk hardcore en oldschool, in 1999 maakte hij de switch naar Harddance. Hij is een lange tijd resident dj geweest op de hardhouse avonden van discotheek Nighttrain te Middelburg tot zij haar deuren in 2003 sloot, vanaf die tijd heeft hij op verschillende feesten in Zeeland gedraaid.

De entree bedraagt 3 EUR, inclusief één gratis bier/wijn of frisdrank. Het maximum aantal mensen voor café de Trappist is 100 man, dus zou je willen langskomen, stuur dan een mailtje naar info@dawnofdance.com om teleurstellingen te voorkomen.

Voor meer informatie kan je de site van Dawn of Dance www.dawnofdance.com bezoeken.

We take no prisoners
We only convert...

40 opmerkingen

Aanwezig :)
Artiest {SHOWLIST artist 13109, 55359, 47652}
:jaja:
 
Werkzaam bij Struikgewas
charly er weer bij (y)
Topperdepop....
:D
Denk dat ik ook maar van de partij ben:jaja:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
wederom suc6 :yes:
heeeeey leuk:D
zeker van de party :jaja:
Mwa ik ben niet origineel meer als ik zeg dat ik er bij ben :)
Ik kom niet :no:























GRAPJE!! :p

Hehe, ik ben er deze keer (wel) weer bij :bounce:
 
ik ben ook aanwezig :jaja:
Artiest Me's
Alsof dat voor jou uitmaakt...... HAHHAHAAAA :)
 
eyreon project (Y)
Zeker van de partij....
Aanwezig!
Artiest Fury
yeah,cool, van de partij
gaat lekker druk worden zo :)
 
zo, dat wordt nog dringen als ik er bij wil zijn.. slaapzak voor de deur denk ik dan maar.
Hoooij,

Niet aanwezig, maar wil ff zeggen:

Charly je timmert aan de weg geloof ik !! :-).

Keep it up. Ben zelf veel bezig met www.sexofsound.nl (dance & harddance formatie ). Ben waarschijnlijk (wel) te vinden 2 juli in Groningen ( www.nrg-flash.nl ).

Just do it ! ;-)

Fred-E @ Noord-oost Groningen.

HARD-DANCE-NATION.
 
Zal denk ik wel even komen buurten

discord: kijken of tjalf weer mee te porren is die dag
Hey Fred! Tja mag nie klagen, en altijd leuk op DDOD!! Wordt deze keer een all ukhh set :jaja:
Uitspraak van inactief op maandag 23 mei 2005 om 20:23:
discord: kijken of tjalf weer mee te porren is die dag

Carl zegt: Tof tof tof :)
ik ben er, enne hoorde nog iets..

LINDSAY O:) komt ook:D:D:D





;P;P;P
Ik ben ook weer van de partij...
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 18599, 42931}
mmuuuhahahahaha....dit gaat zelfs nog vetter worden dan de eesrte keer!!!.
kan nu al niet meer wachten!
ben ook zeer benieuwd naar de nieuwe namen die ik zie.
c ya at D.D.O.D DEVINE HARDDANCE!!....let's ROCK!
 
Let's get it on!!!