Partyflock
 
­

Veilig vervoer naar een festival

gepubliceerd door , op
afbeelding Veilig vervoer naar een festival
Jij en je vrienden zijn er helemaal klaar voor. De tickets zijn gekocht, je tas is ingepakt en je zonnebril staat op je hoofd. Maar hoe ben je van plan om naar het festival te gaan? We hebben de beste vervoersmiddelen naar een festival voor je op een rij gezet.

Met de auto
Zeker als je naar een meerdaags festival gaat is het fijn om met de auto te gaan. Je kunt een paar vrienden meenemen en je tent, kampeerspullen en overige benodigdheden gooi jij gewoon in de achterbak. Even autoverzekering vergelijken voor vertrek om er zeker van te zijn dat je ook bij calamiteiten aankomt op het festival. Hou er wel rekening mee dat je de spullen die je meeneemt van de parkeerplek naar het campingterrein moet sjouwen. Ook de festivalfile is in de meeste gevallen niet te vermijden. Hierdoor kun je het beste een aantal uur optellen bij je reistijd of eerder van huis vertrekken. Bij het reizen met de auto valt het aan te raden om te carpoolen. Dit is een stuk gezelliger, goedkoper en duurzamer dan wanneer iedereen uit je vriendengroep op eigen houtje naar het festival komt.

Met het OV
Als je kiest voor het OV is het zaak om je backpack praktisch in te pakken. Het voordeel van minder spullen mee kunnen nemen, is dat je gedwongen wordt om onnodige items thuis te laten. Ook is dit een duurzaam alternatief voor reizen met de auto. Een nadeel van het OV is dat je vaak niet voor de deur eindigt. Het kan nodig zijn om meerdere keren over te stappen en als je een aansluiting mist ben je erg lang onderweg.

Georganiseerd vervoer
Sommige festivals zorgen voor georganiseerd bus- of treinvervoer. In dit geval maak je gebruik van vervoer dat speciaal voor het festival geregeld is. Als het festival dit niet regelt, zijn er ook partijen die dat zelfstandig regelen. Naar Sziget vertrekt bijvoorbeeld vanuit Amersfoort een speciale festivaltrein. Je wordt vlak voor het festivalterrein afgezet en krijgt niet te maken met ingewikkelde overstappen.

Met de fiets
Wil jij een festival bezoeken dat vlakbij jouw woonplaats of die van je ouders wordt georganiseerd? Dan kan het een goede optie zijn om de fiets te pakken. Er is altijd een grote fietsparkeerplaats aanwezig, je staat niet in de file en over het algemeen is het ook nog eens gratis om je fiets te parkeren bij een festival. Tenslotte is dit de meest milieuvriendelijke optie om op een festival te komen. Is het festival net iets te ver voor jouw normale stadsfiets? Dan is de elektrische fiets een goed alternatief.