Partyflock
 
­ Nederland

Snelle grossiert in nominaties voor Buma NL Awards

gepubliceerd door , op
Snelle grossiert in nominaties voor Buma NL Awards
3 augustus 2020
ArtiestSnelle
Snelle maakt op voorhand kans op een aantal Buma NL Awards in de categorie Pop. Zowel bij de singles als bij het album is hij terug te vinden in het rijtje genomineerden. Bij het album solo, bij de singles in combinatie met met Suzan & Freek (De overkant) en met Maan met het nummer Blijven slapen. De winnaars van de Buma NL Awards, die ook in de categorieën Hollands en Alternatief worden uitgereikt, worden op maandag 4 oktober bekendgemaakt.

Snelle neemt het bij de singles Pop met zijn kompanen op tegen Rolf Sanchez met Más Más Más Más. In de categorie Hollands – Track zijn Van mij alleen van Jeffrey Heesen & Brace, Je raakt me zo van John West en tenslotte Frans Duits van Donnie & Frans Duijts genomineerd.

Mochten Donnie & Frans Duijts naast de Award voor Hollands – Track grijpen, hebben zij een tweede kans in de categorie Hollands – Feest met hetzelfde nummer. In die categorie is Frans Duijts ook solo terug te vinden op het lijstje genomineerden met zijn nummer Koning van de kroeg. Tenslotte heeft ook Dolores van Gino Graus zich opvallend gemanifesteerd.

Nick & Simon nemen het met het album NSG in de categorie Pop – Album op tegen Tabitha met Hallo met mij en de eerdergenoemde Snelle met zijn album Lars. Bij Hollands – Album zijn drie zangers genomineerd: André Hazes met Thuis, Een jongen van de straat van Frank van Etten en tenslotte Voor iedereen van Tino Martin. Bij Alternatief – Album zijn er eveneens drie genomineerden die in aanmerking komen voor een Buma NL Award. Komende week mogen Typhoon (Lichthuis), Spinvis (7.6.9.6) en Froukje (Licht en donker (EP)) zich verheugen op de prijs.

De Buma NL Awards worden jaarlijks uitgereikt waarbij de prijs is gebaseerd op gegevens van GfK, Soundaware en de Stichting Nederlandse Top 40. De lijsten worden samengesteld op aan de hand van een kwantitatieve analyse van verkoopcijfers (tracks en albums) en airplaycijfers (tracks) over de periode van 1 juli 2020 tot en met 30 juni 2021. Tracks en albums met een releasedatum voor 2020 zijn buiten beschouwing gelaten, alsmede ook 'live-registraties', die bestaan uit eerder uitgebracht materiaal. Voor categorisering van albums is gekeken naar de stroming waarbinnen een release valt. Beoordeelde tracks zijn gecontroleerd op componisten, die als Nederlands zijn aangemerkt.

De twaalfde editie van Buma NL vindt evenals in het afgelopen jaar in aangepaste vorm plaats. Een reguliere editie van Buma NL in TivoliVredenburg – Utrecht is niet haalbaar. Als gevolg van de gewijzigde opzet van Buma NL, hebben ook aanpassingen in het aantal awards plaatsgevonden. De focus voor deze editie heeft gelegen op Meest Succesvolle Album in de categorieën Pop, Hollands, Hip Hop en Alternatief en Meest Succesvolle Single in de categorieën Pop, Hollands en Hollands - Feest. Daarbij zijn de cijfers met betrekking tot verkoop, downloads, streaming en airplay, gebaseerd op de data van GfK en Soundaware, bepalend geweest.