Partyflock
 
­ Nederland

Breda Barst ontwikkelt eigen bier

gepubliceerd door , op
Breda Barst ontwikkelt eigen bier
16 juni 2021
Eerder dit jaar kwam het bericht dat festival Breda Barst zich door de onzekere toekomst genoodzaakt zag haar jubileumeditie nog een jaar uit te stellen. De organisatie van het festival zit echter niet stil. In juli lanceren zij hun eigen bier; 'Barst in Blik'.

De plannen voor een eigen biertje ontstonden tijdens de voorbereidingen van de oorspronkelijke jubileumeditie in 2020. Ondanks dat het festival ook in 2021 geen doorgang vindt, wordt het bier wel gelanceerd. In samenwerking met Brouwerij Bliksem is er een fris blond biertje ontwikkeld, dat de komende tijd in ieder geval verkrijgbaar is in blik via de webshop van Breda Barst. In 2022, tijdens de jubileumeditie van Breda Barst, komt het uiteraard ook op de tap.

Met de verkoop van het bier hoopt de organisatie wat extra financiën te verwerven voor de organisatie van haar jubileumeditie, nu zij twee jaar haar inkomsten moet missen. Alle opbrengsten van de verkoop van het bier gaan namelijk naar de stichting. Vanaf vandaag is 'Barst in Blik' te reserveren via de webshop van Breda Barst. Het brouwproces wordt begin juli voltooid, waarna de bestellingen bij Brack af te halen zijn. Daarnaast wordt het bier ook aangeboden via verschillende winkels en horeca, zoals bij Brack waar 'Barst in Blik' verkrijgbaar is op de tap.

Geschiedenis Breda Barst
De eerste editie van Breda Barst was op 24 juni 1995. De eerste drie, nog betaalde, edities vonden plaats op het terrein van de voormalige Chassé-kazerne. Nadat in 1998 het festival niet door kon gaan, omdat er volop gebouwd werd op het terrein en er nog geen nieuwe locatie was gevonden, verhuisde Breda Barst in 1999 naar het Valkenbergpark en werd het festival gratis toegankelijk. In 2002 groeide Breda Barst uit naar een tweedaags festival en sinds 2006 vindt het jaarlijks plaats in het derde weekend van september.

Breda Barst staat garant voor twee dagen vol pop, rock, metal, hiphop en dance. Normaliter komt in het Bredase stadspark Valkenberg een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten samen. Daarnaast biedt Breda Barst ook theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en een speciaal programma voor kinderen onder de noemer 'Mini Barst'. In 2022 vindt de 25ste editie van het festival plaats.

1 opmerking

*Plakt eigen etiket op reeds ontwikkeld bier