Partyflock
 
­

Bevrijdingsfestival Het Amsterdams Verbond verplaatst naar 25 september

gepubliceerd door , op
flyer Het Amsterdams Verbond
Bevrijdingsfestival Het Amsterdams Verbond wordt verplaatst naar zaterdag 25 september 2021, dat maakt organisatior 4PM Entertainment zojuist bekend. Het festival, dat traditiegetrouw op 5 mei in Amsterdam plaatsvindt, wijkt vanwege de heersende Coronapandemie eenmalig uit naar september.

'Dat Het Amsterdams Verbond nu ook voor de tweede keer op rij niet op 5 mei kan plaatsvinden, hadden we een jaar geleden nooit voor ogen gehouden. Het is zaak voor alle organisatoren en feestvierders dat niet nog een festivalseizoen verloren gaat. Het is belangrijk voor de Amsterdammers om iets te hebben om naar uit te kijken en stil te staan bij vrijheid. Een begrip dat helaas voor veel mensen wereldwijd nog steeds niet vanzelfsprekend is.' aldus organisator Mitchel Bovenlander.

De festivalbranche staat sinds de landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus onder grote druk. Organisaties zijn gedwongen hun evenementen te annuleren met alle financiële gevolgen van dien. Het kunnen verplaatsen naar een nieuwe datum is een manier voor organisaties om het hoofd boven water te houden. Echter blijft de situatie moeilijk te voorspellen. De organisatie geeft aan dat de verschuiving van het festival nog steeds gebonden is aan de corona maatregelen en dus onder voorbehoud is van voldoende versoepelingen.

Het grootste bevrijdingsfestival van onze hoofdstad vindt sinds 2015 plaats. Na vijf succesvolle edities bij de Tuinen van West verhuist het festival voor deze editie naar een nieuwe locatie: het Olympisch Stadion. Deze iconische plek zal op 25 september het toneel zijn voor een dag vol muziek, cultuur, kunst en het vieren van iets wat voor veel mensen op de wereld helaas nog steeds niet zo vanzelfsprekend is: vrijheid. Er wordt op Het Amsterdams Verbond stilgestaan bij het begrip vrijheid door elk jaar om 20.00 uur een dankwoord over vrijheid uit te spreken om vervolgens met alle bezoekers tegelijkertijd twee minuten lawaai te maken.

Reeds gekochte tickets zijn geldig voor de editie op 25 september. Het festival was bijna uitverkocht en de resterende tickets gaan op donderdag 18 februari om 20.00 uur in de verkoop. Alle informatie over de verplaatsing en de verkoop van tickets is terug te vinden op hetamsterdamsverbond.­nl.