Partyflock
 
­

This is Antwerp | D.A.T.E.

gepubliceerd door , op
afbeelding This is Antwerp | D.A.T.E.
Antwerpen is een stad waar muziek centraal staat en dáárom start D.A.T.E. met een talk over de Antwerpse muziekscene en haar belangrijkste spelers zoals Hans 'Murdock' Machiels (Rampage), Lola Haro (Studio Brussel, Paradise City Festival), Nikolai Pascual (USA Import, WeAreVarious) en JD Twitch. Van promotors en organisatoren van festivals en feestconcepten zoals Contrair en Klub Dramatik tot het deep-house label en platenzaak Wally's Groove World passeren de revue tijdens de kick-off van de digitale D.A.T.E. sessies. De drie heren van Borokov Borokov zorgen voor een sympathieke, muzikale mindfuck met hun absurde, experimentele en dansbare elektronica met Vlaamse zang.

Waar je ook bent : ontdek alles over de Antwerp Dance Legacy via thisisantwerp.­be. De D.A.T.E. uitzendingen zijn gratis te bekijken van 21 tot 22 uur op 17-18-19 november. De drie sessies kunnen nadien ook herbekeken worden via hetzelfde kanaal.

Het grootste indoor Drum-'n-Bass & Dubstep event ter wereld
Dj Hans 'Murdock' Machiels organiseert het grootste indoor drum-'n-bass- en dubstep-event ter wereld in Antwerpen. Elk jaar vinden tienduizenden fans de weg naar het Sportpaleis voor RAMPAGE. In maart stond alles klaar voor een uitverkochte 11eeditie maar enkele uren vooraleer de eerste dj kon aantreden, werd de stekker eruit getrokken omwille van Covid-19.

Most Promising Artist of 2019
Op haar 8ste drumde ze de sterren van de hemel, nu is ze een vaste waarde op radiozender Studio Brussel én op de line-up van talrijke clubs en festivals. De 23-jarige Antwerpse dj Lola Harowerd door Red Bull Elektropedia bekroond met "Most Promising artist of 2019" . Ze stond op de affiche van onder andere Paradise City Festival, Kompass, Ampere, Voodoo Village Festival. Lola Haro brengt een frisse wind in de dj-wereld.

Digitale revolutie is geen dreiging voor vinyl
Nikolai, zowel dj als manager van de platenzaak USA Import en een aantal platenlabels, onderschrijft de waarde van de platenzaak. De platenzaak is een broeiplaats, een kweekvijver, een gelegenheid om contacten te leggen, te overleggen met mensen, nieuwe inzichten op te doen, nieuwe dingen te ontdekken. Nikolai Pascual ziet de digitale revolutie niet als een dreiging, maar als een bondgenoot. De revival van vinyl is een feit, niet alleen voor dj's maar ook muziekliefhebbers. Producers zien naast het digitale platform, ook nog altijd het belang in van een release op vinyl. Nikolai zal zelf bepaalde tracks eerst via het internet releasen en daarna, indien dat nodig en opportuun blijkt, op vinyl uit te brengen.

Meer over D.A.T.E.
Antwerpen is een bruisende stad vol nieuwe initiatieven met een uitgebreid nachtleven en evenementenaanbod. In de stad zijn maar liefst 18 000 professionals aan het werk in meer dan 8 000 creatieve ondernemingen, goed voor 1 op de 6 ondernemingen in de stad. Niet enkel bekende namen zoals Van Dyck, de Antwerpse zes, Jan Fabre en Tomorrowland vonden in Antwerpen hun voedingsbodem, ook opkomende innovatievelingen voelen zich in de havenstad als vissen in het water. This is Antwerp houdt continu de vinger aan de pols van wat jonge en aanstormende creatievelingen in de stad doen en houdt geïnteresseerde bezoekers op de hoogte via de verschillende kanalen van This is Antwerp. Met het jaarlijkse D.A.T.E. project wil This is Antwerp al dat creatief talent internationaal in de verf zetten en zo jonge creatives overtuigen om Antwerpen op hun 'to visit'-lijstje te zetten.

Dit jaar geen fysieke ontmoetingen maar wel inspirerende videotalks, live optredens en reportages die een blik werpen op de backstage van enkele iconische plekken. Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 november vanaf 21 tot 22 uur kan je alles gratis beleven via thisisantwerp.­be.