Partyflock
 
­

Mason lanceert zijn derde album: Frisky Biscuits

gepubliceerd door , op
afbeelding Mason lanceert zijn derde album: Frisky Biscuits
ArtiestMason Site
De Amsterdamse DJ en producer Mason lanceert op vrijdag 4 september zijn derde artiesten-album: Frisky Biscuits, dat verschijnt op het toonaangevende Engelse Toolroom Records. Op Frisky Biscuits zijn dertien nummers terug te vinden die zijn opgenomen in studio's in Amsterdam, Parijs, Londen en New York. Een indie dance album vol house, funk, disco en hiphop. Vooruitlopend op de albumrelease verscheen de single Loosen Up.

Mason slaat op Frisky Biscuits bij diverse nummers de handen ineen met andere artiesten. Zo maakt Jem Cooke haar opwachting in Drowning In Your Love. Jem Cooke had in 2019 de grote hit Breathe met Camelphat. Verder is onder andere de leadzangeres van The Noisettes, de uit Zimbabwe afkomstige Shingai Shoniwa, te horen, evenals UK grime artiest Lady Sanity, That Kid CG, Chenai en de Nederlandse Luna.

Mason: "Aangezien de clubs dicht zijn heb ik mij maanden opgesloten in mijn studio om een album te maken dat gericht is op luisteraars thuis en dat hopelijk iets positiefs brengt in deze tijd".

Mason bewandelt al zo'n 25 jaar zijn eigen weg in de internationale dansscene. Hij stond aan de basis van het Amsterdamse platenlabel Animal Language, onder welke vlag ook veel guerilla feesten worden georganiseerd, zoals 'De Kafe Rave'. Daarnaast verzorgde hij ruim 1000 optredens in meer dan 50 landen. Hij houdt zich staande door voorbij te gaan aan trends en kiest volledig zijn eigen muzikale route. Hierdoor heeft zijn carrière inmiddels een lange levensduur en heeft hij een loyale fanbase opgebouwd. Mason heeft ook enkele hits op zijn naam, met Perfect Exceeder als meest bekende exponent daarvan. Met dat nummer bereikte hij bijvoorbeeld de derde plaats in de Engelse Top 40 en ook in andere landen belandde het in de hitlijsten. Daarnaast werkte hij als producer samen met artiesten als Roisin Murphy, Jocelyn Brown, Stefflon Don, Alex Clare en (Run) DMC. In 2019 tourde Mason samen met Joost van Bellen en Willie Wartaal door Nederland als The Rad Pack.

Mark Knight, oprichter van Toolroom Records, één van de grootste en belangrijkste house labels ter wereld, over Mason: "Mason heeft als artiest zijn ruimte gecreëerd. Hij is geen volger, maar heeft zijn eigen stijl en identiteit. Je zal hem niet ineens horen zeggen: ik ga melodieuze techno maken, omdat dat nu de trend is. Wij zoeken authenticiteit als we een artiest tekenen bij Toolroom. Mason bewijst met Frisky Biscuits aan die voorwaarde te voldoen. Dit album is een creatief en samenhangend oeuvre. Het is een ervaring, een echte luisterreis."

De clip behorende bij de single Loosen Up is hier te zien: