Partyflock
 
­

#Savethenight: Heropen de clubs & nightlifebedrijven per 1 augustus!

gepubliceerd door , op
afbeelding #Savethenight: Heropen de clubs & nightlifebedrijven per 1 augustus!
OrganisatieNachtbelang Site
Volgens het kabinetsbeleid moeten de clubs en nightlifebedrijven tot tenminste 1 september gesloten blijven. Dit is desastreus voor de bezoekers, medewerkers en ondernemers in deze sector. Als deze bedrijven niet eerder kunnen openen, vallen veel bedrijven om en gaan banen verloren. KHN blijft strijden om hier verandering in aan te brengen en pleit voor heropening per 1 augustus.

De lobby voor de sector wordt op dit moment gevoerd onder de noemer 'Nachtbelang, save the rhythm of the night' , bestaande uit KHN en Horecabrains. Samen vertegenwoordigen zij alle clubs & nightlifebedrijven in Nederland en pleiten zij voor een vervroegde heropening van de uitgaansscène per 1 augustus.

''Nachtbelang, save the rhythm of the night'

  • Muzikaal protest op 1 juli, 12 uur
    Op woensdag 1 juli om 12 uur zetten alle clubs en nightlifebedrijven hun deuren en nooddeuren open en laten een muzieknummer horen. Met dit muzikaal protest willen club & nightlife-exploitanten aandacht vragen voor de impact van het coronavirus op hun sector en een heropening op 1 augustus 2020. Alle bedrijven die hieraan mee willen doen, kunnen dat op eigen initiatief doen.
  • Aanbieden manifest en protocol aan de Tweede Kamer
    Op 1 juli biedt een kleine afvaardiging van ondernemers, vertegenwoordigers van het 'Nachtbelang' en voorzitter KHN, Robèr Willemsen, een manifest en protocol aan Kamerleden aan.
  • Petitie: Zeg ja tegen spoedige heropening van clubs
    Nachtbelang is een petitie gestart, waar ondernemers en gasten hun stem kunnen laten horen. Via alle partners en kanalen van de sector vragen we hier aandacht voor en verzoeken om dit zo veel mogelijk te delen en steunbetuigingen te genereren.