Partyflock
 
­ Nederland

Young Thug en Roddy Ricch op Woo Hah 2020

gepubliceerd door , op
WOO HAH! Festival
8 december 2021
Ook DaniLeigh, NAV, Slowthai, Young M.A, Shoreline Mafia, Frenna, Lijpe, ADF Samski en meer bevestigd voor het weekend van 10, 11 en 12 juli

Eerder werd KENDRICK LAMAR al aangekondigd als headliner van WOO HAH! 2020. Vandaag voegt de de organisatie daar een nieuwe headliner aan toe: YOUNG THUG. Ook RODDY RICCH is bevestigd, die recent Justin Bieber's comeback single versloeg met zijn nummer-1 hit 'The Box'. In totaal zijn er 20 nieuwe live-acts bekendgemaakt: ADF SAMSKI, ALIX PEREZ, BBNO$, DANILEIGH, FRENNA, IMANU, LAUWTJE, LIJPE, MAXO KREAM, NAV, PI'ERRE BOURNE, POLO G, POP SMOKE, RODDY RICCH, SHORELINE MAFIA, SLOWTHAI, TYLA YAWEH, YOUNG M.A, YUNG NNELG en YOUNG THUG. Op 10, 11 en 12 juli 2020 zullen in totaal meer dan 60+ artiesten te zien zijn bij het evenemententerrein Beekse Bergen, waar weekendbezoekers kunnen overnachten op de camping en het speciaal ingerichte Camp WOO HAH!. De luxe accommodaties waren al snel uitverkocht. De kaartverkoop voor WOO HAH 2020 is reeds gestart. Meer informatie is te vinden op woohahfestival.com.

WOO HAH! was eind vorig jaar het eerste festival wereldwijd dat KENDRICK LAMAR aankondigde als headliner, wat ook internationaal zorgde voor reacties en speculaties vanuit media als Billboard, The Independent, NME, Highsnobiety en HYPEBEAST. Vandaag zijn hier headliner YOUNG THUG en één van de grootste opkomende artiesten van het moment, RODDY RICCH, aan toegevoegd

De Amerikaanse artiest YOUNG THUG heeft zijn sporen in de muziekwereld lang en breed verdiend en werd onlangs nog door BBC uitgeroepen tot "de meest invloedrijke rapper van de 21e eeuw". Met zijn unieke flow, adlibs en onconventionele stemgebruik creëerde hij zijn eigen genre - al vanaf zijn eerste hitsingle 'Stoner' in 2012. Het grote publiek kent hem met name van zijn samenwerking met Camila Cabello op de monsterhit 'Havana', zijn featuring op Jamie XX's 'I Know There's Gonna Be (Good Times)' en de recente hit met Post Malone: 'Goodbyes'. Ook werkte hij samen met Childish Gambino aan 'This Is America', wat hem een Grammy opleverde voor Song of the Year. Een debuutalbum bleef lange tijd uit, totdat hij in 2019 zijn debuutalbum 'So Much Fun' uitbracht. Door Volkskrant gekroond tot "één van de beste hiphopalbums van het moment" en goed voor een nummer-1 notering in de Amerikaanse hitlijsten.

De 21-jarige rapper en producer RODDY RICCH is op dit moment één van de meest besproken Amerikaanse artiesten. In december 2019 bracht hij zijn debuutalbum 'Please Excuse Me For Being Antisocial' uit met drie singles en video's. Tegen alle verwachtingen in ging echter het nummer 'The Box', die niet werd uitgebracht als single of video, viral over de hele wereld. De track leende zich perfect voor memes en deed het ook goed op het videoplatform TikTok. Tegelijkertijd bracht Justin Bieber zijn comeback single 'Yummy' uit en riep hij via social media zijn fanbase op om met verschillende trucs het nummer zoveel mogelijk te streamen om op nummer-1 binnen te komen in de hitlijsten. Vorige week werd echter bekend dat Roddy Ricch hem had verslagen; 'The Box' staat bovenaan de Billboard Hot 100. Een bijzondere prestatie, omdat zijn album op dat moment ook op nummer-1 stond in de Billboard 200 Album Chart. Iets wat geen enkele artiest is gelukt sinds de soundtrack van 'A Star Is Born' van Lady Gaga en Bradley Cooper een jaar geleden.