Partyflock
 
­

Spinnin' Records viert 20e verjaardag

gepubliceerd door , op
Spinnin' Records viert dit jaar het 20-jarig bestaan, met als hoogtepunt een uniek verjaardagsfeest, vrijdag 6 december in de roemruchte Amsterdamse club Paradiso! De line-up bestaat uit verschillende Spinnin' artiesten, van legendarische namen tot aanstormende talenten, samengebracht in exclusieve back2back DJ-sets.

Spinnin' Records mag met recht een verjaardag vieren. Officieel gestart in september 1999, groeide het uit van klein, clubgericht label in Hilversum tot een internationaal opererend muziek- en mediabedrijf. Vele DJ's zijn hier tot wasdom gekomen, de grootste hits zijn hier uitgebracht - in de afgelopen 20 jaar heeft Spinnin' Records hiermee een flink steentje bijgedragen aan de wereldwijde opmars van dance muziek.

Kortom, een mijlpaal die in stijl moet worden gevierd. Daarom zal op vrijdag 6 december de beroemde club Paradiso in Amsterdam de plek zijn waar liefhebbers samenkomen om een unieke reis door 20 jaar Spinnin' Records te ervaren. Talloze favoriete DJ's van Spinnin' zijn uitgenodigd, van doorgewinterde veteranen tot rijzende sterren die hun krachten bundelen in unieke back2back-sets. Dit wordt een avond voor in de boeken!

Line-up

Spinnin' Records
Spinnin' Records speelt al jaren een belangrijke rol in het constant wisselende landschap van dance muziek. Op regelmatige basis worden nieuwe artiesten gepresenteerd, terwijl online miljoenen liefhebbers worden bereikt via ondermeer het eigen YouTube kanaal Spinnin' TV (ruim 26 miljoen subscribers), Instagram (3 miljoen) en Facebook (6.5 miljoen). De kracht en impact van het Nederlandse label is hierdoor elk jaar toegenomen.

Thuis van uiteenlopende sublabels (waaronder Spinnin' Deep, Tiësto's Musical Freedom, Oliver Heldens' Heldeep Records, Bingo Players' Hysteria en Sander van Doorn's DOORN Records) en wekelijkse meerdere singles uitbrengend, heeft Spinnin' Records de carrières van verschillende dj's gekickstart en verlengd, waaronder wereldberoemde artiesten als Bingo Players, Nicky Romero, Afrojack, Sander van Doorn, Martin Garrix, Firebeatz, Oliver Heldens, DVVBS, Kris Kross Amsterdam, Cheat Codes, Lucas & Steve en Sam Feldt.

Als gevolg hiervan ontving Spinnin' door de jaren heen diverse loftuitingen, werd het meerdere malen uitgeroepen tot Best International Label (o.a. enkele jaren achter elkaar bij de International Dance Music Awards in Miami), en zag het vele artiesten bijzondere hoogtepunten beleven.

2019
Dit jaar werd dit onderstreept met verschillende mijlpalen. In maart behaalde Spinnin' TV het ongelofelijke aantal van 25 miljoen subscribers en won het diezelfde week de International Dance Music Award (IDMA) voor Best YouTube Channel. Eind juli won Spinnin' de award voor 'Best International Label' bij de 1 Music Ave 2019 Awards in Fort Lauderdale, een gerenommeerde conferentie voor de Amerikaanse muziekindustrie. Ondertussen wonnen ook andere Spinnin' kanalen aan populariteit, van inmiddels 3 miljoen volgers op Instagram tot het bereiken van 250k volgers op (Chinees online platform) Netease.

En dan is er ook een mooi aantal internationale hit releases in 2019, waaronder huidige hits als Sam Feldt's 'Post Malone' (feat. RANI), Yves V's 'We Got That Cool' (feat. Afrojack & Icona Pop), en LUM!X en Gabry Ponte's 'Monster' - tientallen miljoenen streams per dag scorend. In de tussentijd behaalden artiesten als Alok, Kris Kross Amsterdam en Sam Feldt ieder het bijzondere aantal van 1 miljard wereldwijde streams dit jaar.

Ook gelanceerd dit feestelijke jaar, Spinnin' Originals in de vorm van exclusieve shows op YouTube. Naast music videos brengt Spinnin' TV tegenwoordig ook meer entertainment, met een leuke, interessante blik in de werelden van Spinnin's artiesten in de vorm van nieuwe programma's als DJ Dilemmas, The Drop en Game Room.

In het kader hiervan is ook een serie exclusieve artist interviews opgenomen mbt Spinnin's 20-jarig bestaan. Het 20 Years Anniversary feest in Paradiso is de feestelijke afsluiting hiervan, en de kroon op een bijzonder jaar voor het Nederlandse label.