Partyflock
 
­ Nederland

Mogelijk geluidsoverlast door Defqon

gepubliceerd door , op
Defqon.1
19 februari 2019
Het muziekfestival Defqon is op vrijdag, zaterdag en zondag op het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen. Walibi heeft hiervoor de vereiste vergunningen, maar afhankelijk van de windrichting en het volume van de muziek kan dit overlast opleveren. Net als in 2018 vinden er geluidmetingen plaats in de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek.

Overlast doorgeven
Als mensen overlast ervaren tijdens het evenement, kunnen zij dit meteen melden via WhatsApp of per sms op nummer 06 82 66 35 75 (bellen is niet mogelijk). Geef daarbij de mate van overlast, uw adres en postcode door. Hiermee krijgt de geluidsdeskundige ter plaatse beter inzicht in de ervaren geluidsoverlast. Mensen krijgen geen reactie op hiun melding en de melding wordt niet als officiële klacht in behandeling genomen.

8 opmerkingen

Okay als PF nu al dit soort berichten gaat delen. Begin ik me toch echt zorgen te maken over het voortbestaan :-P
Uitspraak van gekkegabber op dinsdag 25 juni 2019 om 14:06:
Okay als PF nu al dit soort berichten gaat delen. Begin ik me toch echt zorgen te maken over het voortbestaan :-P


Echt heh :(
Uitspraak van Legion of the Lost op woensdag 26 juni 2019 om 08:25:
Langs de andere kant m.i. ook wel weer relevant.

Nou ja, denk niet dat er ook maar 1 lid is die dit nummer gaat bellen. Misschien hebben ze wel overlast maar waarschijnlijk gunnen ze het de bezoekers omdat ze weten hoe leuk een festival is. Dit is gewoon voor de zeikerds die het niet kunnen hebben dat iemand plezier heeft.
Ik ga er wel vanuit dat Q met *het richten van de boxen rekening heeft gehouden met de ligging van de dorpen. Ook grappig dat alleen in de biblebelt metingen plaatsvinden en niet in Bidddinghuizen zelf. Ik ga volgend jaar tijdens opwekking maar even klagen over de herrie denk ik,
laatste aanpassing
Uitspraak van Koekepeer op woensdag 26 juni 2019 om 15:49:
Ik ga er wel vanuit dat Q met *het richten van de boxen rekening heeft gehouden met de ligging van de dorpen.

Weet niet of dat kan, ligt eraan hoe de wind staat. Mijn zus woont in Almere en toen het nog op het strand was, de ene keer hoorde ze het niet en de andere keer wel. Kun je zo ver van te voren al weten hoe de wind staat?
Uitspraak van B-Flock :bounce: op woensdag 26 juni 2019 om 13:09:
denk niet dat er ook maar 1 lid is die dit nummer gaat bellen


Tuurlijk niet, maar ik bedoel ter info als in dat men weet dat er op geluid gelet wordt en bv. die whatsapp meldingen. Biedt wel een inkijkje en als straks t geluid minder is, weet men ook deels hoe of wat.
Het Elburgse gemeenteraadslid Rick van Veldhuysen heeft de gemeente Dronten namens de VVD excuses aangeboden voor de ophef rond Defqon.1. „Blijkbaar is er geen persoonlijk overleg meer en verzandt op dit moment het contact in een soort van ordinaire burenruzie”, klaagt hij in een persbericht.

Van Veldhuysen is ook bekend als disckjocyey en programmamaker, in het verleden onder andere bij Radio 538 en Radio Veronica, tegenwoordig bij Radio 2.

Onnodige escalatie
„Het voornemen om te gaan procederen tegen deze vergunning, die door de gemeente Dronten is afgegeven, vindt de VVD Elburg een onnodige escalatie en een slecht voorbeeld naar onze inwoners hoe ‘goede buren’ met elkaar zouden moeten omgaan”, schrijft de partij in het persbericht.

„De VVD voelt zich buitengewoon ongemakkelijk in de gekozen aanpak. Wij vinden het uitermate onhandig om op deze wijze ‘bonje met de buren’ te zoeken.”

Weinig constructief
De liberalen stellen dat de beleving van overlast voor iedereen verschillend is: „Uit onderzoeken vanuit het verleden is gebleken, dat Walibi Holland de geluidsgrens niet heeft overschreden. Daarom is de opstelling van de drie gemeenten weinig constructief.”

„Wij bieden als VVD Elburg onze excuses aan voor deze publiekelijke starre houding van onze gemeente en wensen de bezoekers van Defqon.1 dit weekend een grandioos evenement toe!”