Partyflock
 
­ Nederland

Nieuw techno concept in Westerunie: danceCode

gepubliceerd door , op
DanceCode
5 maart 2019
Model 500, Heidi en VNTM. Dat zijn de headliners tijdens danceCode: een nieuwe technonacht in Westerunie in Amsterdam. Model 500, het alias van Juan Atkins, geeft een live performance en is te zien naast jong talent. danceCode is voor de techno-liefhebbers en techno-puristen, maar ook voor degenen die op zoek zijn naar een intiemere uitgaanssetting.

Twaalf uur lang. Van zeven uur 's avonds tot vijf uur 's ochtends zullen de techno beats klinken in de Amsterdamse Westerunie. Deze rauwe locatie is het decor voor het nieuwe techno concept danceCode, met plaats voor bijna 2000 bezoekers.

MODEL 500
danceCode kan meteen uitpakken met een reeks aan mooie namen met
internationale uitstraling. Zo zullen Detroit-pioniers Model 500 een live set draaien. In 2015 stonden zij op Dekmantel, maar op 7 juni zijn ze terug in een nieuwe formatie en met een bijzondere audiovisuele show. "Revoluties beginnen in Detroit. Zo werd de Model T van automerk Ford daar geboren. Drie decennia geleden ontstond er wederom iets, maar deze keer met MODEL 500 'No UFO's'. Op 7 juni gaan we opnieuw iets neerzetten!", aldus Juan Atkins.

Nieuwe sound
De sound en het gevoel van techno uit de beginjaren is nu nog steeds actueel en tijdloos. Tijdens danceCode zijn verleden en heden naadloos met elkaar verweven. Gevestigde namen staan naast nieuw talent. Samen laten zij een nieuwe sound horen die zowel analoge als digitale geluiden bevat. De gedachte van deze muziek is: op de dansvloer is iedereen gelijk, ongeacht waar je vandaan komt. Open-minded, eenheid en verbinding zijn de pijlers waar danceCode op rust.

Upcoming talent
Wie een oogje op de technoscene houdt, weet dat VNTM hard aan de weg timmert. De Nederlandse DJ is niet vies van een dark underground techno sound met moderne, progressieve melodieën dat meteen de aandacht trekt. "Ik ben ontzettend blij dat ik mijn live set kan laten horen bij danceCode. Ongelofelijk dat ik met helden als Juan Atkins en Heidi op een line-up sta; dat vind ik heel bijzonder! Ik kijk ernaar uit om mijn interpretatie van techno aan een nieuwe generatie te laten zien", aldus VNTM.

De tweede zaal wordt gehost door Rotterdams talent Najel Monteiro. De artiesten die in deze zaal hun talent ten gehore brengen, zijn allemaal door hem zorgvuldig gekozen. Zo zijn er live-sets van Hollt en Tom Zeta, maar ook DJ sets van Pim & Klap en van Najel zelf. "Ik heb het gevoel alsof we in onze huidige maatschappij constant op zoek zijn naar een gevoel van verbondenheid. De artiesten die ik heb gevraagd raken ons in onze core en creëren door middel van hun muziek verbinding. Verbinding met andere mensen, verbinding met de tijd waarin we leven, met de wereld om ons heen en onze eigen uniqueness", vertelt Najel.

Line-up
Main room / WesterUnie (A-Z) Analog Kitchen (live), Heidi, Lorenzo Cheng (live), Model 500 (live), Sharam, VNTM (live) and Yousef

2nd Room / powered by Najel Monteiro (A-Z) Hollt (live), Najel Monteiro, Pim & Klap and Tom Zeta (live)

Over Westerunie
De WesterUnie is een rauwe, industriële, imposante club in het hart van de Westergasfabriek. Hier wordt in een industrieel decor – vol beton en staal – nog steeds geschiedenis geschreven in samenwerking met veelbelovende cluborganisatoren.

1 opmerking

19-5 is 10 uur lang