Partyflock
 

DGTL biedt de mogelijkheid om je CO2-uitstoot te compenseren

gepubliceerd door , op
flyer DGTL
FeestDGTL · Opening Night
OrganisatieDGTL Site
LocatieNDSM-Werf Site
Datumvrijdag 19 april 2019
StadAmsterdam
FeestDGTL Amsterdam
OrganisatieDGTL Site
LocatieNDSM-Werf Site
Datumzaterdag 20 april 2019
StadAmsterdam
FeestDGTL · Night Program
OrganisatieDGTL Site
LocatieScheepsbouwloods Site
Datumzaterdag 20 april 2019
StadAmsterdam
FeestDGTL · Night Program
OrganisatieDGTL Site
LocatieShelter Site
Datumzaterdag 20 april 2019
StadAmsterdam
FeestDGTL Amsterdam
OrganisatieDGTL Site
LocatieNDSM-Werf Site
Datumzondag 21 april 2019
StadAmsterdam
FeestDGTL · Night Program
OrganisatieDGTL Site
LocatieScheepsbouwloods Site
Datumzondag 21 april 2019
StadAmsterdam
FeestDGTL · Night Program
OrganisatieDGTL Site
LocatieShelter Site
Datumzondag 21 april 2019
StadAmsterdam
Naar een festival gaan en bijdragen aan een klimaatneutrale wereld? DGTL biedt de mogelijkheid om je CO2-uitstoot te compenseren

Verduurzaming staat hoog op de prioriteitenlijst van de Nederlandse festivalindustrie. De duurzaamheidsinitiatieven van de Amsterdamse festivalorganisatie DGTL zijn niet onopgemerkt gebleven en dus zijn ze recentelijk bekroond tot het meest duurzame festival ter wereld. De ambitie is om met DGTL Amsterdam in 2020 het eerste volledige circulaire festival ter wereld te zijn. Maar waar de organisatie op circulair gebied al ver is, valt er op het gebied van CO2-uitstoot nog veel winst te behalen. Dit jaar lanceren ze een online webtool waarmee artiesten, leveranciers en binnen- en buitenlandse bezoekers in de aanloop naar muziek festival DGTL Amsterdam 2019 hun CO2-voetafdruk kunnen berekenen en compenseren.Nadat artiesten, bezoekers en leveranciers hun vertreklocatie en transportmiddel in de zogenaamde 'Zero Emission' webtool applicatie hebben geregistreerd, berekent de tool precies hoeveel CO2-uitstoot hier tegenover staat. De webtool registreert niet alleen de CO2-emissies van individuele gebruikers, maar óók de real time uitstoot van alle deelnemers aan het festival bij elkaar om inzichtelijk te maken wat ze samen genereren én wat ze samen kunnen bijdragen. Met de introductie van deze CO2-calculator wil DGTL haar bezoekers bewust maken van hun CO2-uitstoot, de mogelijkheid bieden dit te compenseren en de overgang naar een circulaire economie in een stroomversnelling brengen.

De Zero Emission tool berekent de CO2-uitstoot van de reis naar DGTL Amsterdam en maakt het meteen mogelijk deze uitstoot te compenseren door twee verschillende projecten te ondersteunen: Trees for All, dat investeert in een groene en gezonde aarde door wereldwijd bos aan te planten en te herstellen, en COzero waarbij CO2-emissierechten kunnen worden gekocht en vernietigd, met als doel emissierechten duurder (en daarmee onaantrekkelijker) te maken.

Elk jaar verwelkomt het festival DGTL Amsterdam 45.000 bezoekers uit meer dan vijftig landen, artiesten uit alle delen van de wereld en leveranciers uit verschillende regio's. "DGTL heeft zich de afgelopen jaren met succes ingezet voor haar duurzame ambities. De CO2-uitstoot van DGTL wordt echter voor veruit het grootste deel veroorzaakt door het reizen en transport van onze bezoekers, artiesten en leveranciers. Als we onze duurzame ambities willen waarmaken, moeten we verantwoordelijkheid nemen voor de totale milieu-impact die we veroorzaken: zowel voor, tijdens als na het festival", zegt Jasper Goossen, oprichter van DGTL. "Met de CO2-calculator die we samen met ABN AMRO hebben ontwikkeld, zijn we het eerste festival ter wereld dat op deze manier bewustzijn creëert voor de CO2-uitstoot van haar bezoekers, artiesten en leveranciers. Hiermee bieden we hen niet alleen inzicht in hun gezamenlijke CO2-uitstoot, maar geven we hen óók mogelijkheden dit te compenseren. Tijdens DGTL Amsterdam ligt de focus altijd op voorkomen en verminderen, we proberen dan ook elk jaar manieren te vinden om uitstoot te voorkomen, maar voor de overige uitstoot, is het beste wat we op dit moment kunnen doen compenseren."
Use the zero emission tool here zero-emission.­dgtl.­nl

Over DGTL
DGTL is een global electronic music festival met edities in Amsterdam, Santiago (Chili), São Paulo (Brazilië), Barcelona & Madrid (Spanje), Tel Aviv (Israël) en tijdens het Amsterdam Dance Event. Naast de focus op muziek brengt de organisatie een mix van unieke kunstinstallaties en revolutionaire duurzaamheidsprojecten. Met hun sustainable programma, heeft de organisatie al meer dan eens bewezen dat zij op de voorgrond staan van een nieuwe beweging in de industrie en dat zij goed op weg zijn om in 2020 het eerste circulaire festival ter wereld te worden. Meer informatie via DGTL (dgtl.­nl/.

Over Trees for All
1-2-Tree is een project van Trees for All, welke ontbossing van de aarde probeert tegen te gaan. Hieraan geeft zij invulling door bomen en bossen te planten. Bezoekers van DGTL kunnen deelnemen aan het 1-2-Tree-programma en een donatie van minimaal twee bomen doen. Trees for All plant één boom in Nederland en één boom in een buitenlands bosproject, daar waar de bomen meer CO2 opnemen. Als bewijs van de donatie ontvangt elke donateur een certificaat waarop het aantal bomen staat dat is gedoneerd. Meer informatie via Trees for All treesforall.­nl.

Over COzero
COzero is een initiatief, waarmee CO2-emissierechten van de Emissions Trading System van de Europese Unie worden opgekocht. Door de CO2-emissierechten uit de markt te halen, zorgen kopers er samen voor dat er daling in CO2-uitstoot in de industrie gerealiseerd kan worden. Meer informatie hier zero-emission.­dgtl.­nl.

Over Revolution Foundation
Revolution Foundation voorziet evenementen van duurzame en circulaire systemen. De stichting zet zich in om de circulaire blauwdruk voor evenementen te ontwikkelen en die wereldwijd te implementeren. Hiermee creëert Revolution een ervaring die een fundamentele verandering teweegbrengt in het gedrag van festivalbezoekers, bedrijven en overheden. Uiteindelijk is het doel om de duurzame maatschappij van morgen vorm te geven en de opgedane circulaire kennis op grootstedelijke schaal toe te passen. Meer informatie via Revolution Foundation revolutionfoundation.­nl .