Partyflock
 

Afro Bros valt in de prijzen

gepubliceerd door , op
afbeelding Afro Bros valt in de prijzen
OrganisatieSpinnin' Records Site
ArtiestAfro Bros Site
Nederlands DJ/producer act Afro Bros is in de prijzen gevallen voor hun productiewerk van de wereldwijde hit 'X' van Nicky Jam & J Balvin. Nadat ze vorige week in Puerto Rico al een ASCAP Latin Music Award ontvingen, wonnen de Arnhemmers gisteravond ook de #1 Buma Award Internationaal. "Dit is ongelofelijk! We zijn hier zo trots op, alle dank aan ons team voor deze super bijzondere mijlpaal!", aldus Afro Bros in een eerste reactie.

De Arnhemse Afro Bros (Giordano Ashruf, Rashid Badloe en studiopartner Shareef Badloe) zijn als act exclusief getekend bij het Nederlands label Spinnin' Records en MusicAllStars Publishing, waar ze miljoenen streams pakten met ondermeer de singles '18+' en 'So Much Love'. Achter de schermen zijn ze ook een veelgevraagd productieduo. Zo deden ze studiowerk voor acts als Major Lazer, J Balvin, Boef, Supergaande en Ronnie Flex (met wie ze vorig jaar twee Buma Awards wonnen).

In 2018 scoorden ze een wereldhit met de productie van 'X' van Nicky Jam en J Balvin, een plaat die binnen een paar dagen de 50 miljoen YouTube views haalde. Inmiddels staat de teller van deze video op een overrompelende 1,5 miljard views.

Door het succes van 'X' is de roem van Spinnin'/MAS act Afro Bros alleen maar groter geworden. Eind vorig jaar nog genomineerd voor een Latin Grammy Award volgde vorige week winst bij de prestigieuze ASCAP Latin Music Awards (het prijzencircus van dé auteursrechtenorganisatie van Noord-Amerika), uitgereikt in Puerto Rico.

Vanavond kreeg dit een mooi vervolg met het ontvangen van de #1 Buma Award Internationaal, een nieuwe mijlpaal in het voortdurende succesverhaal van de Afro Bros. "Deze awards betekenen heel veel voor ons. Het is erkenning dat we goed bezig zijn in de muziekwereld, met een unieke stijl en sound die internationaal aanslaat."

Artiest info
De Afro Bros (Rashid Badloe en Giordano Ashruf) starten rond 2006 hun dj-loopbaan. Al snel maken ze furore met hun frisse mix van latin house, afro house, moombahton, house en urban, en staan ze op de beste club- en festivalpodia.

Met het produceren van hun eigen platen begint een nieuwe fase in hun carrière. In 2010 scoren ze hun eerste commerciële succes met de track 'Dubbelfriss', gevolgd door meer singles, remixen en bootlegs. Dit resulteert in miljoenen streams en downloads wereldwijd, inclusief support van artiesten als Major Lazer, Diplo, DJ Chuckie, Hardwell en Carnage, terwijl het duo zelf internationaal gaat optreden - van Europa en Afrika tot Azië en Zuid-Amerika.

Na vijf jaar internationaal toeren besluiten de Afro Bros iets anders te doen en brengen in 2016 de plaat '18 Plus' uit, een urban song met extreem catchy synth melodie die begint als grap, maar uitloopt op een internationale hit. Inmiddels telt de video ruim 20 miljoen views.

Vervolgens werden de Afro Bros getekend bij Spinnin' Records, waar ze een aanstekelijke Spaanstalige versie van '18 Plus' uitbrachten, featuring Ghetto Flow, en de populaire clubtracks 'Tragiton', gedraaid door artiesten als Diplo, Carnage, Mastiksoul, DJ Snake en Gregor Salto, en 'So Much Love' (featuring Charly Black & Stevie Appleton).

Begin maart 2018 verschijnt de nieuwe single 'X' van Nicky Jam en J Balvin. De track is geproduceerd door Afro Bros, en is een doorslaand succes, ruim 85 miljoen YouTube views scorend binnen een week. Het moge duidelijk zijn, de Afro Bros zijn on fire.