Partyflock
 
­ Nederland

Kaytranada, Virgil Abloh, FKJ, Yung Lean, HVOB en 40+ anderen maken Melt Festival line-up compleet

anoniem gepubliceerd op
Melt Festival
22 februari 2019
Vijf maanden voordat headliners Bon Iver, A$AP Rocky en Jorja Smith naar de Stalen Stad afreizen, legt Melt Festival de laatste hand aan de line-up voor 2019. Onder meer Kaytranada, Virgil Abloh, FKJ, Yung Lean en HVOB vullen het affiche aan. Melt vindt dit jaar plaats van 19-21 juli, op het industriële Ferropolis-terrein aan het Gremminmeer in Duitsland.

De Canadese producer Kaytranada geeft zijn enige festivalshow van het jaar op Melt 2019. Ook de Zweedse rapper Yung Lean komt naar Melt met een exclusief optreden – het wordt zijn enige show in Europa. De beroemde Amerikaanse modeontwerper Virgil Abloh blijkt niet alleen goed te zijn achter de naaimachine maar ook achter de draaitafels. Hij brengt zijn eigen mix van hiphop, grime, trap en soul naar het Ferropolis-terrein.

Techno dj Honey Dijon, soul zangeres Mahalia en pop duo Ider zijn enkelen van de powervrouwen die hun opwachting maken op Melt 2019. Verder zal de Melt Forest – één van de populairste podia van het festival – een LGBTQ programma verzorgen tussen de bomen. Zo keren drag queen Pansy en het artistieke collectief Lotenheim terug naar het festivalterrein. Ook Pornceptual en Wilde Renate promotors Paper zijn erbij.

Andere specials zijn te verwachten van The Black Madonna, die voor de zondag de line-up van 'The Big Wheel' cureert met Jennifer Cardini en meer. Solomun, die met zijn Diynamic crew op zaterdag de Sleepless Floor overneemt, voegt onder andere Magdalena en Adana Twins toe aan het programma. De volgende dag draagt hij het stokje over aan het label Hessle Audio, die onder meer Ben UFO en Shanti Celeste aan de knoppen zet.

Verder werd eerder al bekend gemaakt dat Bonobo (dj-set) en Kink (live) geboekt zijn voor de pre-party en dat [i]Highsnobiety Soundsystem]/i] een eigen podium krijgt. In totaal verwelkomt Melt deze zomer meer dan 120 artiesten aan het Gremminmeer.

Tickets
Early Bird tickets voor Melt 2019 zijn reeds uitverkocht. Momenteel gaan de reguliere driedaagse tickets over de toonbank voor 129 euro. Ook zijn er groepstickets, dagtickets en VIP tickets verkrijgbaar.

Lineup

Donderdag

Vrijdag



Zaterdag

Zondag