Partyflock
 
­ Nederland

Bad Bunny, Karol G, SFB e.v.a. naar Caribbean & Latin Festival Pal Mundo

gepubliceerd door , op
De tweede outdoor editie van Pal Mundo vindt plaats op zaterdag 6 juli in het Arenapark Amsterdam. Het Caribbean & Latin Festival heeft onder anderen Bad Bunny, Karol G en Victor Manuelle voor de main stage weten vast te leggen, terwijl SFB op de Tropical Stage is te zien. Verder worden diverse artiesten voor de Caribbean Stage aangetrokken en diverse Braziliaanse DJ's worden op de Favela Stage verwacht.

De 24-jarige Bad Bunny uit Puerto Rico is bekend door zijn Latin Trap en reggaeton. Hij zette zijn eerste muzikale stappen zonder een label achter zich, maar nadat hij tekende bij DJ Luian kreeg hij de mogelijkheid om met meer internationaal bekende artiesten samen te werken. Dat resulteerde onder meer in het nummer MIA, dat hij samen met Drake maakte. Ook werkte hij samen met Cardi B en J Balvin. Samen zorgden zij voor de nummer 1-hit in de Billboard Top 100, I Like Hit. Afgelopen jaar lanceerde hij ook Te Guste, samen met superster Jennifer Lopez. De bijbehorende videoclip werd bijna 70 miljoen keer bekeken via YouTube.

Op de main stage is ook plaats ingeruimd voor de reggeaton van Karol G en de salsa van Victor Manuelle. De Colombiaanse zangeres Karol G wist al eens een Latin Grammy Award in de wacht te slepen en heeft hits als Ahora Me Llama, Mi Cama en Culpables op haar naam staan. Victor Manuelle is geboren in de Verenigde Staten, maar heeft Puerto Ricaanse roots. Dat is ook hoorbaar in zijn salsamuziek. Hij is in zijn genre uitgegroeid tot een van de meeste succesvolle artiesten. Hij maakte recent zijn opwachting op de salsa-versie van wereldhit Despacito en werkte ook samen met de eerdergenoemde Bad Bunny.

SFB staat voor Strictly Family Business, de rapformatie rondom Frenna, Jandro, Priceless en KM. Hoewel ze nog maar een jaar of zes actief zijn als collectief, zijn zij niet meer weg te denken in het huidige muziekland. In 2015 namen ze een belangrijke plek in bij New Wave, het album waarvoor door platenlabel Top Notch, veel beginnende en opkomende rappers werden samengebracht. SFB staat op de Tropical Stage, evenals La Rouge en Poke.

Pal Mundo is sinds de start in 2014 in het Silverdome in Zoetermeer uitgegroeid tot het meest vooraanstaande Latin evenement van Europa. Bekende internationale Latin en Caribische artiesten sierden het affiche bij de voorgaande indooredities, die na Zoetermeer plaats hadden in Ahoy in Rotterdam. Bij de eerste lustrumeditie in 2018 ging het festival voor het eerst naar buiten en was de Colombiaanse wereldster J Balvin een van de publiekstrekkers.

In een later stadium worden nog meer namen van artiesten en een tweede headliner aangekondigd. De kaartverloop start vanavond om 20.00 uur via palmundo.nl.