Partyflock
 
­ Nederland

Drift Festival meerdaags en diverser dan ooit!

anoniem gepubliceerd op
Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni heeft Nijmegen wat te vieren. Drift Festival wordt namelijk een meerdaags evenement. Dubbel zoveel Drift betekent dubbel zoveel muzikaal avontuur. Een heel Pinksterweekend lang kun je dansen en nieuwe artiesten ontdekken op de vele podia van cultuurerfgoed De Vasim Fabriek. Een verruiming van de tijden betekent ook een vergroting van het muzikale palet. Dit jaar zijn er meer artiesten en stijlen op de zeven podia dan ooit tevoren. Meer dan tachtig artiesten verspreid over zeven podia, inclusief nieuwe live stage.

In de landelijke pers wordt Drift Festival vaak 'de parel van het oosten' genoemd – en niet zonder reden. Zijn glans heeft het niet alleen te danken aan de betoverende entourage. Of aan de uitzonderlijke toewijding van zijn publiek. Of aan de lange nalatenschap van Drift, dat al zeventien jaar lang de Nijmeegse nacht kleurt en al acht jaar mensen uit heel Nederland bij elkaar brengt op het festival.

De fonkeling zit hem vooral in de diversiteit van de bezoekers en in de eigenzinnigheid van het programma, het muzikale verhaal. Met de uitbreiding naar twee festivaldagen wordt dat verhaal alleen maar intrigerender. Zowel muzikaal als logistiek verandert Drift in een tweedaags cultuurfestival voor de liefhebber van vooruitstrevende dansmuziek.

Dansmuziek over de hele linie
Van techno tot disco, van house tot reggae, van electro tot afrobeat en van italo tot dancehall – Drift staat voor dansmuziek in de breedste zin van het woord. Zo is er in samenwerking met Kornuit en Arp Frique, organisator van het Rotterdamse Magia, een nieuw live podium in het leven geroepen. Hier regeren afrobeat-bands en tropische dansmuziek, met als kroonjuwelen Braziliaans bossa nova icoon Marcos Valle en de Frans-Afrikaanse synthesizervirtuoos Wally Badarou.

Ook aan kwaliteitstechno is dit jaar geen gebrek. Naast legendarisch live-duo British Murder Boys maken krachtpatsers Blawan en Ø-Phase hun opwachting. En de housepurist wordt eveneens op zijn wenken bediend met artiesten als Ben UFO, Avalon Emerson, Axel Boman en Or:la. Discofreaks kunnen hun hart ophalen aan de sets van San Soda, Mark Grusane en Chicagoheld Sadar Bahar – die dit jaar zijn Nijmeegse debuut maakt.

Als altijd zijn de binnenlandse strijdkrachten sterk vertegenwoordig. Van Rotterdamse knoppenveteraan Benny Rodrigues tot jonge virtuozen Carista en Job Sifre, van De Sluwe Vos met zijn alles verzengende liveshow tot The Leap met hun experimentele jamsessies – geen dansvloer blijft onberoerd.

Weekendtickets kosten € 55,- en de kaartverkoop begint op vrijdag 18 januari om 10.00 uur.

Line-up