Partyflock
 
­ Nederland

'De lachgas-handel is een markt van cowboys'

gepubliceerd door , op
'De lachgas-handel is een markt van cowboys'
11 november 2018
Lachgas voor de partyscene bereikt de Nederlandse markt op steeds grotere schaal. Het gebruik van lachgas uit slagroompatronen is al langer bekend, maar uit onderzoek van NOS op 3 blijkt dat nu ook de verkoop van lachgastanks toeneemt. Lachgas is in het uitgaanscircuit populair als partydrug.

Vooral kroegen, shisha-lounges en festivals verkopen ballonnen uit grote tanks, die zij weer afnemen bij tussenhandelaren. De handel in lachgas is sinds 2016 voor iedereen legaal. Er is alleen een probleem: het is voor handelaren moeilijk om aan grote voorraden lachgas te komen. Daardoor ontstaat een wat schimmige wereld.

"Op dit moment zijn denk ik zo'n honderd à tweehonderd mensen actief in de lachgashandel", zegt Leon. "Iedereen verkoopt aan iedereen, dus ook mensen zonder registratie bij de Kamer van Koophandel. Die handelaren zijn niet bezig met het welzijn van de consument en wetten interesseren ze ook niet. Ze doen maar wat, het is een markt van cowboys."


Bron: NOS

3 opmerkingen

"Veelvuldig gebruik is niet goed voor je gezondheid"
Dat vind ik nou echt zo een zwak argument!.. Welk levensmiddel is wel goed voor je gezondheid bij veelvuldig gebruik??

Maar wat ik nu eigenlijk begrijp uit het hele verhaal: Lachgas is dus gewoon legaal... Alleen de verkopers zijn te schijterig om het te verkopen. :/
Dan is het toch logisch dat andere 'tussenpersonen' dat gat wel willen opvullen??
Zolang er vraag naar is, is er een markt voor. ik zie het hele probleem niet zo.
Er wordt de laatste tijd wel heel erg op gefocust, ja.
Dei fabrieken in Nederland kunnen inderdaad beter zorgen voor goed spul, dan neem je je verantwoordelijk heid