Partyflock
 
­

Sugar Factory presenteert haar volledige line-up voor Amsterdam Dance Event 2018

gepubliceerd door , op
flyer Kraak & Smaak live
Sugar Factory presenteert haar volledige line-up voor Amsterdam Dance Event 2018. Het is een vol en veelzijdig programma, met clubnachten, concerten en afterparties. Hieronder een overzicht van de artiesten en hosts, waaronder Modeselektor met het Monkeytown label, Rekids, Lobster Theremin, Hypercolour, Kraak & Smaak, The Classic Music Company en ADE LIVE met o.a. Eefje de Visser en The Mauskovic Dance Band.

De nieuwe artistieke lijn die het afgelopen jaar is uitgezet door de programmeurs is duidelijk terug te zien in het programma. De ADE-week in Sugar Factory is dan ook tot de nok toe gevuld met optredens van eigenzinnige artiesten die actief zijn in de frontlinie van hun genre.

Op woensdag wordt de toon gezet met de eerste avond van ADE LIVE, gepresenteerd door Soundway Records. The Mauskovic Dance Band, XOA (live) en Diron Animal trappen de festivalweek direct af met een flinke dosis afrodisco, funk en electronics.

Woensdagnacht komt op uitnodiging van Charly Classic Music Company langs, het label van Luke Solomon en Derrick Carter dat al sinds 1995 een onaflatende stroom kwalitatieve housemuziek uitbrengt. Partystarter pur sang Honey Dijon, Eli Escobar en het beruchte Horse Meat Disco collectief maken onder anderen hun opwachting. Een explosieve combinatie van artiesten die het zweet van de muren zal laten druipen.

De donderdagavond staat wederom in het teken van ADE LIVE, ditmaal met een solo-optreden van Eefje de Visser, de opzwepende indiedisco van Haiku Hands en Soulwax-protégée WWWater.

Donderdagnacht komen Monkeytown Records en SSPB, de labels van Modeselektor langs met een keur aan artiesten uit hun eigen stal. Naast een DJ-set van bovengenoemde zullen ook onder andere Redshape (live) en FJAAK acte de presence geven.

Vrijdagochtend gaan we door met een afterparty verzorgd door De Fabriek, die het illustere label Lobster Theremin hebben uitgenodigd. De muziek zal worden verzorgd door Route 8, Asquith, nthng, Machine Woman (live) en Bertram. Stuk voor stuk artiesten die het experiment niet schuwen en deze mistige ochtenduren van de perfecte soundtrack kunnen voorzien.

Vrijdag komt Insomnia met een programma dat de naam eer aan doet, het beslaat namelijk maar liefst dertien uur. Berghain-sterren Answer Code Request, Etapp Kyle en daarnaast Tijana T, Monoloc, Henning Baer, Alex.Do, Julia Govor en Matrixxman zijn slechts een kleine greep uit de line-up.

De vooravond van de zaterdag wordt verzorgd door Kraak & Smaak, met een eclectische mix van elektronica, funk, house en disco. Het producerstrio komt langs om nieuw materiaal ten gehore te brengen en nemen hun altijd even sterke liveband en vocalisten mee.

Radio Slave zal met zijn Rekids-label het programma van de zaterdagnacht op zich nemen, met onder andere B-Traits, Ryan Elliott en Spencer Parker. Verwacht de trademark Rekids sound: jackin' Chicago house doorspekt met techno, gebroken funk, freaky ritmes en mechanische soul.

Speciaal voor de echte die-hards volgt er zondagochtend nog een afterparty, gepresenteerd door Aura in samenwerking met Hypercolour. Zo staan in de vroege uurtjes onder andere Danny Daze, Skee Mask, Mor Elian en de Zenker Brothers achter de decks.

De swingende afsluiter van ADE 2018 is Wicked Jazz Sounds, met optredens van de Belgische Pomrad (live) en AliA. Uiteraard ondersteund door resident Phil Horneman en live muzikanten.

Bekijk voor het volledige programma en het overzicht van alle artiesten de website van Sugar Factory. Hier zijn ook voorverkoop tickets te krijgen.