Partyflock

Vier 30 jaar house op O.W.A.P 29 september 2018

 

Vier 30 jaar house op O.W.A.P 29 september 2018

gepubliceerd door , op
OWAP (flyer)
2018 is het jaar waarin Houseliefhebbers terugblikken op 30 jaar dance in Nederland! In het najaar van 1988 maakte Nederland kennis met illegale Warehouse feesten, waar de house platen vanuit Detroit, Chicago, New York en London gecombineerd werden met dé nieuwe partydrug XTC.

Acid house ontstond in de jaren 80 in Chicago. O.W.A.P brengt een ode aan deze beginjaren.The 'Original Warehouse Acid Party' brengt jaarlijks 'A night you won't remember but you'll never forget! Een knaller van een knalfeest waar de confetti rijkelijk dwarrelt, de stroboscopen op standje 'epileptische-aanval' staan, de rookmachines op standje 'geen-hand-voor ogen-zien' en de smileys breed lachen van oor tot oor!

Line-up
Op zaterdag 29 september is O.W.A.P terug in Warehouse Elementenstraat met twee Housegoden uit ChicagoTerry Hunter & Mike Dunn, waar je spontaan ACID gebedjes van gaat doen voor méér! Terry Hunter stond met Mike Dunn aan de wieg van de house in Chicago.Terry Hunter's eerste plaat 'Madness', was direct een hit en hiermee vestigde hij zijn naam in de tijd dat house nog in de kinderschoenen stond. In latere jaren heeft hij naast remixes voor o.a. Michael Jackson en Kanye West nog vele houseplaten geproduceerd. Op 29 september neemt hij alle Owappers mee op een extatische trip down memory lane! Mike Dunn is de man achter de hit 'God made me phunky' en sinds zijn eerste release in 1987 niet weg te denken uit de Chicago House.

Joost van Bellen, één van de grondleggers van de House in Nederland – weet met zijn 'piepknowacidhouseraveplaten' zijn publiek als geen ander tot dansen te dirigeren. Naast hem Remy; die datzelfde Roxy-ACID gevoel met zijn muziek tot pieken laat stijgen! Publieksliefhebber Eric de Man is onze Man! De enige Man die elke O.W.A.P opnieuw doet verrassen. Met O.W.A.P resident Mike Risk, bekend van de legendarische Club Risk feesten lijkt de ACID cirkel compleet. Maar waar zijn onze housegodinnen; ISIS mag natuurlijk niet ontbreken en nachtegaal van pracht en praal en Dutch Diva of Dance Miss Bunty is als vanouds weer de host van de avond.

Smileys, Acidfluitjes en Fluor
Nog belangrijker dan al die muzikale grootheden is op O.W.A.P het enthousiaste publiek; diehard muziekliefhebbers en fanatieke feesters, uitzinnig dansend met hun handen in de lucht, fluorescerend uitgedost met verdwaalde confetti in hun haar!

Smileys domineren, maar ook neonprints, ballonnen, spiegelballen, psychedelische patronen, sirenes, stadionhoorns in de hand en fluitjes rond de nek. De rookmachines staan op tilt, de flitsers knipperen als nooit tevoren, want dit is de O.W.A.P!

Trek je zweetbandjes, acidfluitjes, glowsticks, en alles wat pijn aan je ogen doet van felheid in kleur maar weer uit de kast. En haal als de wiedeweerga je kaartje via owap.­dj