Partyflock

Eerste internationale boek over succesvolle, jubilerende Nederlandse scene

 

Eerste internationale boek over succesvolle, jubilerende Nederlandse scene

gepubliceerd door , op
Eerste internationale boek over succesvolle, jubilerende Nederlandse scene (afbeelding)
OrganisatieMary Go Wild Site
De viering van 30 jaar dance in Nederland wordt komende herfst opgeluisterd met het allereerste internationale boek over de succesvolle vaderlandse scene. Dutch Dance: How The Netherlands took the lead in Electronic Music Culture is geschreven door Mark van Bergen, wordt uitgegeven door Mary Go Wild en verschijnt op 16 oktober tijdens Amsterdam Dance Event.

In de eigen taal is inmiddels al een aantal boeken verschenen over de mondiaal toonaangevende Nederlandse dance en zijn hoofdrolspelers. Met Dutch Dance kan ook de rest van de wereld er straks over lezen. Precies 30 jaar na de doorbraak van housemuziek wordt dit het allereerste Engelstalige overzichtswerk, in een internationale uitgave.

Het boek vertelt, verklaart en illustreert, binnen een internationale context, het ongelooflijke succesverhaal van een klein landje. Dat, na een aarzelende ontvangst van de Amerikaanse housemuziek in 1988, nu de wereld domineert met enkele van de allergrootste dj's, evenementen en platenlabels.

De 400 pagina's tellende uitgave is onder andere gebaseerd op interviews met zo'n 50 dance-coryfeeën uit binnen- en buitenland, onder wie Hardwell, Martin Garrix, Tiësto, Duncan Stutterheim, Joost van Bellen en Dimitri. Het boek bevat een groot aantal nog niet eerder vertelde verhalen. Over ruige raves, verre feesten en optredens, Hollandse koopmansgeest en gelikte massafestivals.

Van Bergen schreef Dutch Dance vanuit zijn functie als docent Dance Industry bij Fontys Academy for Creative Industries in zijn woonplaats Tilburg. Daar wil een groeiend aantal (internationale) studenten zich scholen richting de dance-industrie.

Aan het boek werd meegewerkt door wetenschapper Ton Wilthagen (Tilburg University). Zijn collega Andrew Cartwright tekent voor de vertaling. In MARY GO WILD vond het team de ideale uitgever. Bestierd vanuit de gelijknamige muziekwinkel in Amsterdamse bracht het al diverse toonaangevende uitgaves op de markt (o.a. Celebrate Life: Het verhaal van ID&T, Awakenings: 20 Years of Techno en het standaardwerk Mary Go Wild: 25 jaar dance in Nederland).

Over de auteur
Mark van Bergen is een van de bekendste Nederlandse experts in elektronische dansmuziek en de bijhorende cultuur. Hij schreef er jarenlang over voor de Brabantse dagbladen en doceert nu over de dance-industrie op Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Daarnaast is hij oprichter/hoofdredacteur van dancewebsite thisisourhouse.nl. Van Bergen publiceerde in 2013 onder de titel Dutch Dance ook een Nederlandstalige uitgave over de ontwikkelingen in de dance-industrie, ter ere van 25 jaar dance in Nederland. Dat boek werd bekroond met de Pop Media Prijs. Ook schreef hij het boek Extrema – 20 Years of Love en droeg hij bij aan Awakenings: 20 Years of Techno.

Informatie
Dutch Dance: How The Netherlands took the lead in Electronic Music Culture verschijnt op 16 oktober tijdens Amsterdam Dance Event.

pre-order now

3 opmerkingen

Hoewel er vast veel verhalen al eerder zijn verschenen in o.a. Mary go Wild, ga ik deze toch maar gewoon bestellen. Kan ik mooi mijn Engels weer een beetje ophalen :-)
Leuke boeken die ze uitgeven, maar verkoopt het ook een beetje? Ik zie hen niet in de CPNB top60.­

Uitspraak van rick65 op donderdag 13 september 2018 om 09:51:
Leuke boeken die ze uitgeven, maar verkoopt het ook een beetje? Ik zie hen niet in de CPNB top60.­Mellow Melvin volgenPlaats opmerking VolgenPf.­xdID=­'r4';­

Zag jij ooit wel hardcore-albums in de Album top 40, of überhaupt techno hits in de Top 40?