Partyflock

Volkshotel maakt ADE-programma 2018 bekend

 

Volkshotel maakt ADE-programma 2018 bekend

gepubliceerd door , op
Cosmic Rhythm (flyer)
Van restaurant en club Canvas op de zevende verdieping tot de creatieve nachtbar DOKA in de kelder tot en alles daar tussenin: ADE zal het hele hotel onderdompelen.

Ook dit jaar staat Volkshotel in oktober in het teken ADE. Van 18 tot 21 oktober presenteert het Amsterdamse hotel een veelzijdig programma met naast uitzinnige clubnachten in Canvas en Doka, ook een uitgebreid cultureel programma. Maak bijvoorbeeld je eigen tracks samen met muziekproducers in de open muziekstudio, ga in discussie tijdens het nachtcollege in samenwerking met Felix Meritis, droom weg bij de luistersessie met Selected Ambient Works of snuffel brak door de platen bij de Good Music Vinyl Market.

Canvas
Volkshotel ADE | Cosmic Rhythm w/ Jovonn (US) & more
19/10 - 23:00 - 06:00
Stap samen met het Italiaanse label Cosmic Rhythm voor één avond een tijdmachine in naar de golden age of house. Het label nodigt hiervoor New York house legende Jovonn uit, die Canvas 2,5 uur op zijn kop zal zetten met zijn ongeëvenaarde NYC, New Jersey, 90's house sound.

Volkshotel ADE | Beste Modus Label Showcase
20/10 - 23:00 - 06:00
Op zaterdagavond nemen de DJ's van het Berlijnse label Beste Modus Canvas over. Verwacht meer dan 6 uur rauwe 90's house van de gehele line-up van het label met Cinthie, Stevn.Aint.Leavn en Ed Herbst. Met als resultaat beats die je regelrecht naar de dansvloer trekken.

Werkplaats
Volkshotel ADE | Open Collaboration Studio
Doorlopend tijdens ADE
Een open muziekstudio, waar iedereen gratis kan aanschuiven om samen met een producer te werken aan nieuwe muziek. Dat is de Open Collaboration Studio in Werkplaats op de begane grond van het hotel. Op alle dagen tijdens ADE opent een greep van Volkshotel's favoriete electronische muziekproducers de deuren van deze studio. Iedereen is welkom om samen muziek te maken, wie weet vloeit er wel iets heel bijzonders uit voort.

Volkshotel ADE | Good Music Vinyl Market
20/10 - 13:00 - 19:00
Of je nu een grammofoon groentje of een ervaren platenverzamelaar bent, tijdens de zaterdagmiddag Good Music Vinyl Market komt de muziekliefhebber ongetwijfeld aan zijn trekken. Labels en platenzaken brengen hun beste en betaalbare platen mee, van disco tot soul, van house naar jazz. Tel daar een koud biertje bij en je zaterdagmiddag is compleet.

Doka
Volkshotel ADE | Felix × Doka Night Lecture: work hard, play hard! scheduling hedonism in the 21th century
18/10 - 23:00 - 00:30
Bij de huidige feestgangers is een interessante tegenstelling te zien tussen enerzijds compleet los gaan en los laten en anderzijds complete controle. Hoogopgeleide twintigers en dertigers in de grote steden leiden een ultragezond leven, maar zijn in het weekend niet vies van een heftig feest met de bijbehorende drank en drugs. Hoe gaat dit samen? Dat is het onderwerp van dit nachtelijke college in samenwerking met Felix Meritis in Doka.

Volkshotel ADE | Open Doka w/ ENKA & Luca de Rosso
19/10 - 00:00 - 06:00
Zoals je van ons gewend bent is Doka tot lekker laat open, ook tijdens ADE. Op vrijdagavond zal kunstenaar Luca de Rosso twee keer zijn audiovisuele kunst installatie AV0 aan het publiek tonen. De avond zal verder door ENKA worden ingevuld. Niets is te gek voor deze DJ en hij heeft talloze dansvloeren op z'n kop gezet. Van legendarische clubs als Trouw tot de meest underground en onder de radar plekken.

Volkshotel ADE |
Open Doka w/ Psycho-Jones
20/10 - 00:00 - 06:00
Psycho-Jones is meer dan alleen DJ. Denk rock 'n roll, disco, indie en soul met daar bovenop de meest bizarre decoraties en gekke spelletjes. Deze Duitse legende is al vanaf het begin resident van Doka en is dus ook tijdens ADE onmisbaar in de kelder van het hotel.

Volkshotel ADE | Sit Down w/ Selected Ambient Works pt I & II
21/10 - 15:00 - 17:00
Van begin tot eind een legendarisch album op een geluidssysteem van hoge kwaliteit beluisteren? Op zondag 21 oktober vindt een intieme luistersessie oftewel 'sit down' plaats in Doka. We luisteren naar Aphex Twin's Selected Ambient Works 85'-92' Part 1 & 2 van begin tot eind.