Partyflock

Electropionier Tiga voor het eerst in Arnhem · Enige Nederlandse show

 

Electropionier Tiga voor het eerst in Arnhem · Enige Nederlandse show

gepubliceerd door , op
Luxor Live (flyer)
De Canadese trendsetter Tiga speelt op zaterdag 29 september een clubshow in poppodium Luxor Live in Arnhem. De Canadees is bekend van zijn werk als labelbaas, dj, werkte samen met LCD Soundsystem en produceerde de hits 'Sunglasses at Night', 'You Gonna Want Me', 'Bugatti' en 'HAL'. 'Ik ben ongelofelijk trots dat deze held in Arnhem staat, ook nog eens de enige Nederlandse clubshow van zijn huidige tour', aldus programmeur Niels Leferink van Luxor Live.

Vanaf 2000 zet Tiga met genregenoten als Felix Da Housecat, Miss Kittin en Peaches de toon in de wereldwijde electroscene. Die scene wist hij met zijn DJ Kicks compilatie in 2002 perfect te definiëren. Sindsdien produceerde Tiga vier studioalbums, talloze EP's, tracks en remixes voor artiesten als The XX, LCD Soundsystem en Depeche Mode. Momenteel biedt hij met zijn label Turbo Recordings onderdak aan namen als Zombie Nation, Jesper Dahlback en Gesaffelstein. Met Audion maakt hij uitstapjes naar techno, maar tegenwoordig is Tiga toch vooral actief in het housecircuit en begeeft zich ook daar weer in het gezelschap van de allergrootste namen als Kölsch, Jamie Jones en The Black Madonna.

De line-up wordt op 29 september gecompleteerd door Lövestad (live), Sgt. Friendly & Lefi en Txoria. Weinig dancenamen verdienen het predicaat 'liveact' meer dan Lövestad. De optredens van het Amsterdamse duo zijn zo buitengewoon dynamisch dat zelfs Berghain in Berlijn ze aan het begin van hun carrière al oppikte. Sindsdien waren ze te zien op het podium van vooraanstaande clubs en festivals als Wildeburg, Paradigm, Loveland en Paradiso.

Kaarten zijn nu verkrijgbaar via luxorlive.­nl en kosten 16 euro in de voorverkoop.