Partyflock

Voltage Festival zet zich schrap voor grootste editie ooit

 

Voltage Festival zet zich schrap voor grootste editie ooit

gepubliceerd door , op
Voltage Festival (flyer)
Nog 10 dagen en het West-Vlaamse boerendorp Zwevegem wordt het muzikale centrum voor alle fans van house-, techno- en acidmuziek. Voltage Festival staat voor een grote (inter)nationale doorbraak na vier jaar met veel passie gebouwd te hebben aan hun underground imago. Met maar liefst 7000 verwachte feestvierders stijgt hun bezoekersaantal explosief!

Op 18 en 19 augustus zakken 7000 feestvierders af naar een voormalige elektriciteitscentrale in Zwevegem voor hét undergroundfestival van het jaar: Voltage Festival! De bezoekers komen uit alle hoeken van België, en zelfs ver buiten onze landsgrenzen, om deel uit te maken van de vierde editie van Voltage Festival!

Steven Van Belle, ook gekend onder zijn DJ-naam Pilose, is de oprichter van Voltage Festival. Hij is alvast laaiend enthousiast: "Een opmerkelijke evolutie in vergelijking met vorig jaar is het grote aantal buitenlandse bezoekers. Ons internationale circuit explodeert letterlijk! We hebben vier jaar hard gewerkt om ons underground imago internationaal op de map te zetten. En dat is dit jaar meer dan gelukt!"

"Uit de ticketinformatie kunnen we afleiden dat we dit jaar ticketkopers hebben uit Australië, België, China, Chili, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Koeweit, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Filippijnen, Polen, Portugal, Saoedi-Arabië, Spanje, Zwitserland, Thailand, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. We zijn meer dan tevreden dat we bezoekers uit 22 verschillende landen mogen verwelkomen op Voltage Festival 2018. Voor ons 5-jarig jubileum volgend jaar hopen we alvast de lege vlakken te mogen inkleuren!"

Maar van waar kent Voltage Festival dit immense (inter)nationale succes? Voltage Festival is vier jaar geleden ontstaan uit een creatief collectief genaamd Ohm. Ohm werd opgericht in 2012 door een groepje vrienden dat bestond uit een verzameling eventmanagers, DJ's, producers, licht- en geluidstechnici en een grafisch ontwerper. Al deze talenten hebben een passie voor underground muziek en een gemeenschappelijk doel om die te delen met een niche doelgroep.

Met ongeveer acht succesvolle producties per jaar verwierf Ohm op korte tijd een sterke positie in het landschap van elektronische muziek en evenementen. Na drie jaar leek het logisch om een stapje verder te gaan. En dat deden ze in 2015 met een eerste editie van Voltage Festival. Het was een bescheiden maar uitverkocht eendagsfestival met ongeveer 1000 aanwezigen. 30 artiesten, waarvan er zes internationaal werden geprezen, stonden op de affiche, verspreid over drie podia.

In 2016 vond de tweede editie plaats, waarbij men overschakelde van één dag naar twee dagen feestplezier. Maar liefst 2000 aantal festivalgangers zakten toen af naar Voltage Festival. Voor de editie van vorig jaar steeg dat bezoekersaantal naar 3500 feestvierders. Door dit jaar enorm te investeren in line-up en decor verwacht de organisatie een explosieve stijging van 200%!