Partyflock

Amerikaanse rapgroep ONYX toegevoegd aan line-up hiphopfestival Boogiedown

 

Amerikaanse rapgroep ONYX toegevoegd aan line-up hiphopfestival Boogiedown

gepubliceerd door , op
Boogiedown viert op 1 september haar tienjarig festivaljubileum in poppodium Effenaar te Eindhoven. De Amerikaanse rapgroep ONYX vervangt hoofdact Joyner Lucas, die vanwege medische redenen zijn gehele Europese tour heeft moeten cancelen. Overige grote namen die optreden zijn o.a. Slum Village en Fashawn uit de VS, en de Nederlandse artiesten Fresku & MocroManiac, Donnie, ANBU, Ares en Pietju Bell.

ONYX werd in 1991 ontdekt door Jam Master Jay, de DJ en producer van de wereldberoemde rapgroep Run-D.M.C. Niet veel later tekende ONYX een platencontract bij het label Def Jam en bracht de hiphopgroep het debuutalbum "Bacdafucup" uit. De single "Slam" [da duh duh, da duh duh, let the boys be boys] leverde een #4 notering in de Billboard Top 100 op. Eerder dit jaar bracht ONYX het album "Black Rock" uit waarop onder meer gastoptredens van R.A. The Rugged Man en Skyzoo te horen zijn. Naast hun muzikale succes hebben rappers Sticky Fingaz en Fredro Starr ook indrukwekkende acteercarrières en duiken ze in grote tv- en filmproducties op als Clockers van Spike Lee, Save The Last Dance, CSI, The Wire en NYPD Blue. De live optredens van ONYX staan te boek als zwaar explosief en vol energie, dus 1 september ben je sowieso van moshpits verzekerd in de Effenaar.

ONYX
[dump id=11667 description="ONYX"]

Na het last minute afzeggen van Joyner Lucas vanwege gezondheidsproblemen, is de festivalorganisatie er in geslaagd met ONYX een waardige vervanger te presenteren. Eerder aangekondigde internationale artiesten die dit jaar eveneens zullen optreden tijdens Boogiedown, zijn de uit Detroit afkomstige hiphopformatie Slum Village en de uit Californië afkomstige West-Coast rapper Fashawn. Bekende Nederlandse hiphopartiesten als Fresku & MocroManiac, Donnie (bekend van de zomerhit "Snelle Planga"), ANBU, Ares, Pietju Bell, Miggs de Bruijn, Day Fly, Elijah Waters, Massi, Gil & Megas en Wakeem geven eveneens acte de présence. Het DJ-collectief weLOVEweFUNK en de DJ's Y'skid, Waffles, Phenleau, Caz, DNS, EZD, 2Hype, Supadave, Reci-P, Lolo, NewTune, Ben Jur & Viezerik vormen de muzikale sfeermakers van het 10-jarig festivaljubileum. Het festival wordt gehost door Skinny & Master Surreal. Naast het muzikale programma vinden er op Boogiedown ook breakdance battles plaats, zijn er graffiti kunstwerken te bewonderen en is er een festivalmarkt met diverse foodtrucks, muziek-, LP-
en kledingkraampjes.

MocroManiac & Fresku
[dump id=11668 description="MocroManiac & Fresku"]
Slum Village
[dump id=11669 description="Slum Village"]

Stichting Boogiedown Nederland: Tienjarig jubileum
Boogiedown begon in 2008 als een jaarlijks festival in Breda. Internationale acts als Public Enemy, Naughty by Nature, Camp Lo, Dilated Peoples & Masta Ace betraden het podium, als ook Nederlandse hiphopartiesten als Extince, Fresku, Typhoon, Winne, Zwart Licht, Jiggy Djé & Pete Philly. Boogiedown Breda was één van de voorlopers van hiphopfestivals buiten de Randstad. In 2015 verhuisde Boogiedown van thuisfront Breda naar Eindhoven.

1 opmerking

Misschien een keer tijd voor een pol of partyflock meer moet wezen dan een dance gerelateerde website??

Tuurlijk is er meer dan dance, maar daar zijn andere websites voor......­