Partyflock

Voltage Festival

 

Voltage Festival

gepubliceerd door , op
Voltage Festival (flyer)
6 redenen waarom je maar best je tickets voor Voltage Festival 2018 als de bliksem boekt! Ooit al willen raven op een oude, verlaten, industriële elektriciteitscentrale? Hou je van eersteklas techno, house en acid muziek? Lijkt het je super om op 2 dagen maar liefst 53 internationale en nationale artiesten te kunnen bewonderen? Zou je graag feesten met mensen uit maar liefst 13 verschillende landen en 4 continenten? Dan is Voltage Festival 2018 dé place to be voor jou op 18 en 19 augustus! Nog niet helemaal
overtuigd? We hebben nog zes andere redenen in petto waarom Voltage Festival 2018 zeker op jouw bucketlist moet staan!

1. Een daverende line-up met een vleugje acid on top!
Eerst en vooral, Voltage Festival 2018 is meer dan ooit een festival voor de kenners, dit dankzij hun gewaagde bookings. De organisatie wist een gestoorde line-up samen te stellen om duimen en vingers bij af te likken! Je kan er je geld op inzetten dat de artiesten die hier geprogrammeerd staan, de komende jaren op de bekendste en meest begeerde festivals en clubs worden onthaald. Denk maar aan Ansome, Kobosil, Ossian en UVB die vorig jaar op de line-up stonden en sindsdien de hele wereld afreizen om hun muzikaal talent tentoon te stellen. Aan het hoofd van de affiche prijkt de Duitse DJ, producer, radiohost en de drijvende kracht achter 'CLR' en 'Spinclub Recordings', Chris Liebing! Op zaterdag verzorgt hij de loeiharde techno beats op de Anode-stage. Andere hoogvliegers op zaterdag zijn onder meer het duo SHDW & Obscure Shape die wereldwijd gekend zijn door hun hemelse track 'Himmel Und Erde', techno pionier Speedy J, Soma-labelbazen SLAM, Ook een hele resem Belgen staan op de rol, zoals Gaal van Kollektiv, Kozzmozz-resident Spacid, Ohm-oprichter Pilose, Token-labelbaas Kr!z. Een affiche met acid muziek kom je zelden tegen op Belgische festivals. Maar daar brengt de organisatie van Voltage Festival graag verandering in. Op zondag hebben ze Future Acid uitgenodigd die op hun beurt voor een ware '303-attack' zullen zorgen! 999999999 bekend van hun track 'LOVE 4 RAVE' zullen een live set brengen, net zoals de medeoprichters van 'Old & Young', Boston 168. Daarbovenop kan je genieten van enkele exclusieve B2B-sets op de Rimbu stage, zoals de populaire Ancient Methods B2B Tommy Four Seven, twee van Nederlands snelst rijzende sterren Stranger B2B Remco Beekwilder én zelfs een driekoppige combinatie Clouds B2B Randomer. Ook op zondag krijgen heel wat Belgische artiesten de kans om zich te bewijzen, zoals KRTM & Twan, Goldfox, Nico Morano én meer. De volledige line-up kan je nakijken op de website: voltagefestival.­com

2. Drie stages en zes stagehosts
De 53 internationale en nationale artiesten worden verspreid over twee dagen, drie bewonderingswaardige stages en zes alom gekende stagehosts. Voltage Festival voorziet drie waanzinnige podia. Indoor hebben ze de Turbine stage. Het is een schoolvoorbeeld van de perfecte dansplek waar ravers, vette elektronische muziek en een absurde atmosfeer samensmelten. Ohm en Future acid (het vroegere Retro Acid) zullen hier hun tenten opslaan.

In de outdoor-area zullen ze twee stages opzetten. De Anode-stage is het paradepaardje van Voltage Festival. Hier dans je letterlijk onder de elektriciteitskabels waardoor je het zalige gevoel krijgt dat je je midden in een elektrisch geladen veld bevindt. Kozzmozz en Rimbu beloven hier de boel te laten ontploffen –hopelijk moeten we dat niet té letterlijk nemen!

Nieuw dit jaar is de Rotor stage, we weten al dat die buiten wordt opgesteld, maar waar precies en hoe die er zal uitzien, houdt de organisatie nog even als verrassing. Ze geven wel al mee dat Kollektiv en Søndag deze stage met veel plezier zullen hosten.

3. De locatie
Sinds 2015 zakken ravers uit heel de wereld, zoals USA, UK, Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië, Australië én zelfs Japen, af naar de Transfo site voor Voltage Festival. Deze unieke en industriële locatie is een herbestemmingsproject van een oude elektriciteitscentrale. De site heeft heel wat historische waarde gezien deze net voor de Eerste Wereldoorlog, in 1911, werd gebouwd. Vele arbeiders hebben hier hun dagen gesleten om de inwoners van Zwevegem van stroom te kunnen voorzien. Nu zullen fans van elektronische muziek hier hun feestplezier vinden. Dansplaats is er alvast genoeg, het industriële erfgoed is maar liefst negen hectare root! Een leuk weetje is dat de site eveneens de locatie vormde voor de vermakelijke tv-serie Bevergem.

4. Het centraal thema: industrial & scrapeyard
Voltage Festival zorgt voor een totaalbeleving door zowel decoratie, productie, randanimatie, foodtrucks en alle andere elementen in het centrale thema 'industrial & scrapeyard' te voorzien. Van chill-out tafels waar de festivalgangers tot rust kunnen komen tot zitbankjes gemaakt uit oude tonnen. Al hun decoratie is gemaakt uit gerecycleerd materiaal. Van de bankjes en stoelen tot de stagedesigns. Al het materiaal halen ze uit containerparken en bij recyclagebedrijven van oud ijzer. Ze kopen amper nieuwe spullen maar geven liever een tweede leven aan afgedankt materiaal. Zo past het niet alleen perfect in hun setting maar dragen ze ook bij aan hun ecologische voetafdruk.

5. Foodtrucks
Heb je ooit al een lachend gezicht gezien op een lege maag? Wij ook niet! Gelukkig heeft Voltage Festival hier aan gedacht en hebben ze enkele foodtrucks uitgenodigd.

Plantage Onverwacht' komt met hun 'Burning Van', het is een uitgebrande Chevroletbus die omgebouwd werd tot een vlammende barbecue. Vuurspuwend wordt je broodje Roadkill gebakken op de barbecue die zich onder de motorkap van de bus bevindt. Spektakel verzekerd!

Ook Messy Nacho's, Pasta Republic en Paul's Boutique zijn van de partij. Paul's Boutique staat voor het vierde jaar op rij op Voltage Festival en om dat te vieren hebben ze een 'Voltage Burger' bedacht! Wij zijn alvast benieuwd wat daar allemaal zal opliggen! Aan alle vegetariërs en vegans onder ons, niet gevreesd! Er zullen ook een aantal heerlijke vegetarische en veganistische opties voorzien worden!

6. FestiTent / Festival Transfer
Voltage Festival verwacht dit jaar nog meer kampeerders en heeft daarom hun kampeerterrein uitgebreid. De camping opent op zaterdag om 9 uur en sluit maandag om 12 uur. Voor slechts €25 per persoon kan je hier samen met je festivalvrienden verblijven.

Én er is meer, Voltage Festival is dit jaar een samenwerking aangegaan met FestiTent. Hou jij van feesten én comfort? Dan is dit dé ideale oplossing voor jou! FestiTent voorziet namelijk vooraf geïnstalleerde tenten. Daarnaast bieden ze ook de mogelijkheid om extra campingbenodigdheden en -diensten te bestellen, zoals opblaasbare matrassen, stoelen, slaapzakken, ontbijt, … . Wil jij van Voltage Festival genieten in alle comfort? Surf dan naar de website van FestiTent voor meer info en prijzen: [/url=https://festitent.com/nl/voltage-festival]festitent.com[/url] .

Is het jouw beurt om Bob te zijn maar heb je daar echt geen zin in? Geen fan van de camping maar wel van meerdere pintjes? Geen probleem! Voltage Festival gaat in zee met Festival Transfer en samen bieden ze een pendeldienst aan voor alle festivalbezoekers. Deze bus stopt op verschillende plaatsen in België en Nederland zoals Gent, Antwerpen, Brussel, Breda, Maastricht, Tilburg. Meer info en kaartjes voor de bus kan je hier terugvinden: festivaltransfer.­nl

Geniet van een zorgeloos festivalweekend!

Voltage Festival 2018 werd al door verschillende buitenlandse pers opgemerkt zoals Trax Magazine uit Frankrijk en XLR8R uit UK, respectievelijk de grootste internationale magazines die schrijven over electronische muziek.

De organisatie liet al weten dat de ticketverkoop verbazingwekkend snel gaat. Maar is dat eigenlijk een verrassing als je bovenstaande
zaken leest? Zeker als je weet dat je al een combiticket hebt voor slechts €69! Rep je als de bliksem naar de ticketsite van Voltage Festival als ook jij je plaats op Voltage Festival 2018 wil verzekeren: voltagefestival.­com.