Partyflock
 
­ Nederland

Ostend Beach 2018
Zaterdag 7 & zondag 8 juli

gepubliceerd door , op
Ostend Beach
27 juni 2018
Sinds 2010 wordt het Klein Strand te Oostende tijdens het 2de weekend van juli omgetoverd tot een uniek festivalterrein. Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 7 en zondag 8 juli met in totaal 8 podia (4 per dag) en meer dan 75 (inter)nationale artiesten. Er worden meer dan 18.000 bezoekers verwacht en er is een unieke camping op de Oosteroever die plaats biedt aan 1.000 kampeerders.

  • Churrascada Brasil & Hendrik Dierendonck
  • Spithouse, La Boucherie, Les Filles du Bord de Mer
  • Cocktails by Schweppes & Beer Garden by Alken-Maes
  • Duurzaamheid & Proper Strand Lopers
  • Claptone & CamelPhat absolute headliners
  • WereldBeker Rusland - Rode Duivels in de kwartfinales
  • Quality Nights event
  • Entree Pas Voordeel
  • Praktische Info


Churrascada Brasil & Hendrik Dierendonck
Geïnspireerd door Richard Wrangham's citaat 'Vuur heeft ons mensen gemaakt', werd Churrascada (Shoo-haas-kah-da) geboren in São Paulo - Brazilië, met als doel de gastronomie in zijn ruwste, meest primitieve vorm te tonen: vuur en voedsel. Het festival verzamelt grote namen uit de Braziliaanse en internationale gastronomie rond live vuurkorven, waardoor chefs uit hun comfortzone komen om te bewijzen dat de eeuwenoude kooktraditie niet alleen geweldig eten maar ook vriendschappen rondom vuur produceert. Het grote barbecue feest groeide snel uit tot een referentie in de internationale culinaire wereld met meer dan honderdduizenden fans over de hele wereld.

Churrascada (Braziliaans voor 'Barbecue Party') is een unieke en feestelijke ervaring. Sinds de oprichting in 2015 passeerden enkele van de grootste namen in de barbecue wereld, waaronder: John Teaser (VS), Richard Turner (VK), Renzo Garibaldi (Peru), Neil Rankin (VK), Juan Gaffuri (ARG), Maksut Askar (TUR) en Hendrik Dierendonk uit België. Tijdens Ostend Beach bereidt Churrascada zich voor op een eerste editie in België en festivalgangers zullen een kans krijgen om te proeven van dit uniek concept!

"Ik weet zeker dat de technieken en energie die ik in Brazilië zag de festivalgangers in België zullen verbazen, het is anders dan wat mensen ooit in Europa hebben gezien." voegt Hendrik Dierendonk toe, de meest vooraanstaande slager van België en een voorstander van duurzame vleesconsumptie. Hij is zelf ook aanwezig op het festival.

Beenhouwer zijn is een Ambacht. Dierendonck combineert de vakkundigheid van vandaag met de kwaliteit van vroeger. Voor Dierendonck zijn ambacht, terroir en passie de sleutelwoorden die ervoor gezorgd hebben wat ze nu zijn: beenhouwers in hart en nieren, beenhouwers die gehele dieren allemaal zelf versnijden.

Spithouse, La Boucherie, Les Filles du Bord de Mer
Ook de Oostendse food concepten Spithouse (kip aan't spit), La Boucherie (unieke burgers) en Les Filles du Bord de Mer (oesters en zeevruchten) komen terug. Uiteraard blijven de traditionele frietjes niet achter en kan er eveneens genoten worden van Italiaanse, Thaise en Vietnamese specialiteiten. Ostend Beach wordt meer en meer een food festival!

Cocktails by Schweppes & Beer Garden by Alken-Maes
Massimo Verhaeghe, de charismatische Brand Ambassador van Schweppes België, is een man met klasse, een kenner met een passie voor zijn product! Ondertussen is hij de grootste ambassadeur van Schweppes in ons land en tref je hem op de grootste evenementen aan. Hij maakt 6 unieke Cocktails en 6 speciale Gin Tonics in onze oase, ook een alcoholvrije cocktail zal te verkrijgen zijn.

Samen met onze bier partner Alken-Maes bouwen we een 'speciale bieren' café op het strand. De speciale bieren zitten in de lift en ook onze buitenlandse bezoekers (vorig jaar reeds 15% van alle bezoekers) kunnen zo genieten van onze Belgische biercultuur.

Duurzaamheid & Proper Strand Lopers
Geen plastic op het strand. Een event zorgt voor het nodige afval, maar als er één type afval zeker niet op het strand thuis hoort dan is het wel plastic afval. Dit willen we absoluut vermijden. Samen met de Stad Oostende en de provincie WestVlaanderen zijn we voortrekker om het festival zo afvalarm mogelijk te maken. Zo bannen we dit jaar ook alle confetti en papieren slingers, worden onze programma boekjes vervangen door een mobiele App en is het niet toegelaten om te flyeren of te samplen in en rondom het festival terrein. De "papieren" drankbonnen werden reeds in 2017 vervangen door de digitale "schelpjes", de officiële valuta op Ostend Beach.

Ostend Beach steunt de Proper Strand Lopers met de aankoop van 4 JIPFISH opvouwbare bolderkarren ter waarde van € 2.000. De partners & guests van het festival helpen, want een gratis ticket voor het festival bestaat dit jaar niet meer. Elke genodigde betaalt een bijdrage van € 5 die integraal naar het goede doel gaat, voor deze editie dus naar de aankoop van de bolderkarren.

Proper Strand Lopers is een groep geëngageerde vrijwilligers die het strand in hun vrije tijd opruimen. Naast het delen van uw individuele opruimactie organiseert Proper Strand Lopers ook opruimacties en sensibiliseert over het gevaar van afval in onze zee.

Claptone & CamelPhat absolute headliners De negende editie van Ostend Beach kondigt zich veelbelovend aan. Met Claptone en Camelphat strikt het dancefestival twee grote namen. Die laatste was dit jaar nog genomineerd voor een Grammy Award voor beste Dance Recording.

Op zaterdag strikte Ostend Beach Claptone als headliner. De Duitse dj en producer bekend van onder andere de wereldhit Liquid Spirits. Claptone behoort tot de meest gevraagde dj's in de wereld en treedt jaarlijks op van Amerika, Canada, Brazilië, Mexico, Australië, China, Parijs, Londen, tot Tomorrowland.

Camelphat is de headliner op zondag. Het Britse duo was genomineerd voor beste Dance Recording op de Grammy Awards in New York voor hun wereldhit Cola. De song was de zomerhit vorig jaar en behaalde probleemloos de Britse charts.

Andere headliners op de rijk gevulde affiche: Bizzey, Dimaro, DJ Licious, Felix Da Housecat, Franky Rizardo, Green Velvet, M.I.K.E. PUSH, Sevn Alias, Woodie Smalls & Zonderling. De volledige Line Up is te raadplegen op ostendbeach.be

Wereld Beker Rusland - Rode Duivels in de kwartfinales
Ostend Beach gelooft ook in onze nationale trots en is er nu al van overtuigd dat we in de kwartfinale van de 'Wereld Beker Rusland 2018' zullen staan. Worden we groepswinnaar en overleven we de 1/8ste finale, dan spelen we op zaterdag 7 juli de kwartfinale. Deze match wordt om 16h uitgezonden op groot scherm op onze open-air stage. Indien we 2de worden in de groepsfase, voorzien we een screening voor onze camping bezoekers, want dan spelen de Rode Duivels hun kwartfinale op vrijdag 6 juli om 20h.

Quality Nights
Ostend Beach is voor het zesde jaar op rij een 'Quality Nights event'. Dit wil zeggen dat het festival zich actief blijft inzetten voor de veiligheid en gezondheid van haar bezoekers. Quality Nights maakt deel uit van het Europese netwerk Party+, en staat zo in contact met vergelijkbare, succesvolle initiatieven in onder andere Barcelona en Parijs. Het internationale netwerk overkoepelt in totaal meer dan 200 clubs en een twintigtal dance evenementen.

Op het festival vind je onder meer gratis drinkwater, oordoppen en condooms. Daarnaast investeert Ostend Beach in het voorzien van gezondheidsinformatie, een chill-out zone en lockers.

Entree Pas Voordeel
Voor de Oostendse jongeren tussen 16 en 25 jaar biedt Ostend Beach een korting aan via de entree pas die elke jongere in de badstad ontvangt. Een ticket voor het festival kan gekocht worden bij Toerisme Oostende aan het voordeligste tarief! Zo spaart elke jonge Oostendenaar maar liefst 15 Euro uit op een ticket. Daarnaast wordt in samenwerking met de dienst Jeugd ook aandacht gegeven voor duurzaamheid en wordt ingezet op herbruikbare bekers tijdens het ganse festival.

Entree bundelt in 2018 alle jongerenevenementen van de stad en haar partners. Voor elk van deze evenementen geldt dus ook een entree-voordeel. Door de evenementen geclusterd voor te stellen willen ze de communicatie rond de initiatieven voor jongeren door de stad op vlak van vrije tijd versterken en duidelijk maken aan jongeren dat er voor hen heel wat te beleven valt.

Korting met je entree pas, gegarandeerde prijs:
  • Combiticket: € 64
  • Ticket zaterdag: € 39
  • Ticket zondag: € 39


Enkel via de Box Office van Toerisme Oostende. Je ticket kan je ook betalen met entree cheques (enkel bij Toerisme Oostende).

De UITPAS-voordelen
  • Kansentarief: 80% korting voor pashouders met kansentarief. Kan maar één keer toegekend worden per pashouder
  • 10 UITPAS-punten = € 5 korting (met uitzondering van de ENTREE
    pashouders)


Praktische Info
Data & uren:
  • Zaterdag 7 juli van 12u00 tot 02u00
  • Zondag 8 juli van 12u00 tot 00u00


Tickets
  • 54,00 € (dag ticket) - 79,00 € (Combi) - 99,00 € (Weekend)
  • Wave #3 voordeel: € 5 korting per ticket (tot 15 Mei)
  • NIEUW: Groepskorting: koop 6 tickets en betaal voor 5
  • Camping "Ostend Dunes" (06/07 tot 09/07): 25 €
  • Verkrijgbaar: ostendbeach.be - Toerisme Oostende - FNAC


Meer info
ostendbeach.be
facebook.com