Partyflock
 
­ Nederland

Festivalgangers kunnen toch kamperen
CampSolutions neemt failliete G3 over en levert accommodaties

gepubliceerd door , op
Festivalgangers kunnen toch kamperen
23 mei 2018
Festivalgangers kunnen komende zomer toch zorgeloos kamperen op en bij de festivalterreinen. CampSolutions neemt per heden de inboedel, accommodaties en mogelijke Europese projecten over van de failliete vennootschap G3 Presents. Dat bedrijf faciliteerde eerder slaapaccommodaties voor zo'n dertig festivals in Europa, maar ging op 9 mei failliet. Door de overname is CampSolutions een van de belangrijkste accommodatiepartners voor festivals in heel Europa.

Dankzij de acquisitie kunnen festivalgangers kamperen bij hun favoriete festival. Wouter Leuven, directeur van CampSolutions: "We hebben al jarenlange ervaring als accommodatiepartner, maar zijn met deze overname de grootste campingbouwer in ons land. We kunnen meer dan 5.000 festivalbezoekers onderdak bieden. Als het aan ons ligt, gaan bezoekers en organisatoren een onbezorgd seizoen tegemoet." De bestaande afspraken en contracten met festivals zijn niet overgenomen in de deal, maar CampSolutions wil alles in het werk stellen om via nieuwe overeenkomsten alsnog campings te realiseren bij de gedupeerde festivals.

Faillissement
Sinds de uitspraak van het faillissement, heeft curator Nils Reerink hard gewerkt aan het realiseren van een doorstart. Om het festivalseizoen te kunnen redden, was er haast bij het vinden van een geschikte doorstartkandidaat. Volgens Reerink is CampSolutions een partij die snel kan schakelen met de festivalorganisaties, waardoor de kans groot is dat er op korte termijn nieuwe afspraken kunnen worden gemaakt over de accommodaties. Deze oplossing leidt er naar verwachting toe dat de schade van de gedupeerde festivals zoveel mogelijk wordt beperkt.

Gered
Eerder was G3 Presents de accommodatiepartner van veel bekende festivals, zoals Pinkpop, Mysteryland en Rock Werchter. Die laatste is inmiddels gered: de organisatie van Rock Werchter besteedt het kampeergedeelte komende zomer uit aan CampSolutions. Eerder verzorgde CampSolutions campings op Rock Werchter, Down The Rabbit Hole en Lowlands. Leuven: "We combineren onze kennis van zaken nu met het materieel van G3 Presents. Festivalcampings kunnen in overleg met CampSolutions dus alsnog opgebouwd worden."

Variëteit
Of festivalbezoekers iets gaan merken van de veranderingen? Leuven: "Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ons aanbod van tenten en andere accommodaties is heel breed. We ontwikkelen ook tenten op maat, want we vinden het belangrijk dat functionaliteit en beleving hand in hand gaan." Van basic tot ultiem luxe kamperen: komende seizoenen hebben festivalgangers dus veel mogelijkheden.