Partyflock

Tentenbouwer G3 failliet · strop voor festivalgangers dreigt

 

Tentenbouwer G3 failliet · strop voor festivalgangers dreigt

gepubliceerd door , op
Tentenbouwer G3 failliet (afbeelding)
Slecht nieuws voor de tienduizenden festivalgangers aan het begin van het festivalseizoen. G3 Presents, dat de tijdelijke accommodatie bij tientallen festivals verzorgt, is failliet. Dat bevestigen oprichter Chris Dijk en curator Nils Reerink tegen RTL Z.

G3 Presents verzorgt voor zo'n 30 festivals in Europa tijdelijke accommodatie voor de organisaties en de bezoekers. Dat zijn allang niet meer alleen simpele tentjes in modderige weilanden, maar ook luxere tenten ('glamping'), cabines en faciliteiten als sanitair.

Luxere accommodaties
Vorig jaar presenteerde G3 nog trots de Unfold; een container die zich met één druk op de knop liet transformeren tot een volwaardige woonruimte van 100 vierkante meter, inclusief elektra, verwarming en airco.

Volgens de site van G3 worden er dit festivalseizoen onderkomens geleverd aan Amsterdam Open Air, Pinkpop, Defqon1 en Mysteryland in Nederland en Rock Werchter en Tomorrowland in België. Klik hier voor de complete lijst met festivals.

Bij Defqon is er in ieder geval geen probleem. "Onze tenten zijn al geleverd en onze bezoekers zullen gewoon voorzien zijn van de door hen geboekte accommodatie", zegt een woordvoerder van het festival.

Festivalseizoen redden
Curator Nils Reerink kan nog niet zeggen wat de reden van het bankroet is. "Het faillissement is twee dagen geleden uitgesproken, en ik moet nog beginnen met het onderzoek naar de oorzaken. Mijn eerste focus is echter om snel een doorstart te realiseren, en zo het festivalseizoen te redden. We zijn daarvoor met diverse partijen in gesprek."

Of dat ook organisatoren van de gedupeerde festivals zijn, wil de curator niet zeggen. "Over hun identiteit doe ik geen uitspraken. Het kan zijn dat er één kandidaat doorstart, maar een combinatie is ook mogelijk."

Reerink wijst erop dat het moederbedrijf G3 Holding nog niet failliet is. "Verschillende activiteiten zijn ondergebracht in verschillende dochtervennootschappen. Daarvan zijn G3 Presents en G3 Events failliet. Die verzorgden de accommodatie bij de festivals." Bij de failliete bedrijven werken 18 mensen in Nederland, en nog vier in het Verenigd Koninkrijk.
Teleurgestelde gezichten

"Het belangrijkste is nu dat G3 alle contracten kan uitdienen. Want als we de festivals niet kunnen bedienen, krijgen we veel teleurgestelde gezichten."

Daarbij komt dat het failliete bedrijf dan ook veel omzet zal mislopen, en mogelijk schadeclaims krijgt. "Een curator kan geen ijzer met handen breken. Ik heb goede hoop dat er een doorstart komt. Mogelijk is er volgende week al witte rook. Maar garanties zijn er niet."

Volgens Reerink verzorgt G3 voor dertig festivals door héél Europa de tijdelijke accommodatie. "Dat zijn grote en kleine evenementen. Het is voor allemaal even belangrijk om door te draaien, want voor de kleinere festivals is de ramp net zo groot als zij hun bezoekers moeten teleurstellen."
Bedrijf redden

Oprichter Chris Dijk wil nog geen commentaar geven op het faillissement. "Er zijn veel stakeholders en iedereen wil maandag het positieve bericht dat we doorstarten. Tot die tijd wil ik niks communiceren of frustreren. Ik wil mijn bedrijf redden."
Bron: Rtlz.nl

6 opmerkingen

vieze vuillakken. het faillissement is amper rond en ze zijn al bezig met de doorstart :/
boycotten die toekomstige shit van hun.
Laat ze eerst maar eens alles alsnog fatsoenlijk regelen en leveren!!!
Is gewoon een vieze vuile truc van ze om onder hun rekeningen uit te komen en een nieuw gezond bedrijf te beginnen waarbij ze schijt aan de klanten, leveranciers en personeel hebben ;-)
laatste aanpassing

Uitspraak van De Paaswaas op woensdag 16 mei 2018 om 15:19:
vieze vuillakken. het faillissement is amper rond en ze zijn al bezig met de doorstart :/
boycotten die toekomstige shit van hun.
Laat ze eerst maar eens alles alsnog fatsoenlijk regelen en leveren!!!
Is gewoon een vieze vuile truc van ze om onder hun rekeningen uit te komen en een nieuw gezond bedrijf te beginnen waarbij ze schijt aan de klanten, leveranciers en personeel hebben ;-)

Een curator moet rapporteren aan een rechter, dus fraude/truc is niet zo makkelijk. Wel opmerkelijk dat ze failliet gaan op het moment dat het geld binnenkomt. Een bedrijf gaat meestal failliet bij gebrek aan liquide middelen. Een doorstart is overigens wel nodig als je het fatsoenlijk wil leveren en regelen. Hoe langer een doorstart duurt hoe hoger de curatorkosten en als consument sta je achter in de rij, dus snelheid is in je voordeel.

Uitspraak van rick65 op woensdag 16 mei 2018 om 22:00:
Een curator moet rapporteren aan een rechter, dus fraude/truc is niet zo makkelijk.­ Wel opmerkelijk dat ze failliet gaan op het moment dat het geld binnenkomt.­ Een bedrijf gaat meestal failliet bij gebrek aan liquide middelen.­ Een doorstart is overigens wel nodig als je het fatsoenlijk wil leveren en regelen.­ Hoe langer een doorstart duurt hoe hoger de curatorkosten en als consument sta je achter in de rij, dus snelheid is in je voordeel.­

Tnx voor de nuance.
Het snelle geld kon maar niet op. Veel geld ging in onhaalbare projecten en reizen over de hele wereld. Waande zich al de nieuwe Elon Musk. Veel van zijn zaken zijn omhoog gevallen jongetjes met een vlotte babbel. Achter G3 zit de grote investeerder Round Hill Capital. Zou wel niet nog meer geld in die Chris grootpraat willen stoppen. Iedereen met gezond mensenverstand had dit kunnen zien aankomen. Laatst nog groots dit gelanceerd: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=rFpvBHQu6mM. Het rijtje bedrijven gaat nog veel verder met G3 industry, G3 spaces, G3 zeg het maar.... Geldschuivers. Prima, dat dit nu een einde heeft en jammer voor alle gedupeerde ondernemers en klanten.