Partyflock

Puri on the beat met kilate tesla en KaliBwoy · Rake klappen met Palo

 

Puri on the beat met kilate tesla en KaliBwoy · Rake klappen met Palo

gepubliceerd door , op
Puri on the beat met kilate tesla en KaliBwoy (afbeelding)
Met een dikke winterhit in de vorm van 'Coño' op zak, keert Nederlands dance producer Puri nu terug met een gloednieuwe collab. Ditmaal de krachten bundelend met Antilliaans rapper KILATE TESLA en Amsterdams rapper Kalibwoy voor het latin getinte 'Palo' is dit het ultieme aanvalswapen voor de festivals deze zomer.

Bekijk de video hier


Puri begon op zijn vijftiende al met het ontwikkelen van een eigen muziekstijl. Zijn liefde voor hiphop, dancehall en moombahton gecombineerd met indische invloeden zorgen voor een unieke sound in zijn producties. Vanaf zijn achttiende begon hij aan zijn carrière als DJ/producer, scorend met tracks als 'Brukka' (feat. Jack & Lewis), 'Nu Nu Nu' (feat. Tribal Kush) en 'Everybody' (feat. Jurab), zowel nationaal als internationaal gesupport door o.a. Diplo, Carnage, Ape Drums, Johnny 500, Freddy Moreira, Childsplay, BIGGI en regelmatig te horen op radiostations als FunX en SLAM!.

Afgelopen zomer scoorde Puri hard met 'Coño', een collab met rappers Adje en Jhorrmountain, een onweerstaanbare clubtrack waarop de guys boven zichzelf uitstegen met lekker zompige beats en geile vocals - het werd een doorslaand succes. Er waren talloze media-optredens, een spraakmakende video, terwijl de track zelf platina ging (inmiddels staat de teller op ruim 20 miljoen Spotify streams).

Kilate Tesla is 26 jaar oud, geboren in Curacao, en begon vijf jaar geleden met zingen. Hij werd de lead zanger van 'Tony Montana Music' die wereld bekend werd door het nummer 'BALA' met meer dan 23 miljoen views op YouTube, hun grootste hit wereldwijd! Op de Antillen hebben ze nog heel veel meer hits gehad en een gebroken record van meer dan zes nummer 1 hits in 2013 en 2014 op de radio's van Curacao, Aruba en Bonaire. In 2014 vertrok Kilate naar Nederland met het doel om een solo carrière te starten. Door omstandigheden is hij een tijd z'n focus kwijt geweest. Maar nu is hij terug; harder, beter en wijzer dan ooit en van plan om de wereld te veroveren met zijn Multi Language producties.

KaliBwoy kan worden gezien als de creator van de Nederlandse dancehall sound. De Amsterdamse rapper met Surinaamse roots haalt inspiratie uit verschillende stijlen als reggae, hiphop, latin en soul, maar borduurt met zijn typische sound ook voort op muziek van legendarische dancehall-artiesten als Sizzla en Elephant Man. Dit resulteerde de laatste jaren in talloze festival optredens en hit releases, met als hoogtepunt zijn featuring eerder dit jaar op Fmg track 'Patron'.

'Palo'
En nu is er 'Palo', een plaat waarop alledrie deze artiesten zich van hun sterkste kant laten horen. Puri dropt een onweerstaanbare beat met freaky latin vibe, Kilate Tesla kopt deze in met bloedhete, Spaanstalige raps, gevolgd door KaliBwoy die de boel verder opstookt met rauwe dancehall vocals, 'up like ding dong ravers'.

"Ik had de beat van 'Palo' op een random middag gemaakt en weggestopt in een map. Een paar weken later kreeg ik nietsvermoedend een mp3 van mijn manager toegestuurd met Kilate er op. Rond dezelfde periode had ik een DM van Kalibwoy gekregen dat hij er ook op wou springen. Mijn manager had hem toevallig ook gecheckt. Deze combinatie was dus onvermijdelijk!" - Puri

"'Palo' is onstaan toen Puri's manager Gilian mij benaderde met een gekke beat van Puri en hij vroeg of ik deze beat kan killen. Dat was sowieso geen vraag, antwoordde ik. Dezelfde dag nam ik mijn verse en refrein op in mijn 'home studio'. Toen ik dit terugstuurde kreeg ik binnen een paar uurtjes meteen enthousiaste reacties. Verder heeft Gilian zijn magie en connecties eraan gekoppeld zodat het een enge tune werd." – Kilate Tesla