Partyflock

Nederlands duo brengt single uit met Charly Black & Stevie Appleton · Afro Bros geeft 'So Much Love'

 

Nederlands duo brengt single uit met Charly Black & Stevie Appleton · Afro Bros geeft 'So Much Love'

gepubliceerd door , op
Nederlands DJ/producer duo Afro Bros presenteert zijn meest ambitieuze plaat tot nu toe, in samenwerking met Jamaicaans dancehall-artiest Charly Black en Brits singer-songwriter Stevie Appleton. 'So Much Love' is een hartverwarmende popsong met karakteristieke dancehall vibe, aanstekelijk en zonnig, nu uit op Spinnin' Records.De Afro Bros (Rashid Badloe en Giordano Ashruf) starten rond 2006 hun dj-loopbaan. Al snel maken de Arnhemmers furore met hun frisse mix van latin house, afro house, moombahton, dancehall en urban, en staan ze op de beste club- en festivalpodia.

Met het produceren van hun eigen platen begint een nieuwe fase in hun carrière. In 2010 scoren ze hun eerste commerciële succes met de track 'Dubbelfriss', gevolgd door meer singles, remixen en bootlegs. Dit resulteert in miljoenen streams en downloads wereldwijd, inclusief support van artiesten als Major Lazer, Diplo, DJ Chuckie, Hardwell en Carnage, terwijl het duo zelf internationaal gaat optreden - van Europa en Afrika tot Azië en Zuid-Amerika.

Na vijf jaar internationaal toeren besluiten de Afro Bros iets anders te doen en brengen in 2016 de plaat '18 Plus' uit, een urban song met extreem catchy synth melodie die begint als grap, maar uitloopt op een internationale hit. Inmiddels telt de video ruim 13 miljoen views.

Vervolgens werden de Afro Bros getekend bij Spinnin' Records, waar ze een aanstekelijke Spaanstalige versie van '18 Plus' uitbrachten, featuring Ghetto Flow, en de populaire clubtrack 'Tragiton', gedraaid door artiesten als Diplo, Carnage, Mastiksoul, DJ Snake en Gregor Salto.

Fast forward naar begin maart 2018, wanneer de nieuwe single 'X' van Nicky Jam en J Balvin verschijnt. De track is geproduceerd door Afro Bros, en is een doorslaand succes, ruim 85 miljoen YouTube views scorend binnen een week. Het moge duidelijk zijn, de Afro Bros zijn on fire, wat de verwachtingen rond hun eigen nieuwe single alleen maar groter maakt.'So Much Love'
En die laat niet lang op zich wachten met de release van 'So Much Love', wellicht hun meest ambitieuze plaat, in samenwerking met de beruchte Jamaicaanse dancehall-artiest Charly Black en Brits singer-songwriter Stevie Appleton. De plaat bouwt voort op het aanstekelijke ritme van 'Tragiton', en voegt er een poparrangement met optimistische reggae sound aan toe - zonder meer een zomerhit in spé.

"De originele beat kwam van 'Tragiton', maar vervolgens kreeg de track een eigen leven. Eerst ontmoetten we Stevie Appleton in de studio, en hij kwam met een waanzinnig zomerse tune. Voordat we het wisten, was ook Charly Black aan boord, en die kwam met een serie sick vocals - ineens hadden we een compleet nieuwe plaat! De muziek is echt getransformeerd van clubtrack naar een super zomers popplaat, en we hopen dat iedereen er dezelfde goeie vibes van krijgt als wij!" - Afro Bros