Partyflock

Detroit Swindle brengt tweede album High Life uit op 28 mei

 

Detroit Swindle brengt tweede album High Life uit op 28 mei

gepubliceerd door , op
Het Amsterdamse DJ/producer duo Detroit Swindle brengt op 28 mei hun tweede studioalbum 'High Life' uit via hun eigen label Heist Recordings. In maart 2017 doken Lars Dales en Maarten Smeets voor een periode van drie weken hun Amsterdamse studio in en legden de basis van het album. 'High Life' verschijnt rondom het vijfjarig bestaan van het label.

Sinds het ontstaan van Detroit Swindle in 2011, heeft het Nederlandse duo inmiddels een unieke plek binnen de scene weten te bemachtigen. Vanwege hun kenmerkende sound steeg de populariteit van het duo al snel. Hun werk toont invloeden van onder meer house, funk en afrobeat en brengt een unieke mix van soul & rhythm. Met hun dynamische liveshows en DJ sets gaat het duo met een overvolle touragenda de hele wereld over. Tegelijkertijd breken continue nieuwe artiesten van het label Heist Recordings door.

Het album 'High Life' is een mix van live en elektronische muziek, waarbij veel van het geïmproviseerde materiaal onbewerkt is gebleven om de live dynamiek te behouden. Detroit Swindle beschrijft hun nieuwe werk als: "een elektronisch album met een live-aanpak waarin onze liefde voor house, ambient en jazzy harmonische klanken samenkomen. Zeer geschikt voor in de clubs, maar ook een fijn album om thuis op te zetten."

Op 'High Life' brengt het duo de oorspronkelijke door soul en groove geïnspireerde house terug in tien kersverse producties. Het album bevat onder meer een zomerse samenwerking met Britse singer/songwriter Tom Misch en een track met de sterke vocalen van voormalig gospelzanger Seven Davis Jr. Toetsenist Lorenz Rhode, die het duo ook op het podium vergezelt tijdens de liveshows, zorgt voor de aanstekelijke melodieën op High Life. 'Call of the wild' is een samenwerking met niemand minder dan de Nederlandse negenkoppige brassband Jungle by Night, die hun indrukwekkende improvisaties opnamen in de Red Bull Studios in Amsterdam.

Album releaseparty 20 mei
Zondag 20 mei vindt de album release party plaats in The Loft in de ADAM Toren. Tijdens deze clubnacht zal Detroit Swindle in een intieme setting 'High Life' presenteren. Het is de eerste liveshow waarin Maarten, Lars en toetsenist Lorenz met z'n drieën het podium betreden om de nieuwe nummers ten gehore te brengen. Meer DJ's van Heist Recordings, waaronder Frits Wentink en Nachtbraker, komen tijdens deze exclusieve clubnacht langs om plaats te nemen achter de draaitafel. Vanaf woensdag 14 maart gaat de kaartverkoop van start. Hou de Facebookpagina in de gaten voor meer info: facebook.­com

Beluister Flavourism


Tracklist