Partyflock

Don Diablo released zijn tweede album

 

Don Diablo released zijn tweede album

gepubliceerd door , op
Don Diablo released zijn tweede album (afbeelding)
ArtiestDon Diablo Site
Met aardig wat hits op zak, heeft Don in de afgelopen jaren zijn shine weten te pakken op menig event wereldwijd. Het is eindelijk zover, want Don Diablo, released zijn langverwachte tweede album 'Future'. – vanaf nu verkrijgbaar!

Koop of stream: 'Future
dondiablo.­lnk.­to

Don heeft een aantal jaar genomen voor de creatie van een waar meesterwerk. De release van zijn album 'Future', is zonder twijfel een mijlpaal voor de grondlegger van 'Future House'. 'Future' is voor Don de samenkomst van zijn persoonlijke ervaringen en creativiteit. De zestien nummers op het album zijn zonder twijfel een versterking van zijn reputatie als een van de meest innovatieve producers van het moment.

Over het album als geheel zei Don: 'De laatste paar jaar waren voor mij een reis op allerlei niveaus. Ik moest op een persoonlijk niveau heruitvinden, en heb mijzelf herondekt als artiest in dit proces. Ik heb nooit gedacht dat ik zou eindigen waar ik nu ben, maar tijdens deze reis heb ik vele dingen geleerd en meegemaakt die ik (onbewust) heb gebruikt tijdens het werken aan dit album. Future bevat zestien nummers die allemaal hun eigen verhaal vertellen, zowel muzikaal als tekstueel. Ik wilde dat dit een motiverend album zou worden, dat ook vernieuwend zou zijn op een productioneel level. Van Future House tot Future Pop en alles ertussenin. Ik voel me gezegend om te hebben gewerkt met nieuwe talenten, op vocaal gebied als James Newsman, Nina Nesbitt, Betty Who, Calum Scott en vele anderen. Voor mij vertegenwoordigen ZIJ de future en hun talent is een belangrijk onderdeel van dit album. Ik heb daarnaast zelf nog de vocalen geleverd aan drie nummers op future, wat dit album een van de meest persoonlijke dingen maakt die ik in een lange tijd heb gedaan. Na de afgelopen jaren veel singles en remixes te hebben uitgebracht, voelt het fantastisch om eindelijk weer een album aan mijn fans (en hopelijk future fans) te kunnen presenteren. Dat gezegd hebbende.. Ik ben nog net zo geïnspireerd als ik ooit geweest ben, dus het volgende album zal zeker niet weer zes tot tien jaar duren.'

Met 'Back to Us' – ft. Mike Waters – 'de futuristische 'heartbreak song' wat voelde als de perfecte opener voor het album – opent het album met een romantische noot, die met zijn vijfde officiële single van het album 'Everybody's Somebody', naadloos overgaat gaat in een boodschap van hoop en acceptatie. 'Everybody's Somebody' is een krachtige single die zal aanslaan bij fans over de hele wereld.

Sprekend over de betekenis achter het nummer zei Don: "Ik heb zoveel brieven gekregen van fans die zich letterlijk verloren voelen in deze wereld. Wanneer zij mij vertellen dat mijn muziek hen troost geeft en het licht laat schijnen aan het eind van een donkere tunnel, maakt dit alles wat ik doe het waard. Soms voelt het alsof de buitenwereld wil dat je je op een bepaalde manier gedraagt of dat je er op een bepaalde manier uitziet en dit kan een hoop druk met zich meebrengen. Het kan dan lijken alsof anderen er beter uitzien of succesvoller zijn, wat donkere wolken kan creëren in je hoofd. Deze single is daarom voor hen die op zoek zijn naar een identiteit en het statement in dit nummer is simpel: Iedereen is iemand, en niemand is niemand. Het leven is niet dat wat andere van jou verwachten dat je bent, of wat jij voelt dat je nooit zal bereiken, het gaat over het accepteren van wie JIJ echt bent en dat je trots bent op wat je zelf hebt bereikt.

Bij het volgende nummer doet Don een beroep op de bedwelmende vocals voor het heerlijk diepe en soulvolle hypnotiserende nummer 'Put It On For Me'. Nadat zijn moeder hem zijn tranentrekkende auditie liet zien, benaderde Don het talent van 'Britain's Got Talent'Calum Scott voor een energieke en opwindende productie die is gemaakt voor de dansvloer. Voor de volgende samenwerking, werkte Don samen met Australische singer/songwriter Betty Who voor een nummer met unieke vocalen, die mede werd geschreven door Jasmine Thompson. Een nummer dat geen introductie nodig heeft, is het prachtige 'Take Her Place' ft. A R I Z O N A, dat zorgde voor een andere enorme samenwerking met James Newman voor de feel-good single 'Heads Up'. Een nummer dat Don beschrijft als een 'een echt werk uit liefde', 'Bright Skies (The Bit U Know)', wat leidde tot 25 verschillende versies voordat er eindelijk een versie was waarbij hij voelde de track de vocals van Miles Graham tot zijn recht kwamen. 'Found You' ft. BullySongs zorgt voor een clasisc meets 90's hook, wat zorgt voor een mix van Don zijn oude vertrouwde sound en zijn nieuwe innoverende sound. Wat eigenlijk een remix had moeten zijn voor een andere artiest, veranderde Don in een original. Voor deze track leverde hij zijn eigen vocals en creëerde hiermee 'Reflections'.

De laatst uitgebrachte single 'You Can't Change Me' was een grote hit voor de futuristische house maestro, net als 'Don't Let Go', zijn eerste officiële album track, samenwerking met Holly Winter. Voor de enige cover op de LP deed Don een beroep op singer/songwriter Dave Thomas Junior om de vocals te leveren voor het origineel van Adamski en Seal's 'Killer', die het in een gelukzalige emotioneel geladen elektronische versie veranderde. Dit contrasteerde perfect met Paije's machtige vocals op het daarop volgende nummer 'Peiple Say'. Het feit dat de vocals waren geschreven en opgenomen vlak nadat hij een heel belangrijk persoon in zijn leven verloor, maakt 'Satellites' een heel persoonlijk nummer voor Don. Werkend met het idee in gedachten dat geliefdes de lucht in schieten om te waken over degenen die hen dierbaar zijn, maakt de single een rauwe en emotionele productie waarbij Don zich zowel op persoonlijk als creatief gebied kon openstellen. De prachtige en ontroerende finale, 'Echoes', was eigenlijk geschreven als titelsong voor een science finction film, maar deze versie op het album is special geschreven voor 'misschien wel de puurste Don-Diablo plaat op het album.'

tracklist