Partyflock

Festival Camp Moonrise kondigt eerste namen aan

 

Festival Camp Moonrise kondigt eerste namen aan

gepubliceerd door , op
Camp Moonrise Weekender (flyer)
Nieuw festival Camp Moonrise presenteert met onder andere My Baby, Gilles Peterson, Joep Beving, Joris Bijdendijk (RIJKS), Kenny Dope, Alain Caron & zonen en Tim den Besten de eerste namen van veelzijdig programma

Van 22 tot en met 24 juni 2018 verrijst in een serene setting aan het prachtige meer van Bussloo op de Veluwe een nieuw driedaags festival; Camp Moonrise. Deze eerste echte boutique weekender van Nederland presenteert haar eerste namen op gebied van muziek, talks, food en wellness. Er zijn nog enkele festivaltickets tegen een tijdelijk verlaagd (early bird) tarief beschikbaar.

Muziek
Camp Moonrise wordt gedefinieerd door een eclectische mix van mensen, stijlen en invloeden die gezamenlijk het programma maken. Dat uit zich ook in de muzikale programmering. Van de opzwepende, bluesy trancefunk van My Baby tot BBC-radio jock, DJ, producer en connaisseur Gilles Peterson, Belgische singer-songwriter Tamino, pianist en componist Joep Beving en ook Bombino, Gallowstreet, Jameszoo Quartet, New Cool Collective, La Pegatina, Jules Deelder & Boris van der Lek, Baloji en het speciaal samengestelde funkorkest Moonrise Orchestra. Het muzikale avontuur ligt voor het oprapen, ook op elektronisch gebied. Van de smeltkroes aan stijlen van Nightmares on Wax naar Kenny Dope (Masters at Work) en de speciale vintage discoset van Joost van Bellen naar de Afrikaanse zomerse house van Philou Louzolo tot de exotische soundscapes van Oceanic.

Food
Speciaal voor Camp Moonrise realiseren Joris Bijdendijk (RIJKS) en Guus Thijssen (Guustronomie) pop-up restaurant The Greenhouse. Hier kunnen Camp Moonrise-bezoekers op niveau eten, drinken en genieten van de verhalen daarachter. Het pop-up restaurant hanteert bij de samenstelling van de menu's de meest uiteenlopende thema's. Er wordt met de mooiste lokale en seizoensgebonden producten gekookt, door de meest vooruitstrevende (jonge) gastchefs van dit moment, eigenhandig geselecteerd door Joris Bijdendijk en Guustronomie. Ook brengen Guustronomie x The Food Bookers de beste ambachtslieden uit het vak mee om op Camp Moonrise hun kennis en kunde over te brengen op het publiek via workshops, demonstraties en tastings.

Het is niet het enige gastronomische avontuur op Camp Moonrise. De drijvende krachten achter Amsterdams familierestaurant Café Caron, chef Alain Caron en zijn zonen Tom en David, zullen overal op het festival koken, presenteren, demonstreren en improviseren. Om alle bijzondere gastronomische samenwerkingen te kunnen voorzien van de juiste wijnen, wordt in samenwerking met wijnfestival Bacchus The Winery area op het festivalterrein opgezet. Hier kunnen bezoekers proeven, kijken en leren.

Talks & Stories
Camp Moonrise organiseert op verschillende hoeken van het terrein inspirerende Talks & Stories. Een selectie van sprekers van onder meer de toneelacademie, maar ook bekende acteurs, programmamakers, journalisten, professoren en dichters zullen hun woordkunstwerken voordragen. Onder hen ook schrijver, televisiemaker en presentator Tim den Besten, die het afgelopen jaar als schrijver naam maakte met zijn bundel Zou Er Wifi In De Hemel Zijn. Binnen het Talks & Stories programma zal hij aan de hand van zijn boek op vlijmscherpe wijze de zin en onzin van het leven anno nu aan de kaak stellen. Wieteke van Zeil, kunsthistoricus en cultuurjournalist voor de Volkskrant, leert Camp Moonrise-bezoekers middels kunstdetails hoe we opmerkzamer kunnen worden. Namens het journalistieke online platform De Correspondent zal journaliste Vera Mulder een interactieve talk geven over 'vooroordelen'.

Bezoekers met meer interesse in trends, gezondheid en duurzaamheid met betrekking tot voedsel, kunnen zich onderdompelen in inspirerende Food Talks, georganiseerd door de Wageningen Academy in samenwerking met de Food Hub. In deze talks worden de laatste wetenschappelijke inzichten gekoppeld aan innovaties van trendsettende ondernemers die vormgeven aan het voedsel en het eten van de toekomst.

Wellness & Wellbeing
Binnen Camp Moonrise worden diverse plekken gecreëerd waar bezoekers zich volledig kunnen ontspannen. Denk hierbij aan badhuis Spa Blue of aan de hot tubs aan het Moonlake. Maar ook de Sangha Garden, een bijzondere plek in een rustgevend en aards decor. Hier geeft Afke Rijenga yogalessen, maar ook onderdelen als meditatie, massages of ecstatic dance zijn in Sangha Garden te vinden. Luister naar een sereen miniconcert of een spirituele talk, of breng lichaam en geest in balans en leer je grenzen verleggen tijdens de Wim Hof Methode IJsbad workshop.

Boutique Campings
Er komen zes verschillende boutique campings: een reguliere camping waar je een eigen tent kunt opzetten, een camping waar vooropgezette tenten staan, een stille (family) camping, een plek ingericht voor campers, tot een luxe camping met eigen receptie waar je een cabin kunt boeken met opgemaakte bedden, houten vloer, koelkast en een hot tub. Daarnaast wordt er een terrein ingericht waar bezoekers zelf een camp in thema kunnen bouwen.

Moonrise Collectief
Camp Moonrise is het vijfde festival uit de koker van AIR & CO, in het verleden ook verantwoordelijk voor festivals als Milkshake en Amsterdam Open Air. Voor dit evenement is het Moonrise Collectief opgezet, bestaande uit makers, kenners en liefhebbers uit de verschillende disciplines die samen Camp Moonrise vormen.