Partyflock
 
­

Microclubben wordt een begrip · Ook in het nieuwe jaar wordt er weer vroeg gedanst in Amsterdam

gepubliceerd door , op
flyer De Mircoclub
Na meerdere succesvolle edities in Utrecht, Den Haag en Amsterdam, keert De Microclub op zaterdag 3 februari terug naar De Kring (ClubUp) voor weer een volle avond dansen voor 25+ op de beste elektronische muziek.

Nu steeds meer mensen het concept van microclubben omarmen en landelijke media als 3FM, Radio 1, Q music, BNR-radio en het AD (20.000 reacties op Facebookpost) aandacht hebben besteed aan deze nieuwe manier van clubben, is het de hoogste tijd voor een nieuwe editie in de hoofdstad.

De Microclub is opgericht om twintigers en dertigers een plek te bieden waar in het weekend al op tijd gedanst kan worden. Oprichter Melvin Bruhn legt uit waar het idee vandaan komt: 'Ik kwam steeds vaker in de situatie waarbij ik met vrienden op vrijdagavond na een etentje door de stad liep en we elkaar aankeken met een blik van 'wat nu'?In Utrecht kan je rond 20.00u prima ergens gaan eten, de kroeg in duiken of naar een concert / film gaan, maar dansen zit er niet in. Dan is het toch wachten tot middernacht of later. Zeker eind twintigers en dertigers hebben vaak geen zin meer om tot zo laat te wachten. Toen besefte ik me hoe geweldig het zou zijn als er een dansavond is die vroeg begint en een beetje bijtijds eindigt, zodat je ook nog wat aan de rest van je weekend hebt'.

Iedereen met een ticket voor De Microclub moet voor 22.00 binnen zijn bij De Kring. Om de vroege dansers te belonen krijgen de eerste vijfentwintig mensen een drankje van het huis.

Line-up:
  • 20:00 - 22:30:  Nederland house
  • 22:30 - 01:00:  Nederland house, techno

6 opmerkingen

Eindelijk lijkt die achterlijke gewoonte van pas na middernacht op stap gaan, doorbroken te worden :respect:

Uitspraak van Bobje op dinsdag 16 januari 2018 om 13:19:
Eindelijk lijkt die achterlijke gewoonte van pas na middernacht op stap gaan, doorbroken te worden :respect:

Door een groepje millennials in een locatie met een paar 100 man ? Ik denk het niet.

Uitspraak van Pepsi. op dinsdag 16 januari 2018 om 13:55:
Door een groepje millennials in een locatie met een paar 100 man ? Ik denk het niet.­

Je ziet het gelukkig al vaker. Ook hier in Ehv zie je dat sommige feesten voor 'de oudere doelgroep' (bv. Memorylane) gewoon op een normaal tijdstip beginnen en eindigen. Het begin is er...

Uitspraak van Bobje op dinsdag 16 januari 2018 om 13:19:
Eindelijk lijkt die achterlijke gewoonte van pas na middernacht op stap gaan, doorbroken te worden

Echt he. Ik heb het nooit gesnapt. Maar goed. Je ziet gewoon dat deze feestjes wel goed bezocht worden. En tegenwoordig bestaan er aardig wat indoor festivals. Tja. Waarom niet

Uitspraak van Bobje op dinsdag 16 januari 2018 om 14:10:
Je ziet het gelukkig al vaker.­ Ook hier in Ehv zie je dat sommige feesten voor 'de oudere doelgroep' (bv.­ Memorylane) gewoon op een normaal tijdstip beginnen en eindigen.­ Het begin is er...­

Belangrijkste voor mij is dat ik normaal thuis kan komen. Of het feest om 6 uur eindigt of om 11 uur 's avonds eindigt, ik vind het best. Maar een feest dat om 2/3 uur eindigt is echt kut gewoon.

Uitspraak van Bobje op dinsdag 16 januari 2018 om 14:10:
▶Uitspraak van Pepsi.­ op dinsdag 16 januari 2018 om 13:55:Door een groepje millennials in een locatie met een paar 100 man ? Ik denk het niet.
Je ziet het gelukkig al vaker. Ook hier in Ehv zie je dat sommige feesten voor 'de oudere doelgroep' (bv. Memorylane) gewoon op een normaal tijdstip beginnen en eindigen. Het begin is er...

Hier in het oosten heb je ook iets nieuws, de gangmakers.. Intentie is om iedereen vroeg de stad in te krijgen en daardoor ook eerder bedtijd te creëren.
.
Echter schieten ze helemaal voorbij aan de reden dat mensen zo lang thuis blijven: Goedkoper drinken en de gezelligheid van thuis een avond samenzijn te beginnen.
We spreken tegenwoordig allemaal af vóór we de stad in gaan en niet in de stad. Bovendien gebruikt een grote groep met het uitgaan drugs waardoor ze helemaal geen intentie hebben om vroeg naar huis te gaan.

Ik ga er niet van uit dat dit op korte duur zal veranderen, en mij boeit het gelukkig ook niet zo. Ik besluit namelijk altijd zelf nog of en wanneer ik naar de stad ga en tot hoe laat. De ene keer lig ik op zaterdag om 23:00 in bed en de andere keer pas op zondag ochtend 07:00.bron naar het artikel:
https://www.tubantia.nl/regio/gratis-rondje-voor-vroege-vogels-in-twentse-kroegen~a60c8ad8/
laatste aanpassing