Partyflock

Festivaldata Amsterdam Dance Event 2018 bekendgemaakt

 

Festivaldata Amsterdam Dance Event 2018 bekendgemaakt

gepubliceerd door , op
Festivaldata Amsterdam Dance Event 2018 bekendgemaakt (afbeelding)
Het Amsterdam Dance Event, 's werelds grootste clubfestival en conferentie voor elektronische muziek, vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 21 oktober. De organisatie verwacht voor de 23e editie ruim 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Tijdens de komende editie van Amsterdam Dance Event (ADE) staan meerdere activiteiten op en rondom de conferentie in het teken van Zuid-Korea. "De Zuid-Koreaanse muziekscene groeit enorm snel, door technologische ontwikkelingen en door slimme crossovers met andere genres. Tijdens ADE zullen meerdere conferentie- en festivalonderdelen het beste laten zien van wat Zuid-Korea te bieden heeft," aldus directeur Richard Zijlma.

Het ADE, een initiatief van Buma, is in de afgelopen jaren flink gegroeid; het evenement ontving in 2017 395.000 bezoekers, ruim 2500 artiesten en 550 sprekers in een recordaantal van 160 locaties. Dit jaar verwacht de organisatie ruim 400.000 bezoekers.

Nieuw is de introductie van zogeheten landenpaviljoens. "Met deze speciale paviljoens bieden we professionals uit de muziekindustrie een extra gelegenheid om elkaar te ontmoeten, maar ook een podium om hun innovativiteit te tonen aan een internationaal publiek."

Het volledige programma wordt in de komende maanden bekend gemaakt. Zie hier voor meer informatie over ADE.

Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event, een initiatief van Buma.