Partyflock

Atak in Enschede dicht, Absolutely Fresh in beeld voor tijdelijke exploitatie

 

Atak in Enschede dicht, Absolutely Fresh in beeld voor tijdelijke exploitatie

gepubliceerd door , op
Atak in Enschede dicht, Absolutely Fresh in beeld voor tijdelijke exploitatie (afbeelding)
OrganisatieAbsolutely Fresh Site
LocatieAtak Site
StadEnschede
Poppodium Atak is dicht, maar een tijdelijke oplossing voor de exploitatie is in de maak. Wethouder Jeroen Hatenboer verwacht dat concerten en oefensessies op korte termijn weer kunnen worden opgepakt.

Atak is 'technisch failliet'. Een accountantscontrole heeft het college van Enschede eind december doen besluiten om de subsidie voor het poppodium aan het Wilminkplein in te trekken. De huur is per 1 jauari opgezegd. Het personeel heeft deze week, na het nieuwjaarsfeest, de sleutels moeten inleveren.

Absolutely Fresh
Gisteren zijn wethouder Hatenboer en het Wilminktheater bij elkaar gekomen voor een gesprek over de nabije toekomst van Atak. Het Wilminktheater neemt de exploitatie van het poppodium over, maar huurt daarvoor een derde partij in.De gesprekken met een gegadigde, Absolutely Fresh, zijn al in volle gang. Absolutely Fresh is in Enschede bekend van muziekfestivals als Freshtival en Fantasy Island en daardoor bekend met de regionale muziekwereld.

Tijdelijk
Als alles in kannen en kruiken is verzorgt Absolutely Fresh tot uiterlijk 1 april 2018 de exploitatie van Atak. Dat is de streefdatum voor een fusie tussen Atak en het Hengelose Metropool tot een gezamenlijk Twents poppodium. Dat is volgens Hatenboer nog altijd de bedoeling.

De tijdelijke exploitant van Atak zal zoveel mogelijk medewerkers van het poppodium gaan inzetten. Omdat er nog een aantal zaken (vergunningen en verzekeringen) geregeld moeten worden kan dat betekenen dat de komende weken activiteiten worden afgelast, uitgesteld of verplaatst.

5 opmerkingen

Valt me op dat het al tijden niet goed gaat met dit soort zaken zoals discotheken, poppodia en andere dansgelegenheden.....­ Zou dat dan echt alleen maar te maken hebben met het grote aanbod aan feestje/festivals en weet ik het wat nog meer?? Jammer was in mijn jongere jaren toch heel anders.­
Nou dat speelt zeker een rol maar ook "­social media"­ zorgt voor een enorme krimp aan het echte sociale gebeuren zoals een avondje uit.­ Ook de enorm gestegen vraagprijzen van artiesten zorgt voor dit soort sluitingen.­ Mensen zijn niet meer achter hun telefoon vandaan te trekken als er een onbekend lokaal persoon een muziekje opzet.­ Het is een treurige ontwikkeling maar de mensen willen het blijkbaar zo.­
Weet je wat ik nu niet begrijp

Atak is gafe locatie
Maar voor een zaal van ruim 600 man.­ligt de huurprijs gewoon te hoog

Blijf je dat volhouden tja dat kan ooit een keer fout gaan

Ergens worden goed fouten gemaakt maar waar tja das de vraag
De programmering is daar al tijden om te huilen.­ Enige keren dat de tent vol zat was met Basic Grooves, Absolutely Fresh of ze moesten echt een keer een headliner hebben weten strikken.­ Wat dat betreft heeft Metropool het beter op orde.­ Als ze de programmeurs van Metropool inschakelen bij de samenwerking, valt er veel meer uit Atak te halen dan nu het geval is.­
Gek genoeg is basic grooves altijd volle bak
Maar dan is het ook echt vol


En dat doen ze heel erg goed