Partyflock
 
­ Nederland

Uniform - The Dress Code of Dutch Hardcore Culture

gepubliceerd door , op
Uniform - The Dress Code of Dutch Hardcore Culture
19 december 2017
Vandaag komt 'Uniform' uit, een documentaire die de grootste jeugdcultuur van de Nederlandse bodem in beeld brengt. 'Uniform' laat de invloed van de streetwear binnen en buiten de Hardcore-scene zien aan de hand van liefhebbers van het eerste uur. Zo liep de jeugd massaal op Nikes en droegen zij trainingspakken van Australian. Daarnaast wordt er met de huidige generatie liefhebbers gekeken naar de muziekscene. Onder andere Francois Maas (Thunderdome), Richard Koek (Opa Drokz), Joyce Eijssen (Amada) en artiest Jebroer komen aan het woord. De documentaire is via het YouTube-kanaal van ROQ 'N Rolla te bekijken. 'Uniform' wordt mede mogelijk gemaakt door ROQ 'N Rolla Music en Cloud 9 Music.

'Uniform' werd voor het eerst vertoond op het festival Sneakerness en kende een goede ontvangst van zowel Hardcore liefhebbers als jongeren die nog niet zo bekend zijn met de muziekstijl.

Tim Beumers, maker van de documentaire: 'Mainstream media gebruikt nog steeds persiflages om Hardcore weg te zetten. En dat terwijl deze professionele muziek tak in allerlei aspecten niet te missen is. Zo heeft de streetwear bijvoorbeeld de weg gevonden naar Haute Couture. Raf Simmons gebruikte de Rotterdam Terror Corps-logo's in zijn minimalistische Gabber georiënteerde collectie en Dior gebruikte dit jaar Gabber in haar commercials en collectie. De hoogste tijd dus om de roots van deze cultuur op een goede manier te vertellen aan de hand van de mensen die er het eerst bij waren.'

Unieke Nike Air Max Classic BW voor goed doel ter veiling aangeboden
Vorig jaar bestond de Air Max Classic BW van Nike 25 jaar, Thunderdome volgde dit jaar. Om deze jubilea te vieren heeft Thunderdome in samenwerking met Customsbybb een eigen Nike Air Max ontwikkeld. Het ontwerp vertegenwoordigt vier klassieke kleurstellingen van de Air Max BW, die vaak werden gedragen door Gabbers: De Persian, de Aqua en de USA-editie. Samen vormen ze deze one-of-a-kind 'Nike Air Max What The BW Thunderdome Edition'. Deze unieke schoen zal worden geveild en de opbrengst hiervan gaat naar het Glazen Huis.

5 opmerkingen

Leuke docu al snap ik de rol jebroer niet helemaal, maar erger me er ook niet aan ofzo.
Uitspraak van gekkegabber op dinsdag 19 december 2017 om 21:39:
Leuke docu al snap ik de rol jebroer niet helemaal, maar erger me er ook niet aan ofzo.


Haha vroeg me ook al af wat hij hiermee te maken heeft, maar goed...
Dacht eerst daar gaan we weer met een gabber docu maar ik vind deze invalshoek wel leuk.
Eens met de invalshoek, maar je broer :-S ??? Kennen ze net zo goed de 1e de beste defqon bezoeker vd straat afplukken :no:

Die heeft net zoveel binding met de bezoekers van het eerste uur........niets dus :-(
wat blijft die drokz toch ook een baas!
verder best leuke docu.
Drokz is inderdaad de man die het snapt. Je broer? Om meer kijkers te trekken denk ik.