Partyflock

Leer van Kees de Koning, Jack $hirak, Esko, JAE5, Jillionaire en vele anderen op ADE Beats

Leer van Kees de Koning, Jack $hirak, Esko, JAE5, Jillionaire en vele anderen op ADE Beats

gepubliceerd door , op
Op de derde editie van ADE Beats, het hiphop, bass en beats-platform van Amsterdam Dance Event op vrijdag 20 oktober in de Melkweg, delen talloze grote namen uit de scene hun ervaringen met het publiek. Ook zijn er speciale netwerksessies waarin bezoekers hun eigen muziek en projecten kunnen voorleggen aan toonaangevende muziekprofessionals, demowedstrijden, beat challenges, strategiesessies en nog veel meer.

JAE5, de producer van Britse hitrapper J-Hus, komt naar ADE Beats om te vertellen hoe hij het geluid van een nieuwe generatie vormgaf: een razend populaire mix van afrobeats, grime, dubstep, hiphop, dancehall en dance. Amp Fiddleruit Detroit was een mentor voor de invloedrijke en in 2006 overleden J Dilla. Hij introduceerde de AKAI MPC-sampler aan J Dilla en vertelt op ADE Beats in een exclusieve masterclass over diens productietechnieken. Jillionaire is lid van een van de succesvolste acts ter wereld, Major Lazer, en praat op ADE Beats met Fellow en Rocky Wellstack over hoe een werkelijk universele aanpak en wortels in Caribische soundsystemcultuur het geluid van de moderne popmuziek hebben bepaald.

In Het Grote Nederlandse Hiphop Producers Debat komen de mannen achter de knoppen van de grootste hiphop-hits in Nederland aan het woord. Amsterdam Sound System praat met Jack $hirak, Esko, Project Money, Ramiks,Dopebwoy, Yung Felix, IliassOpDeBeat, Spanker en Monsif over het explosieve succes van hun muziek in de afgelopen jaren, hoe je geld verdient als producer of beatmaker en over samenwerken met grote artiesten en labels, en delen hun gouden tips voor opkomende producers. In het nationale programma van ADE Beats 2017 praatBroederliefde over hoe ze hun succes zakelijk hebben aangepakt en vertellen SMIB, Ruyzdael en Jebroer over hoe ze hun carričre independent vormgeven en Linde Schöne, Latifah, ANBU Gang en Yung Nnelg over de ins en outs van artiest zijn in 2017.

Het thema van ADE Beats 2017 is 'This is not America'. Top Notch-oprichter Kees de Koning, stuwende kracht achter het explosieve succes van hiphop in Nederland, en Island Africa-CEO Romain Bilharz, die onder meer de carričre van Stromae begeleidde, bespreken in het openingsgesprek van de conferentie de vele nieuwe mogelijkheden voor opkomend creatief talent in een snel kleiner wordende wereld. De manager van afro-trap-sensatie MHD uit Parijs, Adel Kaddar, bespreekt met Europese sleutelfiguren de hiphopmarkt in Europa. En Sony Music host een panel over de invloed van latin urban en de kansen die zij zien op deze markt, met o.a. de Spaanse rapper C. Tangana en songwriter Servando. Joey Le Soldat vertelt over de rapscene en soundsystemcultuur in geboorteland Burkina Faso.

In een speciale Q&A vertellen auteur en projectadviseur Cyrus Bozorgmehr en producer en initiator Cilvaringz (via Skype vanuit zijn huis in Marokko) alles over het duurste pop-album aller tijden, het geruchtmakende Once Upon A Time In Shaolin van Wu-Tang Clan. CEO Stephen White van Dubset vertelt hoe zijn bedrijf het mogelijk wil maken auteursrecht ten gelde te maken bij onofficiële remixes, over de deals die het bedrijf daarover sluit met grote partijen en de mogelijke gevolgen voor de muziekindustrie. En Leila Fataar, voorheen hoofd cultuur en entertainment bij Diageo, introduceert haar Platform13 met een lezing over hoe merken die onderdeel willen zijn van een cultuur daar ook aan moeten bijdragen.

Voor producers en beatmakers is ADE Beats 2017 onmisbaar. In ochtendsessie Meet The Pro's leggen bezoekers demo's, projecten en industrievragen voor aan vertegenwoordigers van relevante labels, boekingskantoren en muziekfestivals die hen op weg kunnen helpen. In onze demowedstrijd Demolition – neem een eigen CD of USB mee – zijn geweldige prijzen te winnen en AKAI presents: The Ten-Minute Beat Challenge is onze on-the-spot-beat-challenge: elke deelnemer krijgt tien minuten om vanaf niets een beat te maken op de meest recente AKAI MPC, met de samples al geladen. Aan het eind van de dag kiest de jury een winnaar die naar huis gaat met de nieuwste AKAI MPC. In de Rotjoch United Strategy Session deelt 101Barz-boegbeeld Rotjoch tips over het opbouwen van een hiphopcarričre in Nederland met een selecte groep delegates en gaat hij in op hun individuele carričrevragen.