Partyflock

Club WAS. weigert bezoekers met kaartje omdat ze de naam van de dj niet kennen

Club WAS. weigert bezoekers met kaartje omdat ze de naam van de dj niet kennen

gepubliceerd door , op
Club WAS. weigert bezoekers met kaartje omdat ze de naam van de dj niet kennen (afbeelding)
De club 'WAS.' aan de Tractieweg heeft gisteravond bezoekers met een kaartje geweigerd omdat zij niet aan de huisregels voldeden. En van die regels is dat je op de hoogte moet zijn van de programmering.

Een aantal bezoekers reageren verontwaardigd onder de aankondiging van het evenement op de Facebookpagina van WAS.. "Belachelijke club. (..) Met kaartjes kom je niet binnen omdat je de achternaam van een dj niet weet? Schande voor Utrecht", schrijft n van de bezoekers. Iemand anders, die weken geleden al een kaartje had gekocht, werd vanwege dezelfde reden geweigerd. "Anderen die er hip en jong uitzien en minder vragen kunnen beantwoorden mogen gewoon naar binnen, dit gaat dus niet over kennis maar over uiterlijk. Achterlijk!"

Inmiddels heeft de organisatie via Facebook gereageerd:

Wat voor velen een hele mooie ervaring had moeten worden, is voor een groep mensen uitgelopen op een vervelende avond. Wij balen hier enorm van. Het laatste wat wij willen is mensen een vervelende nacht bezorgen. Sorry! Naast onze oprechte excuses zullen we de kosten voor aanschaf van het ticket vergoeden van mensen die met een ticket geweigerd zijn.

Graag geven we jullie meer uitleg, zodat jullie weten wat er is misgegaan en wat we er aan doen om dit in de toekomst te voorkomen.

Bij het oprichten van WAS. hebben we met veel passie een duidelijke missie en visie ontwikkeld. WAS. wil een volwassen club zijn met een duidelijke muzikale programmering. We willen toegewijde muziekliefhebbers bij elkaar brengen onder n dak. Een unieke vernieuwende plek aan Utrecht toevoegen. Om dit te realiseren is er een deurbeleid opgesteld waarvan de belangrijkste regels zijn:

  • 21 jaar en ouder
  • Kennis/interesse in de muzikale programmering
  • Geen grote groepen
  • Een diverse samenstelling van het publiek

Wij geloven er in dat een deurbeleid de sfeer binnen de club ten goede komt en daarom ook in het belang van onze bezoekers is. De kans om geweigerd te worden hoort er bij als je een deurbeleid voert en dit is altijd vervelend. Dit communiceren we via het event op Facebook, op het ticket en in een mail aan de ticketkopers. Bij het openingsweekend is het deurbeleid goed ontvangen. Bezoekers gaven o.a. op social media aan dat het van hen zelfs wat strenger mocht waarop we het deurbeleid hebben aangescherpt. We vinden het belangrijk te luisteren naar onze bezoekers, de sfeer is voor ons erg belangrijk.

Het is duidelijk dat onderdelen van het deurbeleid zaterdag niet goed zijn uitgevoerd. Er zijn mensen geweigerd die veel zin hadden in het event en veel liefde voor de muziek hebben. Deze mensen hadden absoluut niet geweigerd mogen worden. Ook de manier waarop mensen zijn geweigerd is niet netjes. Nogmaals, wij balen hier enorm van! We vinden het belangrijk dat mensen zich welkom voelen en beogen een diverse en tolerante club te zijn.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving in DUIC kunnen bezoekers die 21 jaar en ouder zijn en afgelopen zaterdag ondanks aanschaf van een ticket zijn geweigerd de kosten voor de aanschaf van het ticket terugkrijgen. Op het moment van berichtgeving was er nog onvoldoende zicht op wat er is gebeurd.

We zijn niet ongevoelig voor kritiek en nemen de reacties mee in de voorbereidingen voor de volgende editie.

Praktische info kosten ticket
Stuur een mailtje naar info@was030.nl met jouw:
- IBAN
- Voor- en achternaam
- Ticket
Bron: DUIC

10 opmerkingen

:roflol:
Te veel kaarten verkopen en het zo oplossen.­ Om mensen met een bakkie op te overhoren.­ Kansloos.­
laatste aanpassing
Trieste tent zeg pffff zijn volgens mij de mensen achter soenda festival en smeerboel en wat ze allemaal nog meer doen lekker zo door gaan maak je alles zo kapot
Als ze zo doorgaan gaan ze hun naam WAS eer aan doen.­

Dan WAS het ooit een club...­
WAS niet in Berghain!
Wat een bizar verhaal 🙄
Goed dat ze geen waslijst aan namen hadden, anders was het stil geweest in Was.­

Uitspraak van Ruud Duur op maandag 9 oktober 2017 om 15:26:
WAS niet in Berghain!

net zo'n bagger club, met nog vager deurbeleid. ze moeten daar op de deur plakken: wannabee techno hipster only!!
Helemaal eens met dit beleid...­