Partyflock

Sugarfactory presenteert haar meest uitgebreide ADE-programma tot nu toe

Sugarfactory presenteert haar meest uitgebreide ADE-programma tot nu toe

gepubliceerd door , op
Sugarfactory presenteert een overvol en veelzijdig programma tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) 2017. Met vijf nachten, vier afterparty's en een reeks liveshows, waaronder het showcasefestival ADE LIVE en twee concerten in de gloednieuwe ADE-locatie De Waalse Kerk, is dit het meest uitgebreide programma tot nu toe. Van 18 tot en met 22 oktober kunnen bezoekers er op bijna elk moment van de dag terecht voor headliners als Carl Craig, Roger Sanchez en Moodymann, live-acts waaronder Chrome Sparks en Anna of the North en afters van Detroit Love en Ici Sans Merci.

House-legendes en technopioniers
Van house-legendes tot technopioniers: Sugarfactory heeft ook dit jaar grote nationale en internationale namen op het affiche van het vijfdaagse festival staan. De officiŽle opening ligt voor het tweede jaar op rij in handen van Groove Odyssey, met Kenny Dope & Terry Hunter op woensdag 18 oktober. De dag erop kunnen bezoekers tijdens On Loop house zwaargewichten Leon Vynehall, Matthew Herbert, Moxie, Shanti Celeste en Chaos In The CBD in levenden lijve zien. Het befaamde Londense boekingskantoor MN2S heeft house-legendes Roger Sanchez, Todd Terry en A Guy Called Gerald uitgenodigd op vrijdag 20 oktober. Daar blijft het niet bij: niemand minder dan techno-icoon Carl Craig komt op de zaterdag langs met Moodymann, Kenny Larkin en Kevin Saunderson voor een zeventien uur durende marathon van Detroit Love. Voor het twaalfde jaar op rij sluit Wicked Jazz Sounds ADE wervelend af met de focus op twee Nederlandse talenten: Duke Hugh en Funky Organizers (live).

Spannende elektronische livemuziek
Samen met Melkweg Amsterdam en Paradiso host Sugarfactory dit jaar voor de tweede keer het showcasefestival ADE LIVE, waarbij livemuziek een serieuze plek krijgt binnen ADE. Op woensdag 18 en donderdag 19 oktober zijn nieuwe en avontuurlijke live-acts te ontdekken: zo brengt Chrome Sparks zijn dynamische songs en up-tempo clubknallers ten gehore, komt de vijfkoppige band Vessels langs met een stevige combinatie van postrock en elektronica en brengt Anna of the North minimalistische, kristalheldere popsongs. Meer spannende livemuziek is op zaterdag 21 oktober te horen tijdens de albumrelease van de tropical bass- en tambutronicgroep Kuenta i Tambu.

ADE in De Waalse Kerk
Tijdens ADE presenteert Sugarfactory unieke concerten in De Waalse Kerk, voor het eerst een officiŽle locatie van het festival. Op 19 oktober treedt de Duitse pianist Martin Kohlstedt op met zijn wonderschone composities voor liefhebbers van Nils Frahm en Hauschka. Heel bijzonder is het concert van Detroit-technogigant Carl Craig op 21 oktober, die met zijn Versus Synthesizer Ensemble naar de kerk komt om met een indrukwekkende technosymfonie zijn luisteraars te overdonderen.

Nooit meer slapen: 4 x afters
Nog even niet naar huis? Met vier afterparty's op rij kunnen festivalbezoekers van ADE bijna elk moment van de dag terecht in Sugarfactory. Zo wordt donderdagochtend in samenwerking met Techno Tribe de honderdste release van technolabel Play It Down gevierd. Op vrijdag vindt voor het vierde jaar op rij de after van Project Sugar plaats, ditmaal in samenwerking met het label Dailycid van DJ W!LD. Het afterweekend wordt officieel afgetrapt met de afterhour van Ici Sans Merci, waarbij David Vunk, Spencer Parker en een nog geheime special guest uitgenodigd zijn. Tot slot testen Carl Craig, Moodymann en Kevin Saunderson op zondag het uithoudingsvermogen van technoliefhebbers tijdens de Afterhour Marathon van Detroit Love.

De voorverkoop is gestart: tickets voor alle Sugarfactory programma's tijdens ADE zijn verkrijgbaar via: sugarfactory.≠nl.