Partyflock

Programma Melkweg ADE 2017 compleet

Programma Melkweg ADE 2017 compleet

gepubliceerd door , op
Amsterdam Dance Event 2017: meer dan ooit een doorsnede van een volledig seizoen in de Melkweg, in een week

Melkweg heeft doorheen de jaren een reputatie opgebouwd die diversiteit en een alle-deuren-open-mentaliteit toejuicht. Het programma dat we als multidisciplinair podium tijdens Amsterdam Dance Event neerzetten, vormt een mooie doorsnede van waar we elk seizoen opnieuw naar streven. Popcultuur in de breedste zin van het woord, in daad omgezet met een mengelmoes van clubnachten, liveshows, films, conferenties en exposities. Een greep uit het programma bevestigt: op live-ontdekkingstocht tijdens tweedaags showcase-festival ADE LIVE, vaste waarde Baron of Techno Dave Clarke die met Whip It de electro-niche aanspreekt en met zijn jaarlijkse Dave Clarke Presents elk technohart luid doet bonzen. Bakermat en Netsky krijgen moeiteloos een jonger publiek genadeloos aan het dansen, Philip Glass, de avantgarde-pionier, voert ons terug naar de beginselen van de dance en met de expo Planet Core eren we hardcore, omdat gabber anno 2017 een heropbloei geniet.

Wanneer gevraagd naar zijn persoonlijke hoogtepunten, geeft Melkweg-programmeur Camiel le Rutte expliciet blijk van een streven naar en voorkeur voor dergelijke diversiteit. Voor het openingsconcert van Amsterdam Dance Event dit jaar bundelt nationale held en producerstalent Jameszoo de krachten met het Grammy-winnende Metropole Orkest. Na een geslaagde eerste ronde vorig jaar met Henrik Schwarz aan de zijde van orkestleider Jules Buckley, zijn de verwachtingen hooggespannen. Tijdens de tweede editie van ADE LIVE warmen we woensdag- en donderdagavond een schare muzikale avonturiers en professionals op voor de nacht, met shows van persoonlijke favorieten Cubicolor en Red Axes 4.


ADE LIVE groeit: meer zalen, meer artiesten, meer ontdekken
Een succesvolle eerste editie van tweedaags showcase-festival ADE LIVE toonde vorig jaar dat live elektronische muziek een prominente plek in de dance-wereld kan opeisen. Een kans die Melkweg, Paradiso en Sugarfactory dit jaar nog harder binnenkoppen, door twee dagen lang al hun zalen open te stellen. Waar Melkweg vorig jaar de deuren van de OZ en Upstairs openzette, zal nu ook de MAX een resem talent huisvesten. Paradiso laat het festival doorgroeien naar alle drie de zalen en Sugarfactory zal deze editie zowel de eerste, als de tweede dag aansluiten. De vooravonden van woensdag 18 en donderdag 19 oktober worden zo een totaalervaring, een ontdekkingstocht langs donker-romantische electro-funk van Fatima Yamaha, IsraŽlische dansvloerhits van Red Axes 4, elektronisch getinte R&B van Sinead Harnett en multi-instrumentaal loop-geweld als dat van Youngr.


Boris Postma giet de hardcore revival in expo Planet Core
Als multidisciplinair podium zetten we popcultuur ook in beeld neer. Waar we vorig jaar in Melkweg Expo het festivallandschap in doken, richten we de blik dit jaar op een enkel genre: hardcore. Met een aan hardcore gewijde collectie van Dior, Paul Elstak opnieuw in de top40 en het 25-jarige jubileum van Thunderdome, is hardcore relevanter dan ooit. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal groeit gabber. Boris Postma onderzoekt de internationale scenes, van ItaliŽ tot Japan en zelfs Colombia, en giet de overeenkomsten en verschillen in een visueel onderzoek, dat hij Planet Core doopt.

Onze campagne, een vloedgolf namen in custom typografie gegoten
Voor het visuele luik van onze ADE-campagne slaan we voor het derde jaar op rij de handen in elkaar met grafisch kunstenaar Guido De Boer. Typografie docent aan twee academies, mede-oprichter van Kapitaal en ťťn van de kopmannen van High on Type: de Utrechtenaar met voorliefde voor letters heeft de handen vol, maar beet zich ook dit jaar opnieuw vast in een campagne waarin een vloedgolf aan namen centraal staat. Guido's werk voor Melkweg kenmerkt zich door custom geschreven letters. Zo kan hij alle typografie die hij tijdens onderzoeken ontdekt, in binnen- en buitenland, kwijt in wat elk jaar opnieuw een hele onderneming wordt.

Meer info is te vinden op de Melkweg website, tickets zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.