Partyflock

Warner music neemt spinnin' records over

Warner music neemt spinnin' records over

gepubliceerd door , op
Warner music neemt spinnin' records over (afbeelding)
OrganisatieSpinnin' Records Site
Warner Music Group (WMG) kondigt vandaag de overname aan van Spinnin' Records, een van 's werelds meest toonaangevende, onafhankelijke elektronische muziekbedrijven. Spinnin' Records, opgericht in 1999, is gevestigd in Nederland en is tevens de thuisbasis van een succesvolle muziekuitgeverij en een managementbureau.

Artiesten die momenteel getekend zijn bij Spinnin' Records zijn onder andere: Alok, Bassjackers, Bob Sinclar, Chocolate Puma, EDX, Fedde Le Grand, Kris Kross Amsterdam, KSHMR, Lucas & Steve, Mike Williams, Oliver Heldens, Quintino, Sam Feldt, Sander van Doorn, Throttle, Tujamo, Ummet Ozcan, Vinai en Watermšt.

Sinds de lancering heeft het label muziek uitgebracht van wereldsterren als: Afrojack, Armand van Helden, Bingo Players, Cheat Codes, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Solveig, Martin Garrix, Nicky Romero, TiŽsto, Yellow Claw en velen meer. Spinnin' Records biedt daarnaast onderdak aan tal van sub-labels waaronder TiŽsto's Musical Freedom, Don Diablo's Hexagon, KSHMR's Dharma, Blasterjaxx's Maximized en Oliver Heldens' Heldeep Records.

Spinnin' Records zal als een zelfstandige onderneming worden gerund binnen WMG door medeoprichter Roger de Graaf als CEO, in nauwe samenwerking met Bart Cools, WMG's EVP Global A&R en Marketing, Dance Music. Medeoprichter Eelko van Kooten heeft besloten het bedrijf te verlaten om zijn interesses in andere vakgebieden verder te ontplooien.

Roger de Graaf, CEO & medeoprichter van Spinnin' Records: "Spinnin' heeft het perfecte onderkomen gevonden bij Warner Music. Max, Stu, Bart en het team geloven echt in onze cultuur, werkwijze en inzet rondom de ontwikkeling van artiesten. Zij delen onze visie over de groeimogelijkheden voor Spinnin' door grotere kansen te creŽren voor onze artiesten en hun muziek. De afgelopen jaren zijn heel succesvol geweest en terwijl we uitkijken naar de volgende fase, wil ik onze dierbare vriend Eelko van Kooten namens het hele team bedanken, voor alles wat hij voor ons bedrijf, artiesten en onze industrie heeft gedaan. Zijn kennis en leiderschap hebben veel betekend en hij zal dan ook voor altijd deel uitmaken van de Spinnin' familie."

Max Lousada, Chairman & CEO, Warner Music UK, die per 1 oktober zal worden benoemd tot WMG's CEO, Recorded Music zegt: "Warner's verleden, heden en toekomst draaien allemaal om het creŽren van een omgeving waar bijzondere artiesten en ondernemers kunnen excelleren. Daarom ben ik blij Spinnin' te mogen verwelkomen in onze groeiende familie van muzieklabels, allen met een eigen culturele identiteit. Roger en het team zijn niet alleen wereldleiders op het gebied van dancemuziek, maar ook pioniers in nieuwe manieren van promotie en het bouwen van muziekmerken. Samen zullen we Spinnin's wereldwijde netwerk van hit-makers, dj's, producenten, songwriters en miljoenen gepassioneerde fans verder uitbreiden.

Stu Bergen, CEO, International & Global Commercial Services: "We blijven onze A&R-activiteiten over de hele wereld uitbreiden door middel van acquisities en organische investeringen. Spinnin' Records is een bedrijf dat is gebouwd voor het streaming tijdperk, waar de lijnen tussen een lokale en een wereldwijde hit, evenals het onderscheid tussen marketing en commercie aan het vervagen zijn. Voor beide bedrijven zal deze overname nieuwe deuren openen voor onze artiesten, ons wereldwijde bereik uitbreiden en een frisse manier van denken meebrengen. We kijken ernaar uit om samen met onze nieuwe collega's, namens Spinnin' Records, met artiesten en songwriters samen te gaan werken."Eelko van Kooten voegt toe: "Alle drie de bedrijven zijn volwassen geworden en dat is voor mij een mooi moment om terug te treden. Met gevoelens van trots en vreugde kijk ik terug op 25 mooie jaren in de muziekindustrie. Ik ben dankbaar dat ik heb mogen samenwerken met zeer getalenteerde artiesten en met een fantastisch team bij Spinnin' Records. Ik wil hen bedanken voor hun inzet en grenzeloze inspanningen de afgelopen jaren. In het bijzonder wil ik mijn voormalig zakenpartner en beste vriend Roger de Graaf bedanken voor alle uitdagingen, het succes en de lol die we samen hebben beleefd. Terwijl ik uitkijk naar de volgende fase in mijn leven heb ik het volste vertrouwen in het team, dat zij verder zullen groeien en dat Spinnin' ook in de toekomst succesvol zal zijn.

MusicAllStars Management biedt managementservices aan internationale artiesten waaronder: dj Carta, Curbi, Gregor Salto, Kris Kross Amsterdam, Lucas & Steve, Mike Williams, Pep & Rash, Sam Feldt, Vinai and Watermšt. De publishing-tak werkt samen met internationale tekstschrijvers als Afro Bros, Lucas & Steve, Sam Feldt, Stevie Appleton, Niels Geusebroek, Sidney Samson en Yael Nahar (CMC$).

Daarnaast runt het label de Spinnin' Records Talent Pool, een online platform waar artiesten en producers demo's kunnen indienen. Ook is er een wekelijks online radioprogramma genaamd Spinnin' Sessions waar nieuwe, onbekende muziek wordt gedraaid. Het merk Spinnin' Sessions is inmiddels uitgegroeid tot een live-event format tijdens festivals in Europa, AziŽ en Noord-Amerika.

Tijdens het verkoop- en overnameproces werd Spinnin' Records geadviseerd door Lepe Partners.

1 opmerking