Partyflock

Detroit swindle viert release party nieuwe ep op heist recordings avond in Claire

Detroit swindle viert release party nieuwe ep op heist recordings avond in Claire

gepubliceerd door , op
Claire & Heist (flyer)
Zaterdag 12 augustus mogen we het Amsterdamse duo feliciteren met hun nieuwe release op het eigen platenlabel Heist Recordings. Hun eerste EP 'Can't hold it' sinds 9 maanden ligt dan net twee weken in de winkels, en bevat een bijzondere remix van de Amerikaan Willie Burns. Niet meer dan logisch dat Maarten en Lars van Detroit Swindle daarvoor hun eigen clubnacht in de Claire omdopen tot release party. Nachtbraker, ook bekend van zijn vele releases op Heist doet een all nighter in Claire 2, Moody Mehran staat ook op de line up en speciale gast die avond is de Brit Linkwood.

Special guset
Linkwood draait een vinyl only set en is (nog) niet zo vaak in Nederland te bewonderen, de laatste keer stond hij in 2016 in de Cruqiusgilde. De dj en producer laat liever de muziek voor zich spreken dan dat hij actief de aandacht opzoekt. Dit uit zich in kwalitatief hoogstaande dj sets en mixen die je niet snel zult vergeten, en eigen excellente producties. Vrijwel al zijn eigen releases op oa Firecraker en Shevchenko worden goed ontvangen. Zo heeft hij al twee albums geproduceerd, net als talloze EP's en remixte hij onlangs nog de legendarische house plaat van Matthew Herbert: See You On Monday. Menig ander producer zou zich hier niet eens aan durven wagen, maar Linkwood komt er zeer goed mee weg.

Nieuwe release
Detroit Swindle's nieuwe EP 'Can't hold it' is de vijfde release van de heren op het eigen label Heist Recordings. Daarnaast hebben de heren onder andere Seven Davis Jr, Hercules and Love Affair geremixt en komt er een nieuwe remix uit in de zomer van Tom Misch 'South of the River'. Ook gaan er geruchten dat tussen het vele touren door, de heren swindles hard bezig zijn met muziek voor hun tweede album. Tot die tijd hebben we genoeg aan de dansvloer georiŽnteerde EP met drie nieuwe nummers, die je zeker gaat horen zaterdag 12 augustus in de Claire.

"Wat was de eerste release van Detroit Swindle op hun eigen label Heist Recordings?"